Storgatan 25

Eskilstuna 2 850 000 kr utgångspris

Härlig fastighet med sekelskifteskaraktär!

Nu finns unik chans att förvärva hus med sekelskifteskaraktär i Torshällas gamla kvarter! Trivsam fastighet som erbjuder bostadshus om 100kvm boa samt komplementbyggnad om 20kvm boa med förråd om 15kvm. Charmig, kuperad tomt med stor parkeringsyta. Lugnt beläget nära kyrkan med insynsskyddad innergård. Bostadshuset erbjuder kök i vinkel, goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt möjlighet att möblera med matbord. Husets hjärta; ett generöst vardagsrum med en värmande braskamin att samlas vid ruggiga dagar. Utrymme för matsalsbord och soffmöblemang. Nyrenoverad tvättstuga med moderna maskiner samt toalett. Övre plan erbjuder två tilltagna sovrum i behagliga nyanser, goda möjligheter att förvara kläder i såväl platsbyggda garderober och klädkammare med ingång från ena sovrummet. Smakfullt badrum rustat 2018 med stiligt badkar & takdusch bakom glasdörrar. Vackra detaljer såsom trägolv och dekorativa dörrar finns genomgående i hela bostaden. Gäststuga på tomten med plats för övernattningsgäster eller som kontor, modernt inrett med naturnära material.
Besiktning utförd. Friköpt tomt. Kommunalt vatten och avlopp.

Torshälla är ett pittoreskt samhälle med gamla anor, beläget endast några kilometer från Eskilstunas centrala delar. I bostadens närhet finns ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Här finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och flera matvarubutiker förskolor och grundskolor inom gångavstånd från bostaden. Närområdet är mycket barnvänligt och flera lekplatser finns att tillgå. Bra bussförbindelser med täta avgångar mot Eskilstuna. I Torshälla finns en rad återkommande händelser under året som bland annat Torshälla marknad med traditionella hantverk i unik gammeldags miljö.

Varmt välkomna på visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum

Hall
En sällsynt vacker dörr välkomnar er in i bostadens hall. Den ljusa hallen är generös med gott om ytor och förvaringsmöjligheter. Bra med utrymme att hänga av sig på hatthylla och ställa skorna på det mörka klinkerbelagda golvet. Garderober samt möjlighet att möblera med fristående möbel ger gott om utrymme för ytterkläder. Några steg till inre delen av hallen övergår golvet till ett vackert trägolv och tillsammans med rummets fönster bidrar det till trivsamma känsla. Härifrån nås trappa upp till övre plan samt entréplanets samtliga rum.

Kök
Till vänster från hallen sett finns bostadens kök. Köket är byggt i vinkel längs två att rummets väggar. Köksluckor och vitvaror i vitt utförande tillsammans med smidesbeslag. Utrustningen består av spis, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys med heldörrar. Ljust kakel ovan den ljusa bänkskivan samt stor diskbänk i rostfritt. Fantastisk plats att baka bullar en regnig sommardag. Köket kan möbleras med matbord för fyra personer med härligt läge intill fönster.

Vardagsrum
Vardagsrummet är beläget till höger om hallen. Smidig planering för den som även önskar ett matsalsbord att duka upp när familjen kommer på besök. Likt hallen har trägolvet bevarats även här och tillsammans med den nyinstallerade kaminen ger det rummet en rustik känsla. Perfekt att krypa upp kring elden och njuta av de nybakade bullarna! Vidare finns möjlighet att även möblera med soffa och bord, mediamöbel och TV. Ljusa tapeter och ljust tak. Utrymme finns för ytterligare möblemang. Gott om ljusinsläpp via fönster i tre väderstreck.

Tvättstuga med toalett
Via hallen tar vi oss till nyrenoverad tvättstuga med toalett. Stiligt utrymme utrustat med tvättmaskin, torktumlare, vask och toalettstol. Ordentlig bänkyta ovan de moderna maskinerna och hyllsystem på väggen däröver. Bra plats att hänga skjortor på tork och förvara tvättmedel. Väggar och tak är i ljust utförande med minimalistiska fönstersmygar och mörkgrått klinkers på golv.

Övervåning
Via den gedigna, vitmålade trappen tar vi oss till övervåningen. Den mer privata delen av bostaden med sovrum och badrum. De vackra trägolven, enhetliga med stora delar av huset, återfinns i båda våningsplanets sovrum.

Sovrum 1
Väl tilltaget sovrum med fönster i två väderstreck och utsikt över några av samhällets vackraste byggnader såsom Rådhuset, Torshälla kyrka och Holmberget. Trivsamt utrymme att möblera med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt skrivbord. Väggarna är tapetserade i mjuka färger med dekorativt mönster. Ingång till praktiskt klädkammare utrustad med hyllor och trådbackar.

Sovrum 2
Ytterligare ett sovrum är beläget på övervåningen. Rummet kan förutom sovrum disponeras som ett större arbetsrum, allrum eller liknande. Även i detta rum finns goda förvaringsmöjligheter i såväl platsbyggd som fristående garderob. Vackra fönster i två olika väderstreck. Samtliga rum har ljusgråa trädörrar som bidrar till husets charm. Tapetserade väggar i behaglig duvblå nyans samt ljust tak.

Badrum
Smakfullt, nyrenoverat badrum mellan sovrummen. Helkaklade ytskikt med vita väggar och klinkers i jordnära nyans på golvet, Badrummet är inrett med badkar och takdusch innanför glasdörrar. Stor kommod med tvättställ, spegelskåp på väggen med inbyggd belysning och toalettstol. Inbyggda spotlights i taket bidrar till behaglig belysning. Rummets fönster släpper in gott om dagsljus och i kombination med ljusa ytskikt skapas ett ljust och behagligt intryck.

”Stugan”
Utöver huvudbyggnaden finns sedan 2021 inredd stuga på tomten. Perfekt som eget rum för tonårsbarn, massagestudio eller som hemmakontor. Här finns möjlighet att möblera med dubbelsäng, skrivbord eller övrigt möblemang. Intill ytterdörr finns entré med mörkt golv, ljusa väggar och avhängningsyta. Rummets ytskikt är ljusa och flörtar med den nordiska naturen. Tak, golv och foder runt fönster och dörröppning är i furu. Det trärena uttrycket ger en hemtrevlig känsla! El och internet är indraget i stugan.
Under det inredda rummet finns källarförråd med plats för cyklar och golfklubbor!

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Boarea 120 kvm
Biarea 15 kvm
Byggnadsår 1995
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2 glas kopplade i fönsterbågar
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Tegel
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Direkt El och Braskamin
Ventilation Mekanisk
Övriga byggnader Renoveringar

2018
Uppförande av tvättstuga med toalett bottenvåning.
Renoverat baddrum ovanvåning inkl lagt golvvärme.
Nya ytskikt alla rum inkl trappa.
Nya vitvaror kök och tvättstuga.
Installation av nytt FTX fläktsystem.
Renovering av fasad inkl målning.
Klinkergolv i hall och tvättstuga med golvvärme.
Dragit in fiber.
Rengöring av ventilationssystemet.
Spolning av dagvattenledningar.
2021
Installation av kamin och färdigställande av skorsten.

Nybyggnation

Uppförande av komplementbyggnad ”Stugan” med källarförråd, dragit in el och internet samt ytterbelysning som praktiskt styrs med Plejd.
Markarbeten, uppförande av parkeringsyta.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2018-04-06
Energikonsumtion 104 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 2 850 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 892 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 312 000 kr
Värdeår 1995
Summa inteckningar/pantbrev 1 800 440 kr
Driftkostnad 45200 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 7500 kr
 • Försäkring: 4200 kr
 • Renhållning: 2900 kr
 • Hushållsström: 29500 kr
 • Sotning: 600 kr
 • Övrigt: 500 kr

Uppvärmning ingår i elkostnad. Övrigt: Trädgårdsavfall v.17-46.

Elförbrukning 13 000 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 580 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 312 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 357 kvm
  Övrigt Trädgården är uppförd i olika sektioner och ramas in med staket. Plana ytor framför entrén gör det lätt att möblera med bord och stolar. Från trädgården kan du avnjuta utsikten över en del av Torshällas vackra byggnadshistoria med bland annat Rådhuset, Torshälla kyrka och Holmberget som granne. Att trädgården även byggts på höjden ger skydd för insyn och tillför en spännande och annorlunda upplevelse.
  Parkering Grusad uppfart med plats för flertalet bilar.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan (1983-03-10) Tomtindelning (1877-12-21) Fornlämning (1 st)

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR