Törnerosgatan 2A

Eskilstuna 2 750 000 kr utgångspris

Pampig våning med ett av Eskilstunas bästa lägen vid Strandgatan!

Unikt tillfälle att förvärva en grandios våning i centrala Eskilstuna. Lägenheten är fördelad på 5rok om hela 120kvm. Här finns väl tilltagna sociala ytor med stort vardagsrum och matrum i anslutning till hemmets rymliga kök. Vidare erbjuds balkong med utsikt över Stadsparken, tre rymliga sovrum, badrum och gästtoalett. Lägenheten har moderniseringsbehov då ytorna till stora delar är i originalskick. Här bor du centralt med ett av Eskilstunas bästa lägen utmed Strandgatan, med vacker utsikt över Stadsparkens fina grönområden. Från vardagsrummets stora fönster upplevs storslagen vy mot Kloster kyrka. Ett stenkast bort finns livsmedelsbutik, konditori, flertalet restauranger och vackra promenadstråk utmed ån. Vidare bor du här i välskött Hsb-förening som utfört många stora renoveringar. Hiss finns i huset. Förråd tillhör lägenheten. Detta är ett enastående hem, perfekt för den som vill sätta sin egen prägel på boendet! Varmt välkomna att anmäla intresse till visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 6 [floor] => 6 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja ) 1

Planlösning

Antal rum: 4
Boarea: 120 kvm. föreningens information
Hiss: Ja
Våning: 6 av 6

Hall
Välkommen in i en rymlig hall. Här finns gott om utrymme för förvaring. Till vänster innanför dörren ger hatthylla samt krokar möjlighet till avhängning av ytterplagg och accessoarer. Ljusa golv och tapetserade väggar i behaglig nyans. I hallen ryms även en garderob. Praktiskt belägen finns här ingång till gäst WC.

Gäst WC
Här finns plastmatta på golv och väggar. Utrustningen består av kommod, badrumsskåp och WC, samt ett separat vägghängt skåp.

Master bedroom
Väl tilltaget sovrum att trivas i. Ljust golv och vacker tapet. Sovrummet rymmer förutom säng och sängbord även plats för ytterligare möblemang. I dagsläget i form av skrivbord med stol och bokhylla samt ett större skåp. Från sovrummet nås egen walk in closet.

Sovrum 2
Lägenhetens andra sovrum är även det stort. Med två fönster finns här möjlighet för den som önskar att dela av rummet och skapa ytterligare ett rum. Här finns idag flera garderober, soffa, bokhylla mm. Gul tapet på väggar och ljust golv.

Sovrum 3 / Arbetsrum
Bostadens tredje rum kan nyttjas som sovrum såväl som arbetsrum. Här flödar ljuset fint från rummets stora fönster. Ljusa golv och tapeter i enlighet med övriga rum.

Badrum
I anslutning till sovrummen är bostadens badrum beläget. Badrummet är utrustat med badkar, WC, kommod, hylla, skåp ovanför kommod samt ytterligare ett skåp.

Kök/Matplats
Lägenhetens kök är sällsynt välplanerat. Här finns i anslutning till köket en matplats, och mellan dessa delvis öppna ytor. Dessa skänker ljus till köket genom fönsterpartiet, och skapar förutsättningar för umgänge vid matlagning och mellan måltider. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl och frys. Förvaring erbjuds genom stort antal skåp. Praktiska bänkskivor och kakel på vägg ovanför dessa. Vid matplatsen finns utrymme för ytterligare möbler. Fönsterpartiet invid matplatsen gör denna yta mycket ljus och trivsam, härifrån finns även utgång till balkongen.

Balkong
Från den väl tilltagna balkongen är utsikten hänförande. Härifrån blickar du med fri sikt ut över staden. Framför balkongen breder stadsparken ut sig med grönskande växtlighet och efter den tar ån vid. Strax intill huset ligger Kloster kyrka som skådas till höger om balkongen. Här finns plats att möblera för att i lugn och ro kunna njuta av solens strålar eller för att inta en middag i ljummen sommarkväll.

Vardagsrum/matrum
Det luftiga vardagsrummet erbjuder bland annat en panoramavy ut mot Kloster kyrka. Här kan underhållning och goda samtal avnjutas, men här finns även möjlighet att koppla av med vacker, rofylld utsikt. Rummets yta gör det möjligt att möblera efter smak och behov. Idag används ena delen som matplats medan den andra delen möblerats med soffa, bord och stolar. Likt övriga rum i bostaden går materialvalen i ljusa toner, väggarna tapetserade med diskret mönster. Förutom fönsterpartiet längs med ena sidan finns ytterligare ett fönster på ena kortsidan. Vackra spegeldörrar går att stänga med hallen. Med dörrarna öppna finns möjlighet att ta sig runt hela lägenheten i ett varv.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus
Boarea: 120 kvm
Byggnadsår: 1981
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: FTX
Övriga byggnader: Förråd i källarplan tillhör bostaden.
Gemensam tvättstuga med torkrum.
Hobbyrum, cykelförråd och föreningslokal finns.
Uteplats och miljöhus finns på gården.
Kabel-TV via ComHem.
Bredband via Stadsnätet.

RENOVERINGAR

2011 Ny utrustning i undercentral
2011 Komplettering av tvättstugeutrustning
2011 Kodlåsinstallation
2011 Montering av entrétak
2011 Målning miljöhus och cykelförråd
2011 Målning av föreningslokal och hobbyrum
2012 Ombyggnation av gård
2012 Nya armaturer i trapphus
2012 Ombyggnad av yttertak
2012 Balkongrenovering
2014 Nya hissar
2015 Ny torktumlare
2016 Fönsterbyte
2019 Målning av trapphus
2019 Säkerhetsdörrar och postboxar

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2020-03-13
Energikonsumtion: 156 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 5-3301-1-606-2 i Brf Strandpalatset i Eskilstuna
Pris: 2 750 000 kr utgångspris
Avgift: 6323 kr/mån
Driftkostnad: 3000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 2000 kr

Enligt schablonberäkning

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening: 3.17712%

Närområde

Allmänt: Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus och multiarena som finns i området.
Parkering: Smidig parkering med områdesbiljett B1 (400kr/mån) utmed omkringliggande gator.

Förening

Föreningsnamn: Brf Strandpalatset i Eskilstuna
Organisationsnummer: 769621-2955
Gatuadress: Törnerosgatan 2
Postnummer: 63343
Ort: Eskilstuna
Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar 56 lägenheter och en lokal.

Bilder

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR