Vikenvägen 41

Eskilstuna 3 095 000 kr utgångspris

Fin villa i Solvik med Mälaren som granne!

Mycket välvårdad villa med toppenläge i populära Solvik! Med högt läge nära Mälaren och med utsikt över Väsbyviken finner vi denna villa om 62 kvm + ca 18 kvm sovloft. Dessutom finns 3 isolerade stugor med indragen el. Mycket trevligt åretruntboende eller lyxigt fritidsboende. Delvis kuperad tomt (friköpt om 1297 kvm) med fina sociala ytor på flera uteplatser samt uppvärmd pool i ett högt skyddat läge.

Entré via en grusad uppfart med utrymme för flera bilar samt en carport. Bra förvaring i separat friggebod och vedbod. Runt hörnet öppnar vyn mot Väsbyviken upp sig och bostaden tillsammans med de 3 vinterbonade gäststugorna bildar en fin gårdskaraktär.
Boningshuset bjuder på fina sociala ytor i en öppen planlösning mellan ett nytt kök och vardagsrum, två moderna badrum och 2 sovrum varav det ena på loftet.

Solvik är ett populärt område som präglas av sitt Mälarnära läge och blandningen mellan stora och små villor samt fritidshus. Badplatser finns i närheten och båtlivet lockar med kort avstånd till den egna båtplatsen via en föreningsägd brygga. Endast ca 15 min med bil till Eskilstunas centrala delar. Kort avstånd till Torshälla med allehanda service och fina områden bla i gamla delen med Rådhustorget och kullerstensgatorna. Närhet till Folkesta köpcentrum med välsorterad matbutik och affärer.

Varmt välkommen till visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 62 kvm. taxeringsinformation

Hall
Hall med en naturlig avhängningplats för ytterkläderna och förvaring i en rymlig walk-in-closet. Ljusa väggar, vitmålat tak och ljuset från fönstret i dörren ger en välkomnande känsla.

Badrum
I anslutning till hallen ligger badrummet bra placerat. Renoverat 2016 med en snygg och modern våtrumsmatta och badrumstapet. Dusch bakom glasvägg, handfat i rymlig kommod, spegelskåp, wc, tvättmaskin och torktumlare i stapel samt varmvattenberedare.

Kök/vardagsrum
Här öppnar dom fina ytorna upp sig och sällskapsutrymmena är lika generösa inne som ute. Utgång via köket till den stora altanen.
Nytt Ikea-kök med mörka luckor, slitstark laminatskiva och stänkskydd i marmorstil som tillsammans skapar en smakfull helhet. Moderna vitvaror med inbyggnadsugn, induktionshäll, fläktkåpa, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Öppen planlösning mot vardagsrummet med en matplats för 6-8 personer, utrymme för soffgrupp och mediamöbel. Behaglig och mysig inramning med braskamin. Fina trägolv, ljusa väggar och imponerande takhöjd med öppet upp till nock.

Sovrum
Bra sovrum på entréplan med utrymme för säng, sängbord och ytterliga förvaringsmöbel. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Sovloft
Utrymme för dubbelsäng och förvaring mot snedtaket. Utsikt ner till kök och vardagsrum.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med sovloft
Boarea: 62 kvm
Byggnadsår: 1989
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: Kopplade 2+1 glasfönster i bågar och 3-glas isoler
Tak: Plåt
Grundläggning: Krypgrund
Uppvärmning: Luftvärmepump, vedkamin, direktverkande el-radiatorer
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader:
INTERNET
Bredband via fiber.

RENOVERINGAR
Kök med nya vitvaror 2020
Golvet i kök/vardagsrum bytt till ekparkett 2020
Altan tillbyggd 2017
Båda våtrummen renoverade 2016

ÖVRIGA BYGGNADER
3 st vinterisolerade stugor med indragen el. Modernt badrum som nås utifrån i anslutning till huvudbyggnadens entré. Här finns dusch, wc, handfat i kommod och spegelskåp.

Stuga 1 är rymlig med gott om plats för en dubbelsäng och övrig möblering. Förvaring i garderober innanför dörren. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Stuga 2 är den minsta av stugorna men har ändå plats för säng och förvaringsmöbel. Ytskikten består av träpanel på väggarna, trätak och laminatgolv.

Stuga 3 ligger i anslutning till pooldäcket och erbjuder ett sovrum samt pentry med matplats. Snyggt ekgolv och vita väggar.

Oisolerat förråd i anslutning till uppfarten med gott om utrymme. Framför byggnaden finns en liten altan där man kan njuta av den behagliga morgonsolen.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2015-04-29
Energikonsumtion: 86 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 3 095 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 193 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 722 000 kr
Värdeår: 1989
Summa inteckningar/pantbrev: 1 892 000 kr
Driftkostnad: 25800 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 3500 kr
 • Försäkring: 4000 kr
 • Renhållning: 2800 kr
 • Hushållsström: 12000 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 3500 kr

Elkostnaden avser både uppvärmning, hushållsel och uppvärmning av poolen.


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 722 000 kr
 • Smahusmark: 471 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 1297 kvm
  Tomttyp: Trädgådstomt
  Övrigt: Delvis kuperad trädgårdstomt med gröna gräsytor samt ett litet potatisland. Intill gästhusen finns små gångar samt en liten anlagd "bäck".
  Uteplats: Stor altan med utgång från köket med magnefik utsikt och gott om utrymme för både matgrupp och loungedel. Uteplatsen är smakfullt ihopbyggd med den takade entrén. Stort pooldäck med uppvärmd rund pool om 410 cm i diameter och 140 cm djup. Poolen värms upp via värmepump och renas via ett modernt glasfilter.
  Parkering: Carport för 1 bil samt rymlig grusad uppfart med plats för flera bilar.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Viken GA:1 ändamål: Bad- och/eller båtanläggning.
  Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt Mm, 04-IM2-89/23042.1
  Planbestämmelser: Detaljplan

  Bilder

  Vikenvägen 41 Rymligt vardagsrum med skön takhöjd Värmande och mysigt med braskamin Modern öppen planlösning Snyggt kök Matplats med fin utsikt! Generösa arbetsytor Sovrum/kontor Sovloft Sovloft Entréhall Smakfullt badrum Takad entré Badrum med ingång från altanen intill entrén Gäststuga 1 Gäststuga 1 Altan med morgonsol Gäststuga 2 Stor altan med utgång från matplatsen Härlig utsikt mot Väsbyviken i Mälaren Altan och pool Gäststuga 3 Gäststuga 3 Pentry i gäststuga 3 Pooldäck Säljarens sommarbild Säljarens sommarbild Säljarens sommarbild Säljarens sommarbild Båtplats ingår från Mullvadsvägen Säljarens sommarbild Fastighetskarta Entréplan Sovloft

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR