Barnstigen 5

Eskilstuna 4 120 000 kr utgångspris

Stort enplanhus med källare i populära Skogstorp!

Varmt välkommen till denna välskötta villa med insynsskyddat läge och stor tomt. Bostaden erbjuder 117 + 117 kvm och är fördelat över 4 st sovrum, stort vardagsrum, tilltaget kök samt stora sociala umgängesytor. Ett stenkast till förskola/skola, fotbollsplan, restaurang och matbutik. Huset är besiktigat! Varmt välkommen att boka in dig på visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
Boarea: 117 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Hall
Välkommen in i en ljus och rymlig hall som sammanbinder bostadens samtliga rum och skapar ett härligt ljusflöde. Ytan har panelbeklädda väggar och ett mycket praktiskt och lättskött klinkergolv med golvvärme. Hallen har gott om plats för hatthylla såväl som skoställ.

WC
I anslutning till hallen finns en WC. Ytan är helkaklad med klinkergolv och golvvärme. Utrustning som toalett, kommod, spegel och väggfast belysning. Fönster finns.

Kök
Till höger om hallen finns bostadens angenäma kök. Rummet präglas av ljusa toner och mycket goda förvaringsmöjligheter. De vita skåpfronterna som delvis är försedda med glas bidrar till rummets stilfulla karaktär. Kökets golv är belagt med en tålig, klassisk parkett. För den som gillar att syssla med köksbestyr är detta det ultimata köket, bänkytan är nämligen i granit och ek som underlättar vid matlagning, bakning och liknande. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, frys, varmluftsugn, induktionshäll 70cm, fläkt, diskmaskin, diskho och blandare. Köket har flera fönster, vilket bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Möblera rummet med köksbord och fyra stolar.

Vardagsrum
Innanför hallen finns detta väl tilltagna vardagsrum. Här råder ljuslätt inredning tillsammans med ett stilfullt parkettgolv. Rummet har ett riktigt härligt ljusinsläpp tack vare ett omfångsrikt fönsterparti mot en av de trivsamma altanerna, vilket nås via altandörr. Möblera rummet med soffgrupp, soffbord, mediamöbel samt övrigt möblemang.

Sovrum 1
Detta är ett väl tilltaget rum inrett med vita väggar och ljust golv. Rummet har god förvaring i hel garderobsvägg, här ryms kläder, sänglinne och mycket annat. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrig inredning. Rummets två fönster släpper in gott om dagsljus.

Sovrum 2
Vägg i vägg med sovrum 1 finns detta rum. Ytan har ljust inredda väggar tillsammans med ett neutralt golv. Möblera rummet med större säng, sängbord och övrigt möblemang. Rummet kan med fördel möbleras som kontor och rymmer ett ansenligt skrivbord och förvaringsmöbel eller liknande.

Sovrum 3
I linje med den trapp som leder till bostadens källarplan finns detta inbjudande sovrum. Ytan kännetecknas av neutrala färgval och ett ljust golv. Möblera rummet med en större säng, sängbord och övrig inredning, såsom byrå eller annan möbel. Befintlig förvaring finns i inbyggda garderober. Rummet har två fönster och tidigare varit två separata sovrum. Mycket enkel att återställa om man önskar.

Badrum
Bostadens badrum är väl inrett och har klinkerbelagt golv med golvvärme samt delvis kaklade väggar. Här finns dusch med skjutvägg i frostat glas, toalett, kommod, spegel samt rymligt förvaringsskåp. Fönster finns.

Källarplan
Detta våningsplan nås från bostadens övreplan via trapp i anslutning till hallen. Våningsplanet har ett gemytligt allrum med gott om plats för matsalsmöbel, soffgrupp och övrig inredning. Här finns en värmande och stämningsgivande eldstad. Inredningen går i ljusa toner tillsammans med en karakteristisk tegelvägg. I övrigt finns här tvättstuga som är delvis kaklat och utrustad med både tvättmaskin och torktumlare samt torkskåp. Tvättstugan har även goda förvaringsmöjligheter samt en praktisk arbetsbänk samt tvättho och blandare. Källarplanet är även försett med en relaxavdelning med bubbelbadkar och beaktansvärd bastu inredd med två lavar och bastuaggregat. Separat WC med kommod och spegel. Källarplanet erbjuder även ett omfångsrikt hobbyrum vilket lämpar sig passande fritidssyssla såsom gym eller lekrum. Från detta rum nås även garage och snickarrum med förråd.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med källare
Boarea: 117 kvm
Biarea: 117 kvm
Byggnadsår: 1969
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad: Tegel/Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Direkt EL och luftvärmepump samt eldstad
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Bostaden har två behagfulla altaner, både försedda med tak. Möblera dessa med matgrupp, loungemöbel eller dylikt. Här finns även en grönskande och vårdad tomt som omger bostaden och innefattar planeringar, träd och buskar. För den med gröna fingrar finns här oändliga möjligheter. Bostaden har även ett mycket tillgängligt garage som nås från både uppfarten och inifrån huset. Infarten mot garaget och entrén är delvis asfalterad samt stenbelagd.

Pingisbord och träningsgåbandet är inventarier som ingår i försäljningen

Mejla sofia@eskilsfast.se för att ta del av besiktningsprotokoll och energideklaration.

Renoveringar som har skett årligen de tio närmsta åren. Utförlig renoveringsbeskrivning finns hos mäklaren.
2021 - målning av grund
2020 - målning av södersida på huset
2018 - ny panel på garage
2017 - Takbehandling och renovering av takpannor
2015. - nytt kök
2014 - utvändig målning
2011 - nytt garagetak

Energideklaration

Utförd: Ja

Ekonomi

Pris: 4 120 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 893 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 392 000 kr
Värdeår: 1969
Summa inteckningar/pantbrev: 775 700 kr
Driftkostnad: 31232 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 18162 kr
 • Vatten/avlopp: 4680 kr
 • Försäkring: 4500 kr
 • Renhållning: 3390 kr
 • Sotning: 500 kr

Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Försäkringen är schablonberäknad.


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 501 000 kr
 • Smahusbyggnad: 1 392 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 1215 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Parkering: Plats för parkering i garaget samt på uppfarten. För gäster är det även bekvämt att parkera utmed gatan.

  Närområde

  Allmänt: I bostadens närhet finns matbutik samt pizzeria. Kort gångavstånd till förskolor och grundskola åk F-9. Fina promenadstråk och närhet till badplats. Goda kommunikationsmöjligheter med stadstrafik, gångavstånd till busshållplats med täta förbindelser till Eskilstuna centrum. Där erbjuds goda pendlingsmöjligheter till bl a Stockholm och Västerås. Med bil nås Eskilstunas största handelscentrum Tuna Park. Där finns all önskvärd shopping, ett brett utbud av matvarubutiker, shoppingcentrum, systembolag, apotek, träningsanläggning, restauranger och mycket mer.
  Parkering: Plats för parkering i garaget samt på uppfarten. För gäster är det även bekvämt att parkera utmed gatan.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Förmån: Officialservitut Väg, 04-HUR-374.1
  Planbestämmelser: Detaljplan Fråga Väckt Om Förordnande

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR