Bånkesta Duvhällarna 1

Eskilstuna 4 500 000 kr utgångspris

1,5-plansvilla uppförd 2016 med idylliskt läge och härlig utsikt!

Optimal familjevilla från Hjältevadshus uppfört 2016. 168 kvm om 7 rum och kök fördelat över 1,5-plan. Idylliskt läge på den sörmländska landsbygden med fantastisk utsikt över äng- och åkermark. Här lever man det lugna livet på landet men med kort bilavstånd till Eskilstunas centralaste delar. Plan trädgårdstomt om 1887 kvm med fina gräsytor samt ett stort dubbelgarage om ca 120 kvm! Låga driftskostnader, ingen fastighetsavgift i ytterligare ca 10 år och lågt underhåll borgar för problemfritt ägande i många år. Snabb uppkoppling med bredband via fiber.

Mycket bra och modern planlösning med fina sociala umgängesytor mellan vardagsrum, kök och utemiljön med utgång till stort altandäck och rymligt uterum med öppen och fri utsikt. Entréplanet erbjuder därutöver 2 bra sovrum, stort badrum och separat groventré med tvättstuga - i smidig anslutning till garaget. Övre plan med stort möblerbart allrum som angränsar till 3 bra sovrum samt ett stort badrum. Gott om förvaring i garderober och förråd.

Välskött grusväg fram till bostaden som med vacker omkringliggande natur får pulsen att gå ned, här är det lätt att trivas! Lantlig idyll i Råby Rekarne, med endast en angränsande granne och fritt ostört läge. Bra pendlingsmöjligheter med endast ca 10 min till påfarten till E20 och ca 22 min till Eskilstuna centrum.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning av ditt nya hem!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 7 varav 5 sovrum
Boarea: 168 kvm. taxeringsinformation

Luftig och inbjudande uppfart välkomnar hem! Gjuten uppfart framför portarna till det rymliga garaget. Via knastrande grusgångar med fina planteringar intill tar man sig via farstukvisten in i hemmet.

ENTRÈPLAN
Hall
Generös och ljus hall med genomsikt mot husets baksida. Här finns gott om utrymme för hatthylla och möjlighet till klädförvaring. Genomgående parkettgolv och ljusa färgval enhetligt med hela bostaden, därutöver behaglig golvvärme på hela entréplanet.

Vardagsrum
Modern och öppen planlösning mot köket. Vardagsrummet rymmer en större soffgrupp och mediamöbel samt möblering efter tycke och smak. Fin inramning med braskamin för både värme och mysfaktor. Ljusa tapeter och breda fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Utgång till altandäcket som löper längst hela husets långsida med hänförande utsikt över de öppna fälten. Utmärkt solläge i sydväst.

Kök
Fullutrustat kök som erbjuder gott om förvaring och fina arbetsytor. Både över- och underskåp med mjukstängande vita släta luckor med snygga beslag. Gråa arbetsbänkar i slitstark och praktisk laminat med ovansittande stänkskydd i form av vitt kakel. Utrymme för matplats för 4-6 personer. Utrustning: diskmaskin, spis med häll, inbyggnadsmikro, vägghängd fläktkåpa och kyl- och frys i fullhöjd. Utgång till det smakullt uppförda uterummet som erbjuder gott om plats för en stor matgrupp och en mer avkopplande avdelning. Här njuter man av utsikten samt den magiska solnedgången!

Sovrum 1
Stort master bedroom med gott om utrymme för dubbelsäng, sängbord och klädförvaring. Fin utsikt mot bostadens baksida.

Sovrum 2
Idag inrett för lyxig klädförvaring i form av walk in closet med smidigt garderobssystem. Rummet kan likväl inredas som sovrum, gästrum eller kontor. Fint ljusinsläpp från fönster som vetter mot baksidan.

Badrum
Ljust inrett med modern och lättstädad våtrumsmatta och snygg våtrumstapet. Här finns dusch bakom vikväggar i glas, handfat och överhängande spegelskåp samt wc.

Groventré/Tvättstuga
Med in-/utgång mot garaget och utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Bra arbetsbänk, tvättho och gott om förvaring. Här sitter även värmepumpen.

ÖVERVÅNING
Via trappan placerad i hallen tar man sig till det övre våningsplanet. Genomgående parkettgolv och ljusa färgval på väggarna präglar hela övervåningen. Mycket bra förvaring i stort förråd.

Allrum
Fint ljusinsläpp och utsikt från tre stora fönster i vardera takkupa mot både fram- och baksida av huset. Möblerbart med soffa, fåtölj, mediamöbel och övrig möblering efter smak.

Sovrum 3
Stort och rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng, sängbord och klädförvaring.

Sovrum 4 & 5
Två bra sovrum i identiska storlekar med fint ljusinsläpp från fönster i husets gavel.

Badrum
Snyggt badrum med lättstädad våtrumsmatta och våtrumstapet. Badkar på tassar, handfat i kommod, överhängande spegelskåp och wc.

GARAGE
Stort isolerat garage med två portar och gjutet betonggolv. I bakkant finns utrymme med vattenpumpen och plats för bra förvaring. Stora möjligheter att inreda med arbetsbänk och uppställning för 2-3 bilar.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla
Boarea: 168 kvm
Byggnadsår: 2016
Vatten & avlopp: Egen djupborrad brunn och avlopp (3-kammarbrunn med infiltration) tillsammans med grannfastighet.
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Varmgrund
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme/vattenburna radiatorer. Braskamin
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Ja
Datum: 2021-09-09
Energikonsumtion: 51 kWh/m2 år.
Primärenergital: 91

Ekonomi

Pris: 4 500 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 539 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2 217 000 kr
Värdeår: 2016
Driftkostnad: 28666 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 2029 kr
 • Försäkring: 4370 kr
 • Renhållning: 2917 kr
 • Hushållsström: 18500 kr
 • Sotning: 150 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 700 kr

El-kostanden avser både uppvärmning och hushållsel. V/A-kostanden avser slamtömning 1 ggr/år. Samfällighetsavgift avser kostnad till vägförening för plogning och skötsel av vägen.


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 2 217 000 kr
 • Smahusmark: 322 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 1887 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Övrigt: Plan trädgårdstomt med fina gräsytor angränsande mot skogsdunge som lockar de yngre med lek och äventyr. Framsidan av bostaden präglas av välkrattade grusgångar och smakfulla planteringar.
  Uteplats: Mycket rymligt uterum med utgång från köket. Här ryms en stor matgrupp och skön loungeavdelning. Mycket fint läge med solnedgången över den öppna fälten. Generöst altandäck med utgång från uterummet och vardagsrummet i utmärkt solläge.
  Parkering: Gjuten uppfart med plats för 2-3 bilar utanför det stora dubbelgaraget om ca 120 kvm. Garaget kan inredas med både förråd, verkstadsbänk och uppställning för 2-3 bilar.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Bånkesta GA:1, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Stora Hult GA:2 ändamål: Vägar
  Förmån: Officialservitut Avlopp, 0484-13/110.3
  Last: Officialservitut Väg, 0484-13/110.1

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR