Noachsgatan 14A

Eskilstuna 1 100 000 kr

Välplanerad lägenhet i populär förening med låga avgifter!

2 rum och kök om 41 kvm med fin fri utsikt från den inglasade balkongen! Bostaden är högt belägen i huset på våningsplan 6 helt fri från insyn. Praktiskt originalkök som fräschats upp och rymlig matplats. Stambytt och helkaklat badrum med utrymme för egen tvättmaskin. Välskött förening med stabil ekonomi med betyget A+. Centralt läge med kort gångavstånd till Stadsparken, centrumkärnan, högskola och tåg.

Brf Nåldynan 1 & 2 är en mycket välskött förening med låga månadsavgifter där Januari dom senaste åren varit avgiftsfri! Bekvämt boende i fastighet med automatdörrar, hissar, rymliga entréer och parkerings- och garageplatser intill fastigheten. Stammar, tak och fönster mm. är bytta och installerade solpaneler bidrar till miljövänlig och kostnadseffektiv elförsörjning! Bredband via Telia. Grön innergård med nyanlagda gemensamma uteplatser bland vackra blommande planteringar. Bra tvättmöjligheter med tvättrum, torkrum och torktumlare samt mangelrum.

Här bor du attraktivt och lugnt med närhet till grönområden i Stadsparken och Slottsbacken. I närheten ligger även Balsta Musikslott där det ordnas olika musikevenemang och man möjlighet att spela med likasinnade. I området finns stora ytor för fotboll och annan idrott. På vintrar anläggs skidspår så fort snön kommer. Nyligen anlagda Balsta Våtmarkspark för fågelintresserade med fina promenadstråk via kurviga grusvägar och broar över fågelbadet. I omgivningen finns flera mataffärer, konditori, pizzerior, busshållplats och lekplatser. Skola och förskola något kvarter bort. En fin promenad eller cykeltur över ån leder till centrum.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 7 [floor] => 6 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja ) 1

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 41 kvm. föreningens information
Hiss: Ja
Våning: 6 av 7

Lägenheten är ombyggt till 2 rum och kök men benämns som 1 rum och kök av föreningen.

Hall
Avhängning för ytterkläderna och plats för skoställ. Här finns också utrymme för städskåp/garderob samt tillgång till en rymlig klädkammare med hyllor och klädstång. Den bärande pelaren mot vardagsrummet har dekorativt klätts in i sjösten.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med breda fönsterpartier längst hela kortsidan som ger rummet generöst ljusinsläpp. Fin kontrast mellan ljust målade väggar och mörkare målat trägolv (slipbart) enhetliga i hela bostaden. Gott om plats för soffa och mediemöbel såväl som extern förvaringsmöbel eller skrivbord.

Balkong
Från vardagsrummet nås mysig inglasad balkong med fin utsikt över området och förmiddagssol, väderstreck nord/öst.

Kök
Praktiskt originalkök med profilerade skåpsluckor och sjöstenskaklad arbetsdel. Utrustning som består av kombinerad kyl/frys, spis med plattor och fläkt (äldre standard). I anslutning till rummets stora fönster finns matplats för fyra personer. Golv enhetliga med övriga bostaden och ljusa ytskikt på väggar.

Sovrum
Målade ljusa väggar och enhetliga golv med övriga bostaden. Gott om plats för en dubbelsäng och övrig möblering.

Badrum
Stambytt badrum med kaklade väggar i marmor och mörkgrått klinkerbelagt golv. Utrustat med duschplats, handfat med överhängande spegelskåp, toalett och vattenburen handdukstork.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus
Boarea: 41 kvm
Byggnadsår: 1960
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft
Övriga byggnader:
I samband med att säljaren gjorde om lägenheten till en 2:a och la in golvet (målat svenskt grangolv som är slipbart) gjordes ett gediget grundarbete med att skrapa bort samtliga gamla limrester och tidigare plastmaterial för att skapa en bra allergifri inomhusmiljö med ren luft. Det gäller även väggar och tak.

Till lägenheten hör två förråd.
Gemensam tvättstuga.
Låst cykelförråd finns.
TV via Telia, basutbud ingår i månadsavgiften.
Fiber-LAN bredband via Telia.

P-plats
29 st garageplatser, 425 kr/mån, separat kö.
82 st p-plaster med el-stolpe, 200 kr/mån, separat kö.

Renoveringar och förbättringar utförda av föreningen:
Stambyten av kök och badrum 2004.
Takomläggning 2006.
Balkongrenovering 2007.
Cykelförråd 2007.
Fönsterbyte 2008.
Sopsorteringshus 2008.
Bredband Telia (fiber) 2009.
Asfaltering 2010.
Renovering av lokal mm 2011
Energibesparingsarbeten 2011
Renovering av skärmtak balkonger 2012
Målning av husgrund 2012
Solcellsanläggning för sänkning av föreningens driftkostnader 2014
OVK 2014
Nya tvättmaskiner 2016
Tak (stuprör och plåtarbeten) 2016
Ny låscylinder till garageport 2017
Renovering trapphus 2019

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2018-09-25
Primärenergital: 83

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 5-3274-1-85-1 i Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Pris: 1 100 000 kr
Avgift: 2121 kr/mån
Driftkostnad: 3080 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1080 kr
  • Hushållsström: 2000 kr

Enligt schablon. Månadsavgiften är inkl. Värme, vatten, grundutbud kabel-TV och bostadsrättstillägg

Andel i förening: 0.38307%

Uteplats

Inglasad balkong med högt utsiktsläge över omkringliggande område.

Närområde

Allmänt: Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden samt STIGA multiarena.

Förening

Föreningsnamn: Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Organisationsnummer: 718000-0577
Allmänt om föreningen: Föreningens egendom omfattar fastigheterna Nåldynan 6 och 7 belägna på Noachsgatan 14 A-B, Gränsgatan 3 och Östra Storgatan 2 A-B i Eskilstuna. Totalt finns 195 bostäder om 11 878 kvm samt 5 lokaler om 404 kvm i föreningen. Lägenheterna är fördelade på 70 st lgh om 1 rok, 65 st lgh om 2 rok, 48 st lgh om 3 rok och 12 st lgh om 4 rok.
Föreningen har en låg belåningsgrad.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Södermanland.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Bilder

Välkommen till Noachsgatan 14A Fristadstorget Närhet till stadsparken Mälardalens högskola Munktellbadet

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR