Hammarvägen 2

Eskilstuna 4 500 000 kr utgångspris

Välvårdad villa i Torshälla om hela 188 + 98 kvm fördelat över 10 rum och kök!

Välkommen till Hammarvägen 2 i Torshälla. Här finns möjlighet att förvärva rymlig och välvårdad villa om hela 188 + 98 kvm fördelat över 1,5 plan med hel källare. 10 rum och kök varav 4-6 sovrum. Friköpt tomt om 868 kvm med fina plana gräsytor. Låga driftskostnader med bergvärme och snabb uppkoppling via fiber!

Mycket bra planlösning med generösa umgängesytor på entréplan med vardagsrum och matrum i fil. Praktiskt arbetskök med matplats i direkt anslutning. Separat allrum/sovrum, rymlig hall samt toalett med möjlighet till dusch. Utgång till stort altandäck i utmärkt solläge där man kan njuta av solens värme från lunchtid till sen kväll. Övre plan erbjuder 4 bra sovrum, fräscht badrum samt rymligt allrum med utgång till balkong med morgonsol. Källarplan med bra förvaringsytor i förråd och matkällare. Här finns även relax med dusch och bastu samt gästrum. Utgång till garaget med utrymme för 1 bil.

Trivsamt villaområde med närhet till matbutik, barnomsorg samt restauranger och caféer. Fina cykel- och promenadstråk längst ån och vidare till charmiga gamla stan, här upplevs kullerstensgator, konst och vacker arkitektur. I Krusgårdsparken i Torshälla finns allt från utegym och äventyrslekplats till strandhäng med vilomöbler och parasoller. Endast ca 12 min med bil till Eskilstuna centrum (cykelväg hela vägen) samt kort avstånd till E20 för vidare färd mot exempelvis Stockholm.

Varmt välkommen på visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 10 varav 4-6 sovrum
Boarea: 188 kvm. taxeringsinformation

ENTRÈPLAN
Hall
Entré via möblerbar farstu in till rymlig hall med naturlig avhängningsyta för ytterkläderna samt förvaring i garderober. Laminatgolv och ljusa väggar.

Toalett
I anslutning till hallen finns tillgång till en ljus toalett med handfat i kommod, badrumsspegel och wc. Förberett med avlopp för dusch. Våtrumsmatta och tapet.

Kök och matplats
Praktiskt arbetskök med slitstarka arbetsytor i laminat. Gott om förvaring i över- och underskåp bakom ek-luckor. Fint ljusinsläpp via fönster över bänkskiva. Moderna vitvaror med spishäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl- och frys i fullhöjd, diskmaskin och köksfläkt. Laminatgolv och tapet. Matplats i anslutning till köket med utrymme för 6-8 personer. Utgång till den rymliga altanen, här möbleras med både matgrupp, grill och del för avkoppling. Fin utsikt över den grönskande trädgården. Syd/väst-läge för sol från tidig eftermiddag till sen kväll.

Allrum/sovrum
Bra tv-rum, sovrum eller som en förlängning av matplatsen. Fönster mot framsidan ger ett fint ljusinsläpp. Parkettgolv och tapet.

Vardagsrum/matrum
Generöst vardagsrum i fil med matrummet. Mycket fint ljusinsläpp via breda fönsterpartier i 3 väderstreck. Här ryms en större soffgrupp inkl fåtöljer, mediamöbel samt ett stort matbord för 8-10 personer. I matrumsdelen har man tillgång till en värmande och mysig täljstenskamin med integrerad vedugn! Parkettgolv och tapet.

ÖVERVÅNING
Via trappan i hallen når man övervåningen.

Allrum
Det första som möter upp är ett bra allrum med utrymme för soffa och tv. Laminatgolv och tapet. Utgång till möblerbar balkong med morgonsol.

Badrum
Stort badrum med dubbla handfat i kommod med ovansittande spegelskåp. Duschhörna och wc. Fräsch våtrumsmatta och våtrumstapet.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring i 4 garderober. Plastmatta och tapet

Sovrum 2
Bra sovrum med förvaring i klädkammare. Plastmatta och tapet.

Sovrum 3-4
2 bra sovrum som ligger vägg i vägg och i anslutning till allrummet. Plastmatta, tapet och förvaring i 2 garderober vardera.

Källarplan
Källartrappa via hallen.

Relax/dusch/bastu
Omklädningsrum/relax med klinkergolv som fortsätter in i duschhörna. Tillgång till rymlig bastu.

Gästrum
Stort sovrum, perfekt som gästrum eller tonårsrum med egen entré via källarytterdörr.

Tvättstuga
Tvättstuga med gott om utrymme för torkning av tvätt. Tvättmaskin och torktumlare samt tvättställ.

Förvaring
Under trappan finns tillgång till el-centralen och bra förvaringsmöjligheter.
Matkällare
Pannrum med bergvärmepanna.
Tidigare pannrum kan nyttjas som förråd, gästrum eller hobbyrum/gym.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med källare
Boarea: 188 kvm
Biarea: 98 kvm
Byggnadsår: 1994
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong/Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas och 2-glas källare
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare
Uppvärmning: Bergvärme och täljstenskamin
Ventilation: FTX
Övriga byggnader: RENOVERINGAR
2021 Puts lagad i garagenedfarten
2021 Nytt trappräcke samt lagad puts källartrappa
2021 Räcke målat samt överliggare bytt på altanen
2015 Indragning av fiber
2015 Ny bergvärmepump
2014 Nya bänkskivor samt vitvaror i köket
2004 Fd pannrum omgjort till rum
2004 Installation av bergvärme

ÖVRIGA BYGGNADER
Uthuslänga med vedbod och redskapsförvaring

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Ja
Datum: 2021-09-09
Energikonsumtion: 51 kWh/m2 år.
Primärenergital: 92

Ekonomi

Pris: 4 500 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 756 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2 162 000 kr
Värdeår: 1994
Summa inteckningar/pantbrev: 1 162 000 kr
Driftkostnad: 37893 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6052 kr
 • Försäkring: 6000 kr
 • Renhållning: 2915 kr
 • Hushållsström: 21970 kr
 • Sotning: 156 kr
 • Övrigt: 800 kr

Driftskostnaderna är säljarnas faktiska kostnader de senaste 12 månaderna. Elkostnaden avser både hushållsel och uppvärmning. Samfällighetsavgiften (övrigt) avser å-vatten för bevattning. Försäkringskostnad enligt schablon.


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 2 162 000 kr
 • Smahusmark: 594 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 868 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Övrigt: Lummig, grönskande trädgårdstomt med plana gräsytor som lockar in till spring, lek och umgänge. Utmärkt solläge med möjlighet till skön svalka under de knotiga äppleträden. Tomt är fint inramad av omkringliggande buskar. Å-vatten finns via vattenpost i trädgården för bevattning.
  Uteplats: Stor altan med utgång från kök/matplats i utmärkt solläge med sol från lunchtid till sen kväll. Här ryms både en större matgrupp och en möblemang för avkoppling. Balkong med utsikt mot vägen med plats för ett par stolar och ett bord. Här avnjuts med fördel frukostkaffet i morgonsolen. Möblerbar farstukvist intill entrén.
  Parkering: Grusad uppfart med plats för 2 bilar samt garage med utrymme för 1 bil.

  Närområde

  Allmänt: Trivsamt villaområde med närhet till Torshällas digra utbud av service och rekreation. Kort avstånd till matbutik, barnomsorg samt restauranger och caféer. Fina promenadstråk längst ån och vidare till charmiga gamla stan, här upplevs kullerstensgator, konst och vacker arkitektur. I Krusgårdsparken i Torshälla finns allt från utegym, äventyrslekplats, multisportarena, parkourbana, OCR-bana och beachbollplan till strandhäng med vilomöbler och parasoller.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Stadsplan

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR