Fördelningsgatan 36

Eskilstuna 4 500 000 kr utgångspris

Unikt tillfälle att förvärva denna charmiga villa på attraktiva Djurgården!

Äntligen till salu! Nu ges möjlighet att ta över denna fantastiska villa om 123 + 59 kvm plus inredd vind. Härlig och insynsskyddad trädgård i bästa söderläge. Huset erbjuder renoverat kök, härligt vardagsrum med burspråk, matrum med eldstad och tilltagna sovrum. Bra förvaringsutrymmen i källaren och praktiska kattvindar som är tillräckligt stora för att användas som sovrum eller arbetsrum. Populärt läge med närhet till allt man kan önska! Ett utomordentligt boende som är redo för inflytt. Varmt välkommen att boka din visningstid!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
Boarea: 123 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Entréplan
Hall
Varmt välkommen in i denna unika bostad med varm prägel och karakteristiska detaljer. Bostadens hall har vitmålade väggar och ett mycket tåligt och stilrent klinkergolv i grått. Här finns platsbyggd förvaring med tillhörande klädstång. I övrigt ryms här skoställ och övriga inredningsdetaljer. Från hallen nås bostadens källarplan.

Kök
Till vänster om hallen, via en inre hall finns bostadens inbjudande kök. Ytan präglas av ett schackrutigt golv som ger rummet en särpräglad karaktär. I övrigt är köket inrett i neutrala kulörer som vitt och grått. Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter i både lådor och skåp. Stort skafferi för torrvaror. För den som gillar att tillaga mat alternativt baka finns här gott om plats på den tilltagna bänkytan. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, frys, ugn, häll, fläkt samt diskho och blandare. Möblera köket med köksbord och fyra stolar. Rummet har ett magiskt ljusinsläpp tack vare stora vackra fönster i två väderstreck.

Matsal
I direkt riktning från hallen nås denna vackra matsal. Ytans väggar är målade i vitt som tillsammans med det bevarade trägolvet skapar en ombonad känsla. Rummet har en mycket vacker eldstad som skänker rummet värme såväl som hög mysfaktor. Möblera ytan med det större matsalsbordet och sex stolar. Rummet har fönster åt flera väderstreck vilket bidrar till rummets fina ljusinsläpp. Från detta rum nås bostadens övre plan, via en mycket vacker trätrappa. Detta rum går även att användas som vardagsrum.

Vardagsrum
Innanför matsalen finns det rum som i dag används som vardagsrum men fungerar även utmärkt för ett master bedroom för den som behöver fler sovrum. Även i detta rum är det råa trägolvet framtaget och slipat, vilket skapar ett skönt flöde mellan matsal och detta rum. Ytans väggar är delvis målade i grått mot en brokig fondvägg samt putsat tak (-2018). Möblera rummet med soffgrupp, soffbord, mediamöbel och övrigt möblemang. Vardagsrummet har stora vackra fönsterpartier, bland annat ett praktfullt burspråk. Dessa fönster skapar tillsammans ett vackert ljusflöde till rummet.

WC
I direkt access till vardagsrummet finns en WC. Denna äntras genom en praktisk och elegant skjutdörr i vitt. Ytan har pigg inredning med schackrutigt golv, ljusa väggar och turkost kakel. Utrustning som toalett, kommod, spegel, förvaringsskåp.

Övre plan
En tilldragande hall välkomnar det övre planet. Här flödar ljuset in tack vare vida balkongdörrar i glas. Dessa leder ut till en vacker halvmåneformad balkong med svart smidesräcke och utsikt mot bostadens tomt. Hallen har ett trägolv av äldre karaktär samt vitmålade väggar. Möblera med enklare förvaringsmöbel samt en skön fåtölj. Från hallen nås bostadens inredda vind.

Sovrum 1
Innanför hallen finns detta harmoniska sovrum. Även här återfinns det vackra trägolvet och ljusa väggar. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrig inredning. Sovrummet har befintlig förvaring i garderober med vita dörrar. Rummet har ett omfångsrikt fönsterparti som släpper in gott om dagsljus. I anknytning till sovrummet finns en inredd kattvind till vänster när man kommer in. Möblera denna med skrivbord och nyttja det som kontor eller andra önskemål. Till höger när man kommer in i sovrummet finns ännu en inredd kattvind. Denna tillräckligt omfångsrik för att inreda som sovrum till det yngre barnet. Här ryms säng och enklare möblemang. Alternativt inreds detta som en lyxig och tillgänglig walk in closet. Fönster finns.

Sovrum 2
Ytans väggar är målad i en snygg gråblå ton tillsammans med samma vackra golv som övervåningens övriga rum. Möblera rummet med större säng, sängbord och övriga möbler. Befintlig förvaring i garderob. Rummets fönster släpper in gott om ljus.

Badrum
Tilltaget, ändamålsenligt badrum inrett med våtrumstapet och plastmatta. Utrustning som toalett, kommod, spegelskåp och dusch.

Inredd vind
Magiskt utrymme, perfekt för den som arbetar hemma alternativt mysigt, separat utrymme för familjens ungdomar. Ytan präglas av trivsamt snedtak och fint trägolv. Den inredda vinden har vitmålade väggar och vackert ljusinsläpp från takfönster. Här ryms säng, skrivbord och övrigt möblemang.

Källarplan
Från hallen nås detta praktiska källarplan. Här finns bland annat en tillgänglig och mycket brukbar tvättstuga. Denna är inredd med tvättmaskin, ansenlig arbetsbänk samt praktiska förvaringsutrymmen. Tvättstugan har fönster. Källarplanet har även ett rum som i dagsläget nyttjas som bio-rum/gästrum. Rummet har fönster. Via källarplanet nås bostadens otroligt mysiga och stämningsfulla uterum. Denna yta är inglasad och skapar ett härligt rum i trädgården. Möblera med loungemöbel och bord, njut av härliga sommarkvällar tillsammans med vänner och familj. Vidare ut från detta inglasade rum finns en sällskaplig loungedel som fortsättning på uterummet. Denna plats är försedd med platsbyggda sittbänkar.

Övrigt
Bostaden har en vacker trädgårdstomt, väl insynsskyddad från gatan. Här finns en ordinär gräsmatta, fruktträd, buskar, planteringar och övrig grönska. Tomten har även ett separat träck med plats för sittmöbel och grill.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla
Boarea: 123 kvm
Biarea: 59 kvm
Byggnadsår: 1933
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong/trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Tegel
Grundläggning: Källare
Uppvärmning: Fjärrvärme samt braskmin
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Fristående garage med plats för en bil.
Mysigt uterum i söderläge.

Utförda renoveringar:
Kök: 2015
Ytskikt är renoverat sporadiskt under åren 2011-2021.
Glasparti på övre planet sattes in 2017.
WC på entréplanet totalrenoverades 2017. Ny WC-stol 2021.
I källaren har man renoverat ytskikt samt rivit ut påreglade väggar i gillestugan samt lagt in ett flytande golv på platonmatta med luftande socklar.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2011-07-05
Energikonsumtion: 124 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 4 500 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 737 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 725 000 kr
Värdeår: 1933
Summa inteckningar/pantbrev: 2 359 400 kr
Driftkostnad: 35716 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 15076 kr
 • Vatten/avlopp: 4840 kr
 • Försäkring: 4000 kr
 • Renhållning: 2894 kr
 • Hushållsström: 8406 kr
 • Sotning: 500 kr

Försäkringen är schablonberäknad.


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 725 000 kr
 • Smahusmark: 1 012 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 780 kvm
  Tomttyp: Trädgådstomt
  Parkering: I garaget finns plats för en bil och ytterligare en på uppfarten. Möjlighet för gäster att stå utmed gatan.

  Närområde

  Allmänt: Denna fantastiska bostad ligger på absolut bästa adress! Med närhet till Eskilstunas centrum såväl som härliga fritidsområden finns allt att tillgå. En enkel promenad leder till Eskilstunas äldre delar, Gamla staden. Här finns en rad olika butiker, exempelvis blomsterbutik, ostbutik, klädbutik, skönhetssalonger och mycket mer. Ytterligare ett par minuter till fots leder till Eskilstunas citykärna. Här erbjuds shopping, restauranger, högskola och tågstation med anknytning till hela Mälardalen. I bostadens absoluta närhet finns välsorterade matbutiker, pizzeria, kiosk, apotek, vårdcentral och träningsanläggningen Friskis och svettis. För den som gillar att motionera utomhus finns många vackra grönområden samt utomhusgym. I närområdet finns flera kommunala förskolor och skolor.
  Parkering: I garaget finns plats för en bil och ytterligare en på uppfarten. Möjlighet för gäster att stå utmed gatan.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Stadsplan Stadsplan Tomtindelning

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR