Östra Storgatan 2A

Eskilstuna 1 395 000 kr utgångspris

Unik tvåa på Norr med vacker utsikt mot Klosters kyrka!

Nu erbjuder vi en snygg tvåa på Östra Storgatan 2A. Lägenheten ligger högst upp i huset vilket ger er en vacker utsikt mot Kloster kyrka och fantastiska solnedgångar som skiner in genom bostadens fönster.

Lägenheten erbjuder ett modernt kök med ljusa, släta luckor och diskreta beslag. Utmärkt ställe att laga god mat längs med den mörka, slitstarka arbetsbänken. Köket har moderna vitvaror och goda möjligheter att möblera med matbord. En utmärkt plats att njuta av måltider med era närmaste. Det generösa vardagsrummet präglas av välbevarad fiskbensparkett och underbart ljusinsläpp från stora fönster. Möblera enkelt för sociala tillställningar och mysiga tv-kvällar. Vidare erbjuder bostaden ett rymligt sovrum utrustat med stora garderober för alla era kläder. Helkaklat badrum som genomgått stambyte erbjuder bra förvaring, stor duschplats samt egen tvättmaskin. Bostaden har genomgående ljusa och moderna ytskikt.

Fastigheten är belägen med ett mycket attraktivt och lugnt läge med närhet till grönområden i Stadsparken såväl som Slottsbacken. I närheten ligger även Balsta Musikslott där det ordnas olika musikevenemang med möjlighet att spela med likasinnade. I området finns stora ytor för fotboll och annan idrott. I närheten finns nyligen anlagda Balsta Våtmarkspark för fågelintresserade med fina promenadstråk via kurviga grusvägar och broar över fågelbadet. I omgivningen finns flera mataffärer, konditori, pizzerior, busshållplats och lekplatser. Skola och förskola något kvarter bort. En fin promenad eller cykeltur över ån leder till centrum.

Varmt välkommen att anmäla ert intresse till visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 7 [floor] => 7 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 7 av 7 ) 1

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 63 kvm
Våning 7 av 7

Hall
Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter. Stor hatthylla och skoställ för era ytterkläder. Dessutom finns garderob och ingång till rymlig klädkammare.

Kök
Ljust och luftigt kök med släta luckor. Mörk arbetsbänk och gott om förvaringsutrymme i såväl lådor som vitrinskåp. Moderna vitvaror som induktionshäll, varmluftsugn, micro, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Bra belysning med spotlights infällda i taket. Rummet kan möbleras med matbord för fyra personer.

Vardagsrum och balkong
Luftigt vardagsrum med ljusa väggar och vacker fiskbensparkett på golvet. Trivsamt ljusinsläpp via flera fönster och vacker utsikt mot tornen på Klosters kyrka. Här kan ni enkelt möblera med soffgrupp, mediabänk och vitrinskåp eller annat möblemang såsom matbord. Möjlighet finns att duka upp för det stundande julbordet.

Sovrum
Rofyllt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och sängbord. Här finns stor garderob med belysning och praktiskt lådsystem, denna kommer ingå i bostaden.

Badrum
Stambytt badrum med kaklade ytskikt. Här finns stor duschplats innanför glasade dörrar, kommod med tvättställ och vägghängt spegelskåp med inbyggd belysning. Vidare är badrummet utrustat med toalettstol, vattenburen handdukstork och egen tvättmaskin som kommer att ingå.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1960
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (frånluft)
Övriga byggnader Två tvättstugor i entréplan.
TV via till kabelnät, basutbud ingår i månadsavgiften.
Fiber-LAN bredband via Telia.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2018-09-25

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3 i Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 2859 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-TV, trappstäd
Driftkostnad 5000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 4000 kr

Enligt schablonberäkning.

Personer i hushållet 1 person
Andel i förening 0.516%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 43 426 kr

Närområde

Allmänt Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden samt STIGA multiarena.

Förening

Föreningsnamn Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-0577
Gatuadress Gränsgatan 3
Postnummer 63342
Ort ESKILSTUNA
Allmänt om föreningen Föreningens egendom omfattar fastigheterna Nåldynan 6 och 7 belägna på Noachsgatan 14 A-B, Gränsgatan 3 och Östra Storgatan 2 A-B i Eskilstuna. Totalt finns 195 bostäder om 11 913 kvm samt 7lokaler om 404 kvm i föreningen. Lägenheterna är fördelade på 70 st lgh om 1 rok, 65 st lgh om 2 rok, 48 st lgh om 3 rok och 12 st lgh om 4 rok.
Föreningen har en låg belåningsgrad.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Södermanland.
Antal lägenheter 195
Antal lokaler 3
Renoveringar 2003/2004 Stambyte samt armaturer. renovering av kök, badrum
2004 Hippnetstandard (3 hål i väggen)
2006 Takomläggning
2007 Balkongrenovering, cykel förråd
2008 Fönsterbyte och sopsorteringshus
2010 Asfaltering
2012 renovering av skärmtak balkonger. målning husgrund,
2011/2012 Energi sparprojekt
2014 Solcellsanläggning. OVK och sanering av kanaler, Bredband och fiber
2016 Tak (plåt och stuprör). ändring av ingjutna dagvattenrör
2017 Fasadtvätt, Byte låscylinder garageport
2019 Renovering trapphus, styrsystem för varmvatten/värme
2020 Tagit bort lekpark och anlagt innergård
2021 Stamspolning, målning av golv i 5 st soprum och pannrum
2022 Byte av 4 st torktumlare, 3 st värmepumpar, 3 st varmvattenberedare, 1 st värmeväxlare.
Parkering 78 bilparkeringsplatser och 29 garage platser
Tv och bredband Telia
Överlåtelseavgift 1313
Pantsättningsavgift 525
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Video

Film

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR