Götgatan 7

Kungsör 2 495 000 kr utgångspris

Unikt tillfälle att förvärva stor villa med centralt läge!

Äntligen till salu! Nu ges möjlighet att ta över denna fantastiska villa om hela 179 + 72 kvm fördelad på 7 rok. Huset har genomgått många stora renoveringar såsom nytt tak, ny takterrass med utsikt över Mälaren, renoverat kök och badrum samt nya ytskikt. Här bor du bekvämt med tegelfasad, kommunalt VA och fiber. Bostaden erbjuder allt man kan önska med stora sociala ytor som ett rymligt vardagsrum, stort kök i öppen plan mot matrum samt hobbyrum i källaren. Villan inrymmer den riktigt stora familjen med sina 5-6 sovrum. Här är en riktigt fin friköpt hörntomt på lugn och barnvänlig gata med ett av Kungsörs finaste lägen. Tomten erbjuder en uppvuxen trädgård, vackert inbäddad i grönska. Vidare finns här garage med vidbyggd altan under tak. Ett utomordentligt boende redo för inflytt, besiktning är utförd!

Att bo i Kungsör ger goda förutsättningar för livskvalitét i form av lugn, trygghet, natur. I en gynnsam kombination med detta erbjuds även aktivitet såväl som närhet till större städer. Från fastigheten nås på promenadavstånd lekplatser, fotbollsplaner, möjlighet till bad och pulkaåkning. Här finns förskola och skola på kort avstånd. Centrum inrymmer bland annat matbutiker, restauranger och gemytliga caféer. För den idrottsintresserade erbjuder staden badhus, sporthall, idrottsplats med mera. Kungsörstorps Sports Club finns att tillgå för padelspel, volleyboll, badminton och flera aktiviteter därtill. Närheten till Mälaren möjliggör härliga utflykter med båt och inte minst bad vid någon av kommunens trevliga badplatser. Kungsör har ett gynnsamt geografiskt pendlingsläge som skapar möjlighet för ett arbetsliv i exempelvis Stockholm eller i andra omkringliggande städer. Till Eskilstuna tar det ca 15 min med bil, till Örebro och Västerås ca 40 min. 

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 7 varav 5-6 sovrum
Boarea: 179 kvm. taxeringsinformation

Interiör

ENTRÉPLAN

Hall
Välkomnande, öppen hall som leder vidare in i huset i två riktningar. I anslutning till entrén finns mörkt klinkerbelagt golv som övergår till ljust klickgolv enhetligt med övriga rum i entréplanet. Gott om plats för avhängning samt utrymme för skoställ såväl som extern förvaringsmöbel. Vidare erbjuds här ljusa ytskikt på väggar och tak. Längre in nås innerhall med väggar målade i mörkblå ton. Härifrån finns praktisk ingång till en av hemmets toaletter samt förrådsutrymme. En av bostadens luft/luftvärmepumpar är placerad här.

Kök/Matrum
Smakfullt renoverat kök med klassisk stil. Köket är utrustat med vita skåpsluckor i profil, överskåp med vitrindel upplyst med spotlights. bänkskiva i jordnära ton och ljust kaklad arbetsdel. Väl tilltagen förvaring med över- och underskåp samt goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys med heldörrar, integrerad diskmaskin, fläkt, häll, ugn och micro. Plats finns för det stora matbordet då väggparti mellan köksdelen och matrummet är borttagen till förmån för en stor och luftig planlösning. Utmed ena kortsidan av köket finns plats för ytterligare förvaring såsom vitrinskåp. Den andra sidan är idag möblerad med loungegrupp.

Vardagsrum
Vardagsrummet är beläget i anslutning till hall och kök. Här är en ljus och smakfull interiör med fönster i två riktningar som släpper in ett härligt ljusflöde till rummet. Den stora ytan ger varierande möjligheter till möblering efter smak och tycke.

Sovrum 1-3
Våningens sovrum ligger i fil och har ljusa golv och vitmålade väggar enhetliga med övriga rum. Gott om plats finns i sovrummen för säng, extern förvaringsmöbel, skrivbord samt ytterligare möblering. Fint ljusinsläpp från stort fönster i vardera sovrum.

Badrum
I anslutning till sovrummen finns modernt, helkaklat badrum med smakfull inredning. Badrummet är väl tilltaget och har kakel i jordnära ton som är smakfullt komponerat med det mörka klinkergolvet. Utrustningen består av stor kommod med handfat och ovansittande spegelskåp med LED-belysning. Duschplats med vikbara duschväggar, toalettstol, pax-fläkt och vädringsfönster.

ÖVRE PLAN

Hall/toalett
Via bred trapp från inre hallen nås hemmets övre våningsplan som har genomgått en ytskiktsrenovering på golv, väggar och tak. Här är samtliga ytskikt ljusa. Direkt till höger finns en öppen förvaringslösning som även skulle kunna användas som kontor eller läshörna. Till vänster i den stora hallen nås våningens wc och rakt fram finns ingång till klädkammare.

Takterrass
Via altandörr med fönster och sidoljus finns utgång till stor nyuppförd takterrass med utrymme för loungegrupp, matbord och annat möblemang. Här är en riktig oas med plats för det stora sällskapet. Med sitt höga utsiktsläge erbjuds vacker vy över intilliggande villaområdes takåsar och Mälaren. En plats att trivas på!

Sovrum 4-5
Våningsplanet erbjuder två stora sovrum där båda har plats för dubbelsäng och nattduksbord såväl som övrigt möblemang. Ett av rummen har öppna hyllor för praktisk klädförvaring. Det andra sovrummet är inrett med praktisk garderobsvägg som kommer att ingå. Vidare finns ingång till två rymliga kattvindar som erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter.

KÄLLARPLAN

Via entréplanets innerhall finns även trapphus ner till källarplanet samt en dörr som leder ut till tomtens gavelsida.

Hobbyrum/Pannrum
Källarvåningens första rum erbjuder plats för hobby och lek. Här är idag inrett med pingisbord. Rummet kan även med enkelhet användas som gym, kontor eller till ytterligare förvaring. Här är vitmålade väggar och betonggolv samt så finns bostadens andra luft/luft värmepump placerad här. Från hobbyrummet finns access till fler förvaringsutrymmen, hemmets gamla kombipannan samt värmepump. Ingång finns även till sovrum, tvättstuga, dusch och bastu.

Sovrum 6
Rymligt sovrum med ljusa ytskikt gott om plats att inreda med dubbelsäng, skrivbord och annat möblemang. Goda förvaringsmöjligheter med externa garderober som kommer att ingå. Två fönster släpper in behagligt med dagsljus i rummet.

Tvättstuga
Tvättstuga med betonggolv och vita väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt badkar. Rummet är stort och erbjuder vägghängd torkställning samt torklinor i taket för smidig upphängning av tvätt.

Dusch/bastu
I källarplanet finns även den härliga möjligheten för familjen att nyttja bastu med intilliggande duschplats.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med källare
Boarea: 179 kvm
Biarea: 72 kvm
Byggnadsår: 1933
Kommentar till byggnadsår: Ombyggt 1971
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme: Betong/trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare/Betongplatta och krypgrund
Uppvärmning: Elpanna med vattenburna radiatorer. 2st luft/luftvärmepumpar.
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Stort garage i äldre standard med vidbyggd altandel under tak.
Rejäl takterrass uppförd 2020 som nås från hall på övre planet med utsikt över takåsarna och Mälaren.
Uppfart med parkeringsplats för flertalet bilar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2017-05-11
Energikonsumtion: 85 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 2 495 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 674 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 388 000 kr
Värdeår: 1945
Summa inteckningar/pantbrev: 1 797 000 kr
Driftkostnad: 82976 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 9000 kr
 • Försäkring: 6144 kr
 • Renhållning: 3832 kr
 • Hushållsström: 64000 kr

Under "Hushållsström" ingår kostnad för uppvärmning och hushållsel. Laddning av elbil samt drift av uppvärmt bubbelbad är också inräknade i hushållselen.


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 388 000 kr
 • Smahusmark: 286 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 827 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Övrigt: Fastigheten har en rektangulärt utformand tomt med växtlighet såsom blomster, buskar och träd. Den tilltagna ytan möjliggör bollspel och andra aktiviteter. För dig med gröna fingrar finns goda ytor för att anlägga land och odlingar.

  Närområde

  Allmänt: Att bo i Kungsör ger goda förutsättningar för livskvalitét i form av lugn, trygghet, natur. I en gynnsam kombination med detta erbjuds även aktivitet såväl som närhet till större städer. Från fastigheten nås på promenadavstånd det du behöver i vardagen. Det gynnsamma pendlingsläget skapar möjlighet för ett arbetsliv i exempelvis Stockholm eller i andra omkringliggande städer. Till Eskilstuna tar det ca 15 min med bil, till Örebro och Västerås ca 40 min. 

  Kungsör är barnvänligt med lekplatser, fotbollsplaner, möjlighet till bad och pulkaåkning. Här finns förskola och skola på kort avstånd. Centrum inrymmer bland annat matbutiker, restauranger och gemytliga caféer. För den idrottsintresserade erbjuder staden badhus, sporthall, idrottsplats med mera. Kungsörstorps Sports Club finns att tillgå för padelspel, volleyboll, badminton och flera aktiviteter därtill.  

  Närheten till Mälaren möjliggör härliga utflykter med båt och inte minst bad vid någon av kommunens trevliga badplatser. Kungsörs båtklubb förfogar över båtplatser och Kungsör har även en egen gästhamn. 

  Även i det kulturella Kungsör återspeglas Järnvägsgatans historia. På Thor Modéen Teatern visar både bio (3D biograf) och teater. Teater för barn anordnas även på stadens bibliotek. Kungsör har en aktiv film- och teaterförening som varje år arrangerar film- och teaterföreställningar.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan Vattenskyddsområde

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR