Magnegatan 16

Eskilstuna 3 325 000 kr utgångspris

Stor villa med populärt läge i Röksta!

Unik fastighet med centralt läge och en tilltalande planlösning med stora möjligheter. Här finns chans att sätta egen prägel på ytskikten. Bostaden har ursprungligen varit en tvåfamiljsfastighet med kök, badrum och eldstäder på respektive våningsplan. Vidare finns här möjlighet till 4-5 sovrum, fina sociala ytor och tilltaget kök. I källarvåningen finns både garage, pannrum/hobbyrum, tvättstuga med intilliggande bastu samt goda förvaringsmöjligheter. Här erbjuds en lättskött trädgård med växthus, fruktträd och plats för egna odlingar. Grusad uppfart med utrymme för flertalet bilar såväl som garage finns att tillgå.
Centralt läge perfekt för barnfamiljen. Huset är besiktigat.

OBS! Försäljning av fastigheten kommer att ske med friskrivningsklausul!

Varmt välkommen att anmäla ert intresse för visning.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 6 varav 4-5 sovrum
Boarea: 130 kvm. taxeringsinformation

Hall
Välkommen in i en ljus och funktionell tambur med tapet på väggar och slitstark matta på golv enhetlig med inre hall. Vidare in i hallen finns gott om utrymme för hatthylla, skoställ och övrigt möblemang. Från hallen nås både källarplan och övervåningen.

Kök/Matplats
Rejält kök med gott om både förvaring och arbetsyta. Klassiska köksluckor och en smakfull bänkskiva i ek samt ett behagligt ljusinsläpp från fönster. Köket är utrustat med ett kylskåp, ugn, häll, diskmaskin (ej fungerande). I övrigt finns här hällrymligt skafferi, bra med förvaring i över- och underskåp samt en smakfull vitrindel mot matplats. Via serveringslucka går smidigt att duka upp intilliggande matrum. Matdelen som har en delvis öppen planlösning mot kök inrymmer bord och stolar för det stora sällskapet och är inrett med ljust mönstrad tapet på väggar och vacker parkett på golv.

Vardagsrum/TV-rum
Via mindre TV-rum/kontor nås hemmets stora vardagsrum med vackert parkettgolv . Här möblerar du med ett ordentligt med den stora soffgruppen, soffbord, media-möbel samt övrig möbel som till exempel bokhylla. Rummet har ordentligt och härligt ljusinsläpp från fönster i två riktningar samt en fungerande insatskamin som ger både värme och en hög mysfaktor under årets kallare årstider.

Matrum/Sovrum 1
Tilltaget matrum som även enkelt kan användas som sovrum. Trägolv och tapetserade väggar. Inbyggda garderober för förvaring. Rummet kan med fördel även nyttjas som sovrum.

Badrum
Via hallen nås helkaklat badrum utrustat med toalett, handfat med överhängande badrumsskåp, badkar samt vädringsfönster.

En vacker trapp i sten leder din väg upp till bostadens övervåning. Här möts du av en enklare hall som leder till två sovrum, badrum och ett kök som kan tas bort vid behov av fler sovrum.

Sovrum 2
Detta sovrum rymmer med enkelhet en dubbelsäng med sängbord samt övrig möbel. Rummet går i ljusa toner och på golvet ligger originalparkettgolv. Här erbjuds även goda förvaringsmöjligheter i kattvindarna. Sovrummet har ett brett fönsterparti som släpper in ett behagligt ljus i rummet. Via altandörr nås balkong i söderläge med utsikt över hela området.

Sovrum 3
Harmoniskt sovrum med ljust parkettgolvoch tapet på vägg. Rummets fönster släpper in ett trevligt ljus till ytan. Här ryms en säng samt möbel som skrivbord eller liknande. Sovrummet har en rymlig kattvind som erbjuder dig praktisk förvaring.

Kök/Sovrum
På övre våningsplanet finns även ett äldre kök som ej använts under senare år. Köket är utrustat med över- och underskåp utmed två av rummets väggar. Vidare finns här fönster för ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av kyl, spis och fläkt.

Badrum
Bostadens övervåning är försedd med helkaklat badrum utrustat med toalett, handfat i kommod, badrumsskåp, duschkabin samt vädringsfönster.

Källarvåning
Bostadens källare erbjuder flera praktiska och ordentliga ytor. Här finns tvättstuga med intilliggande torkrum. Tvättstugan är i dagsläget utrustad med tvättmaskin, tvättbänk samt överhängande badrumsskåp. Källarutrymmet erbjuder också ett garage med plats för en bil samt förvaring av tillexempel däck, cyklar och trädgårdredskap (äldre garageport som har en bristfällig funktion). I övrigt finns här stort pannrum/hobbyrum, fler förråd samt äldre bastu med intilliggande duschplats. Samtliga ytskikt i källaren är äldre och i behov av renovering samt utvändig dränering.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med källare
Boarea: 130 kvm
Biarea: 80 kvm
Byggnadsår: 1945
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme: Trä
Fasad: Plåt
Fönster: 3-glas
Tak: Tegel
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Fjärrvärme, ved
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Renoveringar:

Relining av avloppstammar enligt faktura utfört 2019 av VVStrygg AB.
Fönster och entrédörr utbytta 2009-2010.
Tak bedöms renoverat/bytt omkring år 2000. (Detta är uppskattat med hjälp av grannar.)
Våtrum bedöms ha renoverats omkring år 2000.
Installation av energikassett 1989.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2021-09-13
Primärenergital: 97

Ekonomi

Pris: 3 325 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 902 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 231 000 kr
Värdeår: 1945
Summa inteckningar/pantbrev: 934 000 kr
Driftkostnad: 36910 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 19698 kr
 • Vatten/avlopp: 4114 kr
 • Försäkring: 3894 kr
 • Renhållning: 2917 kr
 • Hushållsström: 5787 kr
 • Sotning: 500 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 671 000 kr
 • Smahusbyggnad: 1 231 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 601 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Parkering: Garage med plats för en bil. Grusad uppfart med utrymme för fler bilar. Fri parkering utmed gatan.

  Närområde

  Allmänt: Bostaden är belägen på en av Östermalms trevligaste gator! Ett mycket lugnt område med bekvämt cykel och promenadavstånd till Eskilstuna centrum. I dess närhet finns förskolor och skolor, fler välsorterade livsmedelsbutiker och idrottsplatser. Närhet även till parker och grönområden.
  Kommunikation: Goda kommunikationer med täta bussavgångar i området.
  Närhet till avfart till motorväg som smidigt tar dig till Stockholm på ca timmen. Västerås nås på ca 35min.
  Övrigt: OBS! Försäljning av fastigheten kommer att ske med friskrivningsklausul!

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR