Vedbergsgatan 14

Eskilstuna 4 350 000 kr utgångspris

Välskött villa med centralt och populärt läge vid Djurgården!

Tillfälle att förvärva tilltalande villa om hela 159 + 81 kvm med attraktivt läge vid Djurgården. Huset har genomgått en rad stora renoveringar genom åren såsom tak och fönsterbyte, dränering, ny fjärrvärmeväxlare, nya elcentraler, köksrenovering, badrum, nya ytskikt samt renovering av källarutrymmen med bland annat ny tvättstuga och gym. I huset finns rejäla sociala ytor med stort kök och intilliggande vardagsrum. Här erbjuds tre våtrum, möjlighet till sex sovrum samt fungerande eldstad. I källarplanet finns också stort garage med fjärrstyrd garageport som idag används för förvaring samt som hobbyrum. Från huset finns utgång till tre balkonger varav en med trapp ner till härligt uppvuxen trädgård i bästa söderläge med fina planteringar, bärbuskar och äppelträd. Friköpt tomt ansluten till kommunalt VA, fiber och bekväm uppvärmning med fjärrvärme. Radonmätning utförd med mycket låga radonvärden. Besiktning utförd.

Här bor du med eftertraktat läge intill Djurgårdens vackra grönområde med närhet till allt man kan önska! Ett stenkast bort finns några av Eskilstunas mest populära förskolor- och skolor upp till åk 9. Vidare finns Mälarsjukhuset en tvärgata bort. Med kort gångavstånd nås Eskilstunas centrumkärna, tågstation och Mälardalens universitet. Ett utomordentligt boende som är redo för inflytt.

Varmt välkommen att anmäla ert intresse för fastigheten!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 9 varav 5-6 sovrum
Boarea 159 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Hall
Genom en smakfull dörr i röd kulör äntrar du en välkomnande och ljus hall. Entrédörren är utrustad med fönster som ger fint ljusinsläpp. Bostadens hall rymmer gott om plats för avhängning av kläder samt skoställ. Golvet är belagt med ett stilfullt och praktiskt klinkergolv i grå ton, vilket bryter av snyggt mot de ljust målade väggarna.

Kök
Innanför innerhallen nås bostadens hjärta, köket, som är trivsamt och erbjuder hög standard. Här finns ljusa skåpluckor, moderna vitvaror i rostfritt/svart samt en mörk bänkskiva ovan kökets arbetsdel. Kökets golv är belagt med ett snyggt rutigt golv. Ytans väggar är målade i ljus ton. Ovan arbetsdelen syns smakfull detalj i form av tegelkakel. Köket inbjuder till härliga stunder med matlagning och socialt umgänge. Medan maten tillagas kan gästen sitta ned och sällskapa i den trivsamma matplatsen intill kökets altandörr i helglas. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, diskmaskin, varmluftsugn och mikrovågsugn med ergonomisk arbetshöjd, stor takhängd fläkt och induktionshäll. Rummet har ljusinsläpp från flera stora fönster mot innergården, vilket bidrar till ett härligt ljusflöde som förstärks tack vare två rymliga öppningar mot bostadens vardagsrum. I båda öppningarna erbjuds ytterligare förvaringsmöjligheter med jalusiskåp.

WC
I anknytning till köket finns gästtoalett. Denna är helkaklad i neutralt vita väggar mot ett ljusgrått mönstrat klinkergolv som skapar en harmonisk känsla. Inredning består av toalett, kommod, blandare, hylla, förvaringsskåp, spegelskåp med belysning och paxfläkt. Golvbrunn finns i utrymmet.

Vardagsrum/Allrum
I direkt access från köket nås denna yta. Här finns möjlighet att inreda med soffa, soffbord och mediamöbel. Rummet är belagt med ljust målat plankgolv och väggarna har tegelkakel enhetligt med väggbeklädnad i kök. Vardagsrummet har stort fönster för ljusinsläpp som tillsammans med den öppna väggen mot intilliggande allrum skapar en ljus och öppen känsla.
Även allrummet har ljust målat trägolv enhetligt med intilliggande rum. Här är ljusa ytskikt på väggar och tak samt en altandörr som leder ut till en av hemmets balkonger. Härifrån finns ingång till duschrum.

Duschrum
Praktiskt våtrum med ljust kakel på väggar och lättskött våtrumsmatta i grå ton på golv. Duschrummet är utrustat med toalett, handfat med överhängande badrumsskåp och paxfläkt.

Sovrum 1-2
Våningsplanet erbjuder även två rymliga sovrum med ljust målade trägolv, ljusa väggar och tak samt lekfullt mönstrade fondtapeter i respektive rum. Båda rummen har stora fönster för ljusinsläpp och praktiska och välbevarade skjutdörrar.

Övre plan
Via rejäl trapp nås bostadens övre plan med hall som leder in till våningsplanets samtliga rum. Härifrån nås två sovrum, städförråd och trapp till husets stora vind. Längre in finns mindre allrum som karakteriseras av ljust trägolv i äldre stil tillsammans med vita väggar. Idag nytjas rummet som läshörna och är inrett med bord och gungstol. Denna yta är perfekt för den som vill få en stund i lugn avskilt från nedervåningen. Från detta rum nås det övre planets badrum, hemmets största sovrum samt balkong med vacker utsikt över bostadens trädgård.

Sovrum 3
Hemmets största sovrum har ljusa ytskikt på väggar och ett mörkt klickgolv. Här erbjuds generösa ytor att möblera efter smak och tycke. Idag finns både säng, soffa och skrivbord såväl som externt möblemang i rummet. Gott om utrymme för förvaring erbjuds med rummets rymliga garderob. En trevlig detalj är den fungerande öppna spisen som ger gott om värme och en härlig mysfaktor. Rummet kan med fördel användas som ett andra vardagsrum för familjens yngre medlemmar.

Sovrum 4-6
Till höger i trappen, i fil, finns tre av våningsplanets sovrum utrustade med stora fönster. Dessa har ljusa ytskikt på väggar och tak samt parkett på golv. Det fösta sovrummet är möblerat med dubbelsäng, sovrum två har en randigt mönstrad fondtapet och nyttjas som barnrum och det sista sovrummet används idag som kontor och är utrustat med stor garderob med skjutdörrar som kommer att ingå.

Badrum
Smakfullt renoverat badrum med klinkerbelagt golv samt kaklade väggar. Ytan inger känslan av lyx och är utrustad med allt nödvändigt att önska. Här finns badkar, duschplats med takdusch och vikväggar i glas, toalett, tilltagen kommod med överskåp med spegeldörrar, paxfläkt och stort takfönster för ljusinsläpp och vädring. Snygg och ändamålsenlig belysning i form av spottar i tak samt hög komfort med golvvärme.

Källarplan
Källarplanet präglas av fina och genomtänkta ytor och gott om plats för förvaring. Här finns bland annat en tvättstuga med lättskött klinkergolv i grå nyans. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och blandare samt en lång arbetsbänk. Intill finns pannrum med modern fjärrvärmeväxlare. I anslutning till tvättstuga finns verkstad/snickarbod utrustad med praktiskt hyllsystem för förvaring. Vidare inryms förrådsutrymme med generösa förvaringsmöjligheter samt gym utrustat med vägghängda speglar. Det stora garaget i källarplanet nås inifrån såväl som via modellen bredare fjärrstyrd port. Idag används utrymmet främst som hobbyrum och för förvaring.

Övrigt
Bostaden har en trevlig trädgård med lättskött gräsmatta, välvalda planteringar, bärbuskar och äppelträd. Utöver altan och en trevlig uteplats i bästa söderläge finns utrymme för pool, studsmatta och bollspel. En plats att trivas på!

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 159 kvm
Biarea 81 kvm
Byggnadsår 1940
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Trä, Betong/Murverk
Fasad Plåt
Fönster Isolerglas
Tak Betongpannor på sadeltak, plåttak på takkupa
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme, eldstad, el-golvvärme badrum
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar:

1989 Dränering
2007 Våtrum entréplan
2009 Fjärrvärmeväxlare
2010 Kök
2012 Paxfläktar badrum
2013 Nytt tak, nya termostater
2014 Ny entrédörr och altandörr
2015 Badrum övre plan
2017 Larm
2017 Renovering av två sovrum
2018 Nya elcentraler
2018 Renovering av källare inkl tvättstuga
2018 Målning av alla trägolv i huset
2018 Ny garageport
2018 Fönsterbyte
2018 Uppfräschning av framsida
2018 Renovering av balkong övervåning
2018 Ny spishäll
2019 Renovering av trapphus
2019 Ny skivbeklädnad, målning av kök
2019 Renovering av två sovrum
2020 Renovering av sovrum
2020 Ny kyl och frys
2021 Nytt staket
2020 Ny köksfläkt

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2016-12-01
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 4 350 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 963 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 975 000 kr
Värdeår 1940
Summa inteckningar/pantbrev 2 884 000 kr
Driftkostnad 68066 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 22688 kr
 • Vatten/avlopp: 9364 kr
 • Försäkring: 6722 kr
 • Renhållning: 4800 kr
 • Hushållsström: 24094 kr
 • Sotning: 398 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 975 000 kr
 • Smahusmark: 988 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 508 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Parkering Plats för ett flertal bilar på grusad uppfart i anslutning till entré.

  Närområde

  Allmänt Denna fantastiska bostad ligger på en av Eskilstunas absolut bästa adresser! Med närhet till Eskilstunas centrum såväl som härliga fritidsområden finns allt att tillgå. En enkel promenad leder till Eskilstunas äldre delar, Gamla staden. Här finns en rad olika butiker, exempelvis blomsterbutik, ostbutik, klädbutik, skönhetssalonger och mycket mer. Ytterligare ett par minuter till fots leder till Eskilstunas citykärna. Här erbjuds shopping, restauranger, högskola och tågstation med anknytning till hela Mälardalen. I bostadens absoluta närhet finns välsorterade matbutiker, pizzeria, kiosk, apotek, vårdcentral och träningsanläggningen Friskis och svettis. För den som gillar att motionera utomhus finns många vackra grönområden samt utomhusgym. I närområdet finns flera kommunala förskolor och skolor.
  Parkering Plats för ett flertal bilar på grusad uppfart i anslutning till entré.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan Tomtindelning

  Video

  Film

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR