Målarvägen 11

Eskilstuna 4 495 000 kr utgångspris

Unik fastighet med uthyrningsmöjlighet!

I ett av Eskilstunas mest populära områden finner ni denna fastighet på Målarvägen 11. Här finns möjlighet att hyra ut ena bostadshuset eller nyttja som gästhus eller tonårsbostad. Fastighetens huvudbyggnad har 3-4 sovrum, tilltaget vardagsrum, kök och matsal samt mysigt uterum i söderläge. Lättskött tomt med växthus och fleratlet uteplatser. Uthyrningsbostaden har ett sovrum, vardagsrum, kök och badrum. I samma byggnad finns även relaxavdelning och tvättmöjligheter. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 6 varav 3-4 sovrum
Boarea: 124 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Hall
Välkommen in i denna ljusa och inbjudande hall. Ytan kännetecknas av den unika inredningen, där hallens väggar delvis är försedda med grövre panel som tillsammans med det vackra trägolvet skapar en lantlig och genomtänkt känsla. Här ges plats för både hatthylla samt skoställ. Hallen har befintlig förvaring i inbyggda garderober. Entrédörrens glasfönster släpper in ljus till ytan. Från hallen nås via vacker trätrappa bostadens övre plan.

Badrum
I anslutning till bostadens hall, under trappen till övervåningen finns detta badrum. Ytans väggar består av målat tegel och ytans golv är belagt med en mörk klinker. Här finns badkar, toalett, kommod, blandare och spegel. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin av nyare modell. Badrummet har fönster.

Kök
Innanför hallen finns denna angenäma yta med anor från förr. Köket utmärks av en äldre vedspis som omges av en vitputsad murstock. Här finns också karaktärsfulla detaljer som vitmålad trävägg, mönstrat kakel samt ett mycket stilfullt trägolv. Kökets maskinella utrustning består av kylskåp, frys, diskmaskin, spis, fläkt, diskho och blandare. Köket har goda arbetsytor för den som gillar att syssla med matlagning och andra köksbestyr. Rummet har ett vackert ljus insläpp tack vare fönster ovan köksbänken.

Matsal
I direkt anslutning från köket finns denna omfångsrika matsal. Ytan har mönstrade tapeter och har ett golv i trä enhetligt med köket. Möblera rummet med matsalsgrupp och sex stolar. I övrigt ryms också vitrinskåp, skänk och Rummet har ett härligt ljusinsläpp tack vare fönster i flera väderstreck samt altandörr ut till bostadens trivsamma trädgård.

Sovrum 1
Behagligt sovrum som även kan nyttjas som exempelvis kontor. Ytan har tapetserade väggar i lila toner tillsammans med ett ljust golv. Möblera rummet med större säng, sängbord och övrig inredning. Fönster finns.

Vardagsrum
I höger riktning från hallen finns detta gemytliga vardagsrum. Ytan har vitmålade väggar och neutralt golv. Här finns en mycket stämningsgivande och värmande vedspis. Möblera rummet med soffgrupp, soffbord, mediamöbel samt övrigt möblemang. Vardagsrummet har fönster i flera väderstreck vilken bidrar till den finns ljussättningen i rummet.

Sovrum 2
Vackert sovrum med ljus inredning och ett stilrent golv. Här finns mycket god förvaring i garderober med skjutdörrar, samt överskåp med vita luckor. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrig inredning. Rummet har fönster.

Övre plan
Väl uppe för den dekorativa trappen välkomnar en vacker hall med en enastående balkongdörr med vackra spröjs som leder ut till det övre planets balkong. Hallen är målad en behaglig blå ton som tillsammans med det vitmålade trägolvet skapar en fin harmoni.

Sovrum 3
Innanför hallen finns ett tilltaget sovrum. Ytan har vitmålade väggar och trägolv. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Sovrummets fönster släpper in gott om dagsljus. Detta rum fungerar även utmärkt som allrum eller tv-rum.

Sovrum 4
Inbjudande sovrum med målade väggar i beige kulör. Här gör sig den vitmålade mustocken sig påmind och skapar härlig karaktär till rummet. Rummet har trägolv. Möblera rummet med större säng, sängbord och övrigt möblemang. Rummet har fönster som skänker ytan fint ljus.

Badrum
Pittoreskt badrum inrett med våtrumstapet och trädetaljer i vitt. Här finns dusch, toalett, kommod och blandare.

Komplement byggnad (lägenhet och relaxavdelning)
Lägenhet
Hall
Stig in i denna ljusa hall där det finns goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober med vita dörrar. I övrigt ryms här hatthylla och skoställ.

Kök
Praktiskt kök med tilltagen köksbänk som underlättar diverse köksbestyr. Ytan har inredning som brokig tapet bytt med panelbeklädda väggar och ljust golv. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, fläkt, diskho och blandare. Kökets fönster släpper in gott om ljus.

Vardagsrum
Inbjudande yta inrett med mönstrad tapet och ljust golv. Här erbjuds gott om plats för soffa, soffbord, mediamöbel samt övrig inredning. Rummet har fönster åt flera väderstreck vilket skapar maximalt ljusinsläpp.

Sovrum
Generös yta inredd med blommig tapet och ljust golv. Möblera rummet med större säng, sängbord och övrig inredning. God förvaring i tillgänglig klädkammare. Fönster finns.

Badrum
Modernt badrum i vitt och grått. Ytan är inredd med toalett, dusch, kommod och blandare. Fönster finns.

Övriga ytor
I denna byggnad finns lyxen till att handa ha bastu med dubbla sittlavar. Här kan kyliga höstkvällar avnjutas tillsammans med familjen eller goda vänner. I anknytning till denna finns en smakligt inredd loungedel med plats för sittmöbler, kylskåp och annat. Här finns även duschutrymme som delvis är kaklat, toalett finns.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla
Boarea: 124 kvm
Biarea: 10 kvm
Byggnadsår: 1909
Kommentar till byggnadsår: Ombyggt 2013
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Timmer/trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isolerrutor och 2+1 glas fönster
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor/tegelimiterad plåt
Grundläggning: Torpargrund/krypgrund och mindre källare
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Uppfart med plats för flertalet bilar. För gäster finns även möjlighet att stå längst med gatan.
Komplementbyggnad med en inredd lägenhet på det övre planet ca 40kvm. I samma byggnad finns även en relaxavdelning med bastu, dusch och tvättmöjligheter. Bra snickarverkstad för den händiga samt övrig förvaring för trädgårdsredskap, ved, cyklar mm.

Fiber är indraget i huset.

Utförda renoveringar:
Ytskikt löpande under åren (2010 och framåt).
Tillbyggnad av matsal och sovrum ca 2012
Badrum: ca 2012 (både entréplan och övre plan)
Fjärrvärme indraget i huset
Tak: 2014-2019
Lägenhet renoverades: 2014-2019
Relaxavdelning: 2015
Växthus: 2021

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Ja
Datum: 2021-08-24
Energikonsumtion: 143 kWh/m2 år.
Primärenergital: 100

Ekonomi

Pris: 4 495 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 547 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 499 000 kr
Värdeår: 1945
Summa inteckningar/pantbrev: 2 267 000 kr
Driftkostnad: 40254 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 17874 kr
 • Vatten/avlopp: 5171 kr
 • Försäkring: 4500 kr
 • Renhållning: 2894 kr
 • Hushållsström: 9815 kr

Försäkringen är beräknad enligt schablonberäkning


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 499 000 kr
 • Smahusmark: 1 048 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 1193 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt

  Närområde

  Allmänt: Bostaden är belägen med kort promenadavstånd till flera kommunala förskolor och skolor. Bland annat Snickarvägens förskola och Lundbyskolan F-6. I bostadens närområde ligger Parken Zoo. I området finns även välsorterade handelsområdet Tuna Park. Här finns allt att önska mycket tillgängligt, såsom shopping, restauranger, apotek, systembolag och flera matvarubutiker med mycket gott utbud. Bostaden omges av fina cykelvägar, dessa leder bland annat till Eskilstunas citykärna, högskola samt tågstation med avgångar till hela Mälardalen. Bostaden är belägen med mycket goda bussförbindelser med Eskilstuna tätortstrafik. Med bil nås E20 på mindre än fem minuter, perfekt för den som pendlar till exempelvis Västerås och Stockholm.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Detaljplan

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR