Tegelbruksgatan 8D

Eskilstuna 1 195 000 kr

Välrenoverad lägenhet med centralt läge!

Smakfullt renoverad genomgångslägenhet med högt utsiktsläge och balkong. Påkostat kök med rostfria vitvaror och renoverat badrum med egen tvättmaskin. Fina originaldetaljer med fiskbensparkett och fönsterbänkar i sten.

Entré via föreningens inhägnade och grönskande innergård. Rymlig hall med en naturlig plats för att hänga av sig ytterkläderna och förvaring i platsbyggd garderob. Till vänster ett snyggt kök med gott om förvaring, fina arbetsytor och en matplats intill ett fönster som bidrar till ett naturligt ljusinsläpp. Vidare in i hallen ligger bostadens helkaklade badrum, smidigt placerat intill både sovrum och vardagsrum. Rymligt vardagsrum med stilfull fiskbensparkett och utgång till egen balkong. Bra sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggd garderob.

Förening med god ekonomi och exceptionellt låga avgifter där värme, VA, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Centralt läge med kort promenadavstånd till tåg och högskola. Varmt välkommen på visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => No [total_number_of_floors] => 3 [floor] => 3 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Nej ) 1

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 52 kvm. föreningens information
Hiss: Nej
Våning: 3 av 3

Hall
Välkomnande och rymlig hall med ljusa ytskikt på vägg och fina fiskbensparkett på golv enhetliga med vardagsrum. Plats för avhängning i anslutning till entré och förvaring i platsbyggd garderob.

Kök
Smakfullt renoverat med moderna varor i rostfritt utförande. Mörk klinkerimitation på golv och ljust målade väggar. Matplats för 4 personer. Generös förvaring i över och underskåp med vita luckor och ek-bänkskiva. Kaklad arbetsdel med goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen i köket består av varmluftsugn, häll, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl och frys.

Vardagsrum
Luftigt vardagsrum med bra möbleringsmöjligheter och utgång till balkong. Fint parkettgolv och smakfullt val av mönstrad tapet och ljus fondvägg (behandlad panel) utmed rummets långsida.

Sovrum
Plats för dubbelsäng och sängbord. Goda förvaringsmöjligheter med platsbyggda garderober. Ljusa ytskikt på golv, väggar och tak. Rummet är lugnt beläget och vetter mot föreningens innergård.

Badrum
Snyggt renoverat badrum med ljust kakel på väggar och mörkt klinkerbelagt golv med golvvärme. Här finns inredning såsom kommod med överskåp, wc, duschplats med takdusch och infällbara duschväggar samt vattenburen handdukstork.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus
Boarea: 52 kvm
Byggnadsår: 1943
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Lägenheten har balkong.
Till bostaden hör stort vindsförråd och källarförråd.
Säkerhetsdörrar och 3-glasfönster installerade.
Genomgående upprustade gemensamhetsutrymmen i föreningen.
Föreningen har tvättstuga, torkrum, relaxavdelning med bastu och solarium.
Stor och lugn innegård med två trevliga uteplatser med grillmöjlighet. Stuga för avfall och källsortering samt cykelhus.
Separat kö till föreningens parkeringsplatser.
Möjligheter att parkera på omkringliggande gator med områdesbiljett B1 (400kr/mån).
I månadsavgiften ingår VA, uppvärmning och renhållning, TV-Com Hem, 100/mbit bredband och telefoni och bostadsrättstillägg (ersätter inte hemförsäkringen).

Underhåll och utförda renoveringar:
Stambyte 1995
Balkongrenovering 1997
Bredbandsinstallation 2003
Säkerhetsdörrar 2003
Tvättstugor 2008
Lås och bokningssystem med tagg 2008
Renovering källare 2009
Renovering lokal 2009
Grindar 2010
Rörelsevakter 2012
Cykelhus 2013
Värmeväxlare 2014
OVK 2015
Ventilation i lokaler 2016
Byte av trappbelysning 2019
Renovering av toalett källare 2019
Byte av låssystem 2019

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Ja
Datum: 2020-07-14
Energikonsumtion: 110 kWh/m2 år.
Primärenergital: 112

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 5-2204-1-77-5 i Brf Järngården
Pris: 1 195 000 kr
Avgift: 2370 kr/mån
Driftkostnad: 3500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 2500 kr

Enligt schablon.

Andel i förening: 1.0778%

Närområde

Allmänt: Fastighetens är belägen i Eskilstunas centrala delar. Omgivningarna utgörs i huvudsak av flerbostadshus och efterfrågan på bostäder är hög. Nära till Kronskogen med fina promenadstråk och motionsspår. Någon minuts promenad till centrumkärna med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Flera mataffärer finns i närområdet. Ett stenkast från tågstation och högskolan.

Förening

Föreningsnamn: Brf Järngården
Organisationsnummer: 718000-2573
Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar fastigheterna Fodralet 8 och 9 i Eskilstuna med adress Järntorget 6, Tegelbruksgatan 8-12 och Thorildgatan 1-5. Husen består av 97 lägenheter, 18 lokaler och 7 parkeringsplatser. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och i försäkringen ingår bostadsrättstilläggsförskäringen
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Bilder

Utsikt mot centrum

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR