Liljegatan 8

Eskilstuna 2 695 000 kr utgångspris

Omhändertagen tegelvilla med vackra originaldetaljer och stort inglasat uterum!

Lockar mönstrade tapeter, färgglada badrum och kök i original bör du ta en extra titt här! Liljegatan 8 har genomgående vackra detaljer från när huset uppfördes 1966. En stor villa som tillsammans med lummig och vacker trädgård har mycket att erbjuda! Här finns utsökta äpplen som utgör den perfekta grunden i en god kaka - som ni njuter bäst av i det stora inglasade uterummet!

Bostaden har ett vackert kök med trämönstrade luckor, generösa ytor för matlagning och gott om förvaringsmöjligheter till matvaror och porslin. Rymlig matplats som ansluter till det generösa uterummet. Uterummet är trivsamt inramat av stora glaspartier som enkelt skjuts i sidled för bästa komfort. Utmärkt plats att samlas för middagar och god äppelkaka till fikat. De sociala ytorna fortsätter i det tilltagna vardagsrummet med vackert ljusinsläpp. Bostaden erbjuder vidare tre sovrum som alla kan möbleras med säng, skrivbord samt att den smakfulla platsbyggda garderobsförvaringen i varje rum. Badrum med badkar och gästtoalett med blommande tapeter. Vidbyggt garage där ni enkelt kan parkera en bil. Från det inglasade uterummen ansluter sig en lummig trädgård som stäcker sig runt hela fastigheter. Välväxta fruktträd, gräsmatta och vackra rabatter förgyller gården. Perfekt plats att njuta av en lugn stund när barnen leker tryggt runt hörnet.
Fastigheten erbjuder en stor källare med gillestuga, hobbyrum och generösa förvaringsutrymmen i både förråd, klädkammare och matkällare. Dessutom finns tvättstuga utrustad med tvättmaskin.
Här bor du i en väl omhändertagen bostad med visst moderniseringsbehov. Kommunalt vatten och avlopp och fjärrvärme. Besiktning utförd.

På promenadavstånd från bostaden hittar du mataffärer, restauranger, gym, skola och flera förskolor. I närområdet finns flertalet lekplatser och pulkabacke på vintern och fina strövområden i skogen. Uppskattar du promenader eller löpturer finns Gyllenhielmska leden i närheten. Härifrån har du även närhet till Torshargs fritidsanläggning med fotbollsplaner och elljusspår som även blir skidspår på vintern. Mycket bra kommunikationer till centrala Eskilstuna.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 6 varav 3-4 sovrum

Hall och gästtoalett
Gedigen stentrappa leder er upp till den takade entrén som tar er in i bostaden. Hallen är rymlig med vackert ljusinsläpp från fönster intill dörren. Stor hatthylla sträcker ut sig längs med väggen och ger er gott om plats för ytterkläder. Dessutom finns smakfullt förvaringsutrymme i inbyggd garderob.
I hallen ligger ingång till gästtoalett utrustad med wc och handfat. Utrymmet är delvis kaklat tillsammans med charmig tapet med blommor. Ljusinsläpp via öppningsbart fönster med frostad ruta.

Kök
Här finns ett originalkök med luckor i vackert trämönster. Gott om förvaringsyta i både bänk- och väggskåp. Unik detalj i köket är glasskåpet som delar utrymmet mellan kök och matplats. Pryd med vackra glas och stilleben som syns från båda rummen. Mönstrat kakel flörtar med tiden då huset byggdes och ger en ombonad känsla. Köket har stora arbetsytor för matlagning och bullbak med barnbarnen. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys samt spis med ugn. Inbyggda skärbrädor gör det behändigt att skära upp de nybakade frallorna till helgfrukosten.
Intill köket finns utrymme att möblera med stort matbord som rymmer 6-8 stolar. Här njuter ni av måltider med härligt ljusinsläpp och sikt mot det inglasade uterummen. Utgång till uterummet finns här.

Inglasat uterum
Längs med husets fasad ligger ett generöst uterum med stora ytor för umgänge. Stora skjutpartier i glas ger underbart ljus till hela rummet. Möblera uterummet med stort matbord och bekväma stolar för långa middagar samt sköna loungemöbler. Fastighetens trädgård med gräsmatta och rabatter ansluter direkt utanför skjutdörrarna. Perfekt plats att leka kull och spela krocket. Trädgården som sträcker sig runt hela fastigheten har en tät häck mot grannar samt fruktträd som ger välsmakande äpplen under hösten.

Vardagsrum
Hemmets vardagsrum ansluter från både entréhall och från kökets matplats. Generöst rum som enkelt kan möbleras med stor soffgrupp, matsalsmöbel och förvaringsmöbler. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i flera väderstreck med utsikt mot trädgård och det inglasade uterummet. Trivsamt rum för umgänge med vänner och familj.

Sovrum 1
Gröna mönstrade tapeter ger detta sovrum en hemtrevlig känsla. Möblera enkelt med dubbelsäng, nattduksbord samt skrivbord utan att rummet känns trångt. Stor platsbyggd garderobsvägg med trämönstrade dörrar ger er generöst med förvaringsutrymme.

Sovrum 2
Ljust sovrum med ljust mönstrade väggar tillsammans med en vägg klädd i träpanel. Rummet kan möbleras med säng, förvaringshyllor. Platsbyggd garderob med dörrar som smakfullt smälter in i panelväggen.

Sovrum 3
Beigea tapeter, ljust golv och vackert ljusinsläpp gör detta till ett härligt sovrum, gästrum eller kontor. Enkelt att möblera med säng och skrivbord. Bra förvaringsutrymme i platsbyggd garderob.

Badrum
Uppfriskande badrum med läckra färger i turkost och grön, glad tapet med blommor. Badrummet är utrustat med badkar, toalettstol samt stor möbel med tvättställ och förvaringsutrymme i skåp och lådor. Tilltaget fönster med frostad ruta ger ett härligt ljus till rummet.

Garage
Vidbyggt garage nås både från gatan via stora portar och samtidigt inifrån bostaden. Garaget har hyllor till förvaring av tex cykelhjälmar och verktyg samt plats att parkera en bil. Uppfarten utanför ger parkeringsplats för ytterligare bil. Gäster har gott om plats för fri parkering på omkringliggande gator runt huset.

Källaren
En trappa ner ligger den stora källaren, även med ingång från trädgården. Här finns utrymmen som gillestuga med kamin (ej i bruk), hobbyrum samt tvättstuga utrustad med tvättmaskin. Gott om förvaringsutrymmen i såväl klädkammare, förrådsrum samt matkällare. Två stora hobbyrum ger gott om utrymme för familjens alla intressen. Wc utrustad med handfat och toalettstol finns dessutom här nere.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 125 kvm
Biarea 144 kvm
Byggnadsår 1966
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Betong
Fasad Tegel/Trä
Fönster 2-glas och 3-glas
Tak Betongpannor och bandtäckt plåt
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar:
1990 - Byggt inglasat uterum samt friggebod. Källare delvis dränerat
1995 - Anslutning till fjärrvärme
2003/2004 - Byte av fönster på entréplan
2013 - Byte av yttertak. Renovering av skorsten.
2015 - Grundförstärkning/pålning

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2023-09-20
Primärenergital 144

Ekonomi

Pris 2 695 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 980 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 183 000 kr
Värdeår 1966
Summa inteckningar/pantbrev 115 800 kr
Driftkostnad 37400 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 17000 kr
 • Vatten/avlopp: 5200 kr
 • Försäkring: 5500 kr
 • Renhållning: 2700 kr
 • Hushållsström: 7000 kr

Elförbrukning 1 240 kWh/år
Personer i hushållet 1 person

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 183 000 kr
 • Småhusmark: 797 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 955 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Tomtindelning (1964-03-23) Stadsplan (1963-12-21)

  Video

  Film

  Planritning entréplan
  Planritning entréplan
  Planritning källare
  Planritning källare
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR