Vasavägen 10B

Eskilstuna 1 495 000 kr

Välskött genomgångslägenhet med egen p-plats på Söder!

Ljus och luftig genomgångslägenhet med stora sociala ytor. Fina detaljer såsom generös takhöjd och nya golv. Smakfullt renoverat kök i ek med stor köksö, moderna vitvaror i rostfritt utförande och rymlig matplats under centrerat fönster. Kaklat badrum med egen tvättmaskin. Två rymliga sovrum samt goda förvaringsmöjligheter med garderober såväl som klädkammare. Fin innergård med stor gräsyta, fler uteplatser och en lugn miljö. Förening som utfört många renoveringar under senare år. Parkering med el tillhör lägenheten och ingår i avgiften!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => No [total_number_of_floors] => 2 [floor] => 2 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Nej ) 1

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 71 kvm. föreningens information
Hiss: Nej
Våning: 2 av 2

Hall
Bostadens hall är både praktisk och inbjudande. I taket sitter spotlights som lyser upp rummet. På golvet ligger tåligt klinker i jordnära ton. Väggar och tak är målade i ljus färg med detaljer i vitt. Hallen erbjuder möjligheter till förvaring efter tycke och smak.

Kök/matplats
Köket, som nås både från vardagsrum och hall, är stort och inrymmer en väl tilltagen matplats. Ett nylagat golv i mörk ton enhetligt med vardagsrummet skapar en fin kontrast mot rummets ljusa väggar. Då skåpsinredningen är byggt längs med två av kökets väggar finns både stor arbetsyta och mycket plats för förvaring i många köksskåp. Smakfull inredning med köksluckor i ek med undantag för två vitrinluckor. Ovanför bänkskivan sitter mörkt mosaikkakel i sammanhängande färg med bänkskivan. Köket är välplanerat och påkostat, med bland annat inbyggt vinställ. Fullutrustat med häll, ugn, fläkt, kyl och frys med heldörr samt diskmaskin. Köksbänken är utformad så att det även finns möjlighet till extra matplats. Plats för matbord finns intill kökets fönsterparti med utrymme för 6-8 personer. Rummets väggar är vita med undantag för en mörk fondvägg.

Vardagsrum
Bostadens vardagsrum är trevligt planerat med stort fönsterparti och ytor som lätt kan möbleras efter behov. Ett vackert, nylagt golv i mörk ton sätter prägel på rummet. I kombination med vardagsrummets vita tak och väggar samt stora fönster blir känslan av ljus påtaglig. En fondvägg i grå ton med diskret mönster utgör en fin kontrast i rummet. Här finns plats för soffa, soffbord, mediamöbel och TV.

Badrum
En av bostadens förtjänster är det stora badrummet. Här ryms separat duschplats, WC, kommod nedfälld i skåp samt stor badrumsspegel. I badrummet finns även egen tvättmaskin. På golvet ligger klinker och på väggar vitt kakel med bård i jordnära ton.

Sovrum 1
I sovrummet finns ett fönster centrerat på kortsidan, detta släpper in gott om ljus i rummet. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Både väggar och golv är ljusa, taket vitt.

Sovrum 2
I likhet med det andra sovrummet är interiören ljus med vitt tak, ljust golv och väggar i dovt färgval. Tillsammans med rummets fönster skapas en ljus känsla i rummet. Här ryms både säng och skrivbord.

Klädkammare
I anslutning till sovrummen finns garderobsvägg samt rymlig en klädkammare med gott om plats för förvaring via hyllor, klädstänger samt golvyta. Klädkammarens väggar och tak är vita, golvet ljust.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus
Boarea: 71 kvm
Byggnadsår: 1937
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Renoveringar:

Stambyte utfört 1986
Fönster renoverade 2006
Bakongrenovering 2008
Takrenovering 2011
Byte av radiatorventiler 2014
Renovering och målning av trapphus 2016
Installation av säkerhetsdörrar 2016
Automatisk grind till innergård 2018
Lagning av sprickor i grund 2018
Målning av ytterdörrar och spaljéer 2019
Soldäck på innergård 2019
Tvättstuga 2019
Genomgång och delvis renovering av el i källare 2020

Föreningen består av fem lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Samtliga bostäder har egna parkeringsplatser.
Gemensam trädgård med uteplats, grill, gräsmatta och fruktträd.
Tvättstuga, samlingslokal, gym, bastu, hobbyrum/snickarverkstad, finns i källarplan.
Föreningens medlemmar hjälps åt med trappstädning och skötsel av gårdsytor.
Bredband och kabel-TV via Bredbandsbolaget.
Vindsförråd tillhör lägenheten.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2008-05-28
Energikonsumtion: 146 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 127-005 / 1002 i BRF Smeden 22
Pris: 1 495 000 kr
Avgift: 4328 kr/mån
Driftkostnad: 3500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 2500 kr

Enligt schablonberäkning.

Andel i förening: 15.2%

Närområde

Allmänt: Fastighetens är belägen på södra sidan av Eskilstuna. Omgivningarna utgörs i huvudsak av flerbostadshus och efterfrågan på bostäder är hög. Nära till Eskilstuna ån och Vilsta friluftsområde med fina promenadstråk, motionsspår, badplats och ridhus. Promenad och cykelavstånd till Gamla stan och Eskilstunas centrumkärna med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Flera mataffärer finns i närområdet. Kort avstånd till busshållplats och promenadavstånd till centralstationen.
Parkering: En parkeringsplats med el tillhör bostaden och ingår i avgiften.

Förening

Föreningsnamn: BRF Smeden 22
Organisationsnummer: 716402-0518

Bilder

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR