Klostergatan 46D

Eskilstuna 4 095 000 kr utgångspris

Renoverad villa med centralt läge på Östermalm!

Unikt tillfälle att förvärva villa med centralt läge där flertalet stora renoveringar är utförda! Bra ytor om 147+51kvm med möjlighet till 4-5 sovrum, stort vardagsrum och allrum på övervåningen. Ny bergvärmepump, nytt kök, nytt badrum kombinerat med tvättstuga, ny wc, nytt tak och 3-glasfönster samt en påkostad uppfart som är grusad såväl som stensatt. Friköpt tomt, fastigheten är ansluten till kommunalt VA samt så är fiber indraget! Besiktning utförd. Här erbjuds en insynsskyddad tomt, altan i söderläge samt tilltaget varmgarage.

Attraktivt läge nära till förskola/skola, centrum, högskola, några minuters promenad till Djurgårdens grönområden, Odlaren med fina motionsspår och sjukhuset. Gångavstånd till fler stora livsmedelsbutiker, Ekängens idrottsplats med ishockeyhall, fotbollsplaner, tennishall och friidrottsarena.

Varmt välkommen att ert anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 6 varav 4-5 sovrum
Boarea: 147 kvm. taxeringsinformation

Entréplan

Hall
Rymlig och ljus hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Bra förvaring med externa garderober med skjutdörrar i direkt anslitning till entrén som kommer att ingå. Slitstarkt klickgolv i grå ton med klinkerimitation, ljusa nymålade ytskikt på väggar och smakfull spotlightsbelysning i tak.

Badrum / Tvättstuga
Tilltaget badrum och tvättstuga från 2020 renoverat av fackman. Här är mycket påkostade ytskikt med marmorkakel på väggar och stora grå klinkerplattor på golv med golvvärme. Utrustningen består av kommod med dubbla handfat, stort överhängande spegelskåp, wc-stol, vattenburen handdukstork, spotlights i tak, duschplats med infällbara glasväggar och takdusch med påkostad designblandare. Vidare finns här tvättdel med ny tvättmaskin och torktumlare, bra arbetsyta ovan samt vägghängda skåp för förvaring.

Sovrum 1
I anslutning till hemmets badrum finns stort sovrum som rymmer dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbler eller skrivbord. Här finns garderobsvägg som kommer att ingå. Rummet har ljust målade väggar, golv sammanhängande med hall och stora fönsterpartier för ljusinläpp. Härifrån finns utgång till den takade altanen.

Sovrum 2 / Kontor
Praktiskt sovrum i anslutning till entrén med ljusgrå golv, vita väggar och tak samt extern garderob för förvaring. Rummet kan även användas som kontor vid behov.

Kök
Till höger från hallen nås hemmets nyrenoverade kök med mycket bra skåpsförvaring och goda arbetsytor. Den moderna maskinella utrustningen består av varmluftsugn och mikro med ergonomisk arbetshöjd, hel kyl och frys, stor designfläkt samt diskmaskin. Spotlightsbelysning i tak grå skåpsluckor i profil, mörk bänkskiva och smakfullt marmorkakel i kökets arbetsdel. Snyggt golv i grått mot kökets ljusa väggar. Plats för matbord under rummets centrerade fönster.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med utgång till härliga altanen som delvis är under tak. Rummet kan med enkelhet möbleras med soffgrupp, soffbord, media-möbel och andra externa möblemang. Ljusa ytskikt på väggar och gråa golv samt spotlightsbelysning i tak. Från vardagsrummet nås även matrum.

Matrum / Sovrum 3
Harmoniskt matrum med fungerande öppen spis och spotlighting i tak. Här finns plats för den stora matsalsgruppen. Fint golv i grå ton och ljusa väggar enhetliga med intilliggande vardagsrum. Bra ljusinsläpp från rummets centrerade fönster. Vid behov kan rummet med fördel användas som sovrum.

Inre hall / Entré
Via hemmets andra ingång nås hall med bra möjligheter för avhängning och plats för skor. Här finns ingång till nyrenoverad gästtoalett utrustad med WC-stol, kommod med handfat, överhängande spegel, vädringsfönster, mörk matta på golv och väggar i grå ton. Via hallen nås garderob/klädkammare såväl som trapp som leder upp till övervåningen.

Övervåning

Allrum / Sovrum 4
Via renoverad trapp med ljusgrå trappsteg och bröstpanel i samma kulör nås hemmets övre plan.
Här finns stort allrum med ljusa ytskikt på väggar och tak samt ett grått klickgolv enhetligt för hela övre planet. Här finns möjlighet att möblera med soffgrupp, mediamöbel och övrigt möblemang likväl som att använda rummet som sovrum. Från allrummet finns ingång till stort förråd med bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum 5
Rymligt sovrum med plats för stor säng och skrivbord. Här finns bra förvaringsmöjligheter med platsbyggd garderob, extern garderob såväl som stor kattvid som erbjuder generösa förvaringsmöjligheter. Fönster ger rummet gott om ljusinsläpp.

Samtliga innerdörrar i bostaden är bytta.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla
Boarea: 147 kvm
Biarea: 51 kvm
Byggnadsår: 1897
Kommentar till byggnadsår: Ombyggt 1984
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten
Fönster: 3-glas
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Plåt
Grundläggning: Torpargrund / betongplatta
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Altan
Stor altan i söder som nås från både vardagsrum, matrum och sovrum. Delvis takbeklädd. En mycket och lättskött trädgårdstomt med lite insyn.

Garage
Stort varmgarage och förråd som är sammanbyggt med bostaden. Ny bergvärmepump från 2019.

Grusad samt stensatt uppfart med plats för ett flertal bilar.

Fiber indragen på fastigheten.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd: Ja
Datum: 2019-04-08
Energikonsumtion: 109 kWh/m2 år.
Primärenergital: 174

Ekonomi

Pris: 4 095 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 109 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 414 000 kr
Värdeår: 1946
Summa inteckningar/pantbrev: 1 800 000 kr
Driftkostnad: 38113 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6164 kr
 • Försäkring: 6500 kr
 • Renhållning: 2917 kr
 • Hushållsström: 22032 kr
 • Sotning: 500 kr

Under "Hushållsström" ingår kostnad för uppvärmning och hushållsel.


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 414 000 kr
 • Smahusmark: 695 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 778 kvm
  Tomttyp: Trädgådstomt

  Närområde

  Allmänt: Attraktivt läge nära till förskola/skola, centrum, högskola, några minuters promenad till Djurgårdens grönområden, Odlaren med fina motionsspår och sjukhuset. Gångavstånd till fler stora livsmedelsbutiker, Ekängens idrottsplats med ishockeyhall, fotbollsplaner, tennishall och friidrottsarena.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan Detaljplan

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR