Sergelgatan 2

Eskilstuna 4 450 000 kr utgångspris

Representativ villa med centralt läge!

Välkommen till ett unikt hem som erbjuder ytor och möjligheter utöver det vanliga. Här finns pampiga salar, härliga vardagsrum och tilltagna umgängesytor i två fulla våningsplan. Den generösa takhöjden, hemmets stora fönster och de välbevarade fiskbensparkettgolven skapar en vacker och trivsam atmosfär. Spegeldörrar, serveringsgångar, eldstäder och fina spegeldörrar är några av många smakfulla detaljer som sammantaget bidrar till ett hänförande boende.

Historien bakom en av Eskilstunas finare privatbostäder är att huset lät byggas av den framgångsrika fabrikören Ossvald Jonsson med familj. I sitt ursprung var fastigheten fördelad på två lägenheter som på senare tid varsamt byggts om till ett enastående enfamiljshus. Möjligheten finns att enkelt återställa den ursprungliga lägenhetsbilden med två pampiga våningar om 134kvm vardera då rördragning för övervåningens kök är intakt.

Fastigheten är fördelad på tio rum. Vidare erbjuds stor tilläggsisolerad vind som enkelt kan inredas till förmån för ytterligare boutrymmen. I källarplanet finns ytterligare förråd, rejäl tvättstuga, tidigare garage och fina utrymmen för hobbys. Hemmet erbjuder bekvämligheter såsom kommunalt VA, fjärrvärme och fiber. Hörntomt med goda parkeringsmöjligheter och infart för bilar från både Segelgatan och Svengrensgatan. Här är en lättskött och vackert uppvuxen trädgårdstomt med uteplats i bästa sydvästläge. I trädgården finns förutom rosor, Forsythia, jasmin och syrén, aven godheter såsom rabarber, vinbär, äpplen och björnbär.

I direkt anslutning, längs med Svengrensgatan, finns lummiga Kajerdparken som bidrar till en riktigt vacker boendemiljö i ett av Eskilstunas mest centrumnära villakvarter. Med kort gångavstånd nås centrumkärnan med shopping, restauranger, tågstation och universitet. I närområdet finns även större matbutik samt biograf- och kulturhuset Royal. Vidare finns tillgång till Kronskogen som är en central oas med ordnat elljusspår för motionärer, grillplatser och vackra promenadstråk bland skog och fårhagar. Även Vilsta naturreservat finns på behagligt promenadavstånd med populär badplats och, under vinterhalvåret, skidbacke samt upplysta konstsnöspår.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 10 varav 4-8 sovrum

Hall
Välkomna in till en pampig hall. När ni kliver in möts ni av en härlig blå färg på väggarna och massivt parkettgolv. Från fönster i dörren släpps vackert dagsljus in som sprider sig över ytan. Till höger finns plats att hänga av er jackor och skor. Vidare finns utrymme att möblera med extern förvaringsmöbel eller sittmöbel. Till vänster om entrén nås den rejäla trappen som sammanbinder hemmets våningsplan.

Kök / Matrum
Bostadens kök är väl tilltaget och erbjuder ljusa väggar och fina parkettgolv. Generös arbetsyta bjuder in till matlagning och bak. Bakom de vackra klassiska skåpsluckorna finns gott om förvaringsutrymme för alla era matvaror och köksredskap. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i det rymliga walk- in- skafferiet som fungerar utmärkt som extra kylskåp större delen av året. En perfekt plats att förvara trädgårdens äpplen i. Ovan arbetsbänken är kaklad vägg i jordnära ton som gör det enkelt att hålla rent. Den maskinella utrusningen består av ugn, spis, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Från generöst fönsterparti släpps härligt ljus in i rummet. Intill köket, via serveringsgång nås vackert rum enkelt att möblera som matplats. Inred med matbord och stolar och duka upp för härliga middagar med familj och vänner.

Vardagsrum / Allrum
I fil med varandra finns två salar med ytterst generösa ytor för umgänge och sociala tillställningar. I det första rummet är ljusa ytskikt och fiskbensparkett som skapar en tidsenlig och omfångsrik känsla i rummet. Möblera med soffa, soffbord, mediamöbel och övrigt möblemang efter smak och tycke. Koppla av med en spännande bok framför den vackra öppna spisen och njut av värmen som sprider sig över rummet. Tilltaget fönsterparti mot intilliggande grönområde släpper in underbart dagsljus och vacker utsikt mot grönskan.
Via vackra skjutdörrar nås intilliggande rum som även här ger möjlighet att möblera för sociala tillställningar. Likt föregående rum är vacker fiskbenskparkett på golv. Från fönster i olika vädersträck upplevs ett härligt ljusflöde.

Sovrum 1
Våningsplanets stora sovrum erbjuder, likt övriga rum, generösa ytor och vackert ljusflöde från fönster i olika vädersträck. Trägolv och mönstrad tapet i harmonisk färg skapar ett ombonat uttryck. Möblera med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang så som extern förvaringsmöbel eller skrivbord. I platsbyggd garderob förvarar ni era kläder.

Sovrum 2
Via skjutdörr, med ingång från köket, nås det andra sovrummet. I rummet finns plats att möblera med säng, sängbord och skrivbord. Här är parkettgolv, ljusa ytskikt på väggar och tak och stort fönster för naturligt ljusinsläpp.

Badrum 1
Helkaklat bardum med klinker på golv i jordnära färg. Stor duschplats med duschväggar i glas samt uppvärmd handdukstork. Vidare finns handfat nedfällt i kommod samt spegelskåp med belysning.

Övre plan

Hall / Balkong
När ni kommer upp på övre plan möts ni av rymlig hall med trapp upp till vind samt utgång till hemmets balkong med västläge. Inred balkongen med bekväma sittmöbler och vackra växter och njut av vårsolens värmande strålar.

Allrum
Likt entréplanet bjuder även övre våningsplanet på generösa sociala ytor, perfekta för barnen att hänga med vänner på besök. Möblera med generös soffgrupp och övrigt möblemang såsom vitrinskåp eller bokhylla och koppla av framför den vackra och värmande öppna spisen. Tilltagna fönsterpartier släpper in rikligt med ljus till allrummet.

Sovrumm / Ateljé
Via skjutdörrar från allrummet nås sovrum som även kan användas som ateljé. Med vackert ljusinsläpp från fönster i fler väderstreck, fiskbenskparkett och en generös takhöjd infinner sig en trivsam miljö som passar både till kreativitet såväl som vila.

Sovrum 3
Även detta rum är väl tilltaget till storleken. Här är utrustat med flertalet platsbyggda garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Vidare finns fönster i olika väderstreck och en dämpad mönstrad tapet på vägg. Även detta rum har fiskbensparkett på golv.

Sovrum 4
Stort sovrum med ingång till sovalkov eller generös klädkammare. Rummet har en lekfullt mönstrad tapet på vägg, parkettgolv och fönster i fler väderstreck. Här finns rördragning förberedd för möjlig installation av kök.

Kontor
I anslutning till allrummet finns ljust kontor med gott om ljusinsläpp från breda fönster. Rummet har ljusa ytskikt och vackert fiskbenskparkett. Via kontoret nås våningsplanets badrum.

Badrum 2
Det andra badrummet erbjuder badkar där du kopplar av efter en lång promenad i friska luften. Vidare består badrummet av handfat, spegelskåp och toalettstol.

Vind
Via tilltagen trapp nås isolerad vind med separata förråd och ljusinsläpp via takkupa.

Källare

I bostadens källare finns gott om förvaringsutrymmen för allt man kan tänka sig. Flertalet utrymmen erbjuder bra ytor för en aktiv livsstil och utrymmeskrävande intressen. De tilltagna ytorna ger gott om plats att inreda med bastu och relaxavdelning. Bara fantasin sätter gränserna för hur källarplanet kan disponeras.

Tvättstuga
Seperat tvättstuga med helkaklade ytskikt och klinkerbelagt golv. Här finns gott om arbetsyta som ger plats för hantering av tvätt. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, tvättho och blandare.

Toalett / förråd
I källarplanet finns gästtoalett utrustad med toalettstol, handfat och spegel. Möjlighet finns att bygga ut toaletten till förmån för ytterligare ett badrum. Vidare finns plats att göra om intilliggande förrådsutrymmen till relaxavdelning.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med källare
Boarea 268 kvm
Biarea 125 kvm
Byggnadsår 1935
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Puts
Fönster 2-glas kopplade fönster
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme, eldstäder
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Förrådsbyggnad

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2015-05-08
Energikonsumtion 148 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 4 450 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 560 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 730 000 kr
Värdeår 1935
Summa inteckningar/pantbrev 2 500 000 kr
Driftkostnad 67346 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 37354 kr
 • Vatten/avlopp: 6784 kr
 • Försäkring: 6228 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 13796 kr
 • Sotning: 500 kr

Elförbrukning 2 591 kWh/år
Personer i hushållet 3 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 2 730 000 kr
 • Småhusmark: 830 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 627 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Tomtindelning (1933-01-21) Stadsplan (1931-03-06)

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Video

  Film

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR