Furugatan 11

Eskilstuna 2 670 000 kr utgångspris

Rejäl villa på friköpt tomt i lugna villakvarter på Västermalm!

Välkommen till denna charmiga villa på friköpt tomt i ett centrumnära men barnvänligt läge. Fastigheten har en lättskött trädgårdstomt. Uppfart med goda parkeringsmöjligheter, plats för en bil i carport samt garage i källarplan. Moderniseringsbehov föreligger, perfekt möjlighet för dig som önskar att sätta egen prägel och skapa drömhemmet!
På bottenvåningen erbjuder bostaden ett rymligt kök och ett luftigt vardagsrum med öppen plan mot matrum. I det stora sällskapsrum finns fönster i tre väderstreck. Möjlighet finns här att dela rummet till förmån för ytterligare ett sovrum. På bottenvåningen finns även ett badrum och inredningsbar hall. På övervåningen finner du tre rymliga sovrum som alla erbjuder förvaringsmöjligheter för kläder. Här finns även en badrum med badkar, klädkammare samt en möblerbar hall med utgång till balkong från vilken du har utsikt över trädgården och omgivande takåsar. Via trapp nås hemmets stora vind!
I bostadens källarplan hittar du goda förvaringsmöjligheter med fler förråd. Här finns även tvättstuga, pannrum och garage. Uppvärmning sker med fjärrvärme från 2015. Bostaden är besiktigad, se bifogat protokoll!

På Västermalm bor du i ett centralt men barnvänligt område med goda kommunikationer. Du har gång- och cykelavstånd till skolor, förskolor, butiker samt in till de mer centrala delarna av Eskilstuna och dess utbud av restauranger, shopping, tågstation och högskola. För den som vill njuta av naturen finns både Kronskogen och Vilsta friluftsområde inom nära avstånd med vackra promenadstråk, elljusspår, bad och skidbacke.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
Boarea: 120 kvm. Enligt uppmätning.

Hall: Välkommen in i detta hus fullt av möjligheter! Här hittar du en hall med vävtapet på väggar i röd/orangea toner och furumatta på golvet. I hallen finns kapprum med avhängningsmöjligheter och platsbyggda garderober. från hallen leder en trapp ner till källarplan och en till bostadens övervåning. Till höger från hallen når du badrummet och rakt fram ligger bostadens matrum och vardagsrum samt kök till höger.

Kök: Bostaden har ett rymligt kök med fint ljusinsläpp från ett centralt placerat fönster. Den generösa köksdelen har gråa luckor, kaklad arbetsdel i jordnära toner och tålig bänkskiva i rostfritt utförande. Här är utrustat med ugn med häll, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Köket har blommigt mönstrad tapet på väggar, på golvet ligger en plastmatta i grå ton.

Duschrum: Badrum med våtrumsmatta på golv och mönstrad våtrumstapet på vägg. Här inryms duschhörna, ny wc-stol, handfat, vägghängt skåp och vädringsfönster.

Vardagsrum/matrum: Stort och luftigt rum med gott om ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Här finns goda möjligheter att sätta din egen prägel och skapa ett fantastiskt vardagsrum. De stora ytorna ger utrymme att inreda med både matplats och soffgrupp. På golvet ligger parkett och på väggarna sitter en ljus tapet. Möjlighet finns att dela av rummet till förmån för ytterligare ett rum.

Övre plan

Hall: I trappen upp till övre plan finner du ett charmigt fönster som ger trapphuset och hallen behagligt med dagsljusinsläpp. Väl uppe i den övre hallen tar du dig sedan vidare till en möblerbar inre hall med utgång till balkong. På väggar finner du vävtapet i grön ton enhetlig med trapp. På golv mönstrad matta i jordnära toner.

Sovrum 1: Sovrum med fint ljusinsläpp från centralt placerat fönster. Här finns utrymme att inreda med säng och skrivbord. Förvaringsmöjligheter finns i platsbyggd garderob. Randig tapet på väggar och rutigt mönstrad matta på golv.

Sovrum 2: Ljust sovrum med parkett på golvet och tapet på väggar i ljus ton. Förvaring erbjuds med två platsbyggda garderober.

Sovrum 3: Bostadens stora sovrum har en ljust mönstrad tapet på väggar och parkett på golv. Här finns gott om förvaring för kläder med hel garderobsvägg. Vidare finns här plats för dubbelsäng. Fönster ger rummet gott om ljusinsläpp.

Badrum: Badrum med våtrumsmatta på golv och mönstrad våtrumstapet på vägg. Här finns badkar, wc-stol, handfat, vägghängt skåp och vädringsfönster.

Källarplan: I bostadens källarplan hittar du goda förvaringsmöjligheter i förrådsrum såväl som matkällare. Här finns även tvättstuga med modern tvättmaskin och gott om plats att hänga kläder. Vidare finns pannrum med fjärrvärmeväxlare från 2015, hobbyrum samt garage med plats för en bil. I källare finns även en äldre frys som kan ingå.

Allmänt moderniseringsbehov föreligger i fastigheten.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med källare
Boarea: 120 kvm
Biarea: 62 kvm
Byggnadsår: 1936
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong/trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas kopplade i fönsterbågar
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Huset totalrenoverades och byggdes om från 2-familjshus till 1-familjshus - 1978.
I samband med detta så utfördes stambyttes samt så drogs ny el i bostaden.
Ny fjärrvärmeväxlare installerades 2015.
Samtliga vitvaror utbytta under 2000-talet.
Ny wc-stol i duschrum på nedre planet.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2020-11-13

Ekonomi

Pris: 2 670 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 680 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 003 000 kr
Värdeår: 1936
Summa inteckningar/pantbrev: 450 000 kr
Driftkostnad: 40944 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 22500 kr
 • Vatten/avlopp: 4700 kr
 • Försäkring: 4000 kr
 • Renhållning: 2894 kr
 • Hushållsström: 6850 kr

Bostaden har varit uppvärmd omkring 25 grader.


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 677 000 kr
 • Smahusbyggnad: 1 003 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 479 kvm
  Tomttyp: Trädgådstomt
  Övrigt: Carport och förråd finns på tomten.
  Parkering: Grusad uppfart med plats för flertalet bilar. En parkering i Carport. Garage med plats för en bil i källarplan som under senare tid använts som förråd.

  Närområde

  Allmänt: På Västermalm bor du i ett centralt men barnvänligt område med goda kommunikationer. Du har gång- och cykelavstånd till skolor, förskolor, butiker samt in till de mer centrala delarna av Eskilstuna och dess utbud av restauranger, shopping, tågstation och högskola. För den som vill njuta av naturen finns både Kronskogen och Vilsta friluftsområde inom nära avstånd med vackra promenadstråk, elljusspår, bad och skidbacke.
  Parkering: Grusad uppfart med plats för flertalet bilar. En parkering i Carport. Garage med plats för en bil i källarplan som under senare tid använts som förråd.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR