Dalhagsvägen 25

Eskilstuna 1 195 000 kr

Sommaridyll i Närsjö-Dalhagen!

I idylliska Närsjö-Dalhagen ligger denna fina sommarfastighet om huvudbyggnad, två gästhus och två uthus som tillsammans skapar en härlig liten gårdsmiljö med poolen och det stora pooldäcket som en naturlig samlingspunkt. Generösa umgängesytor både ute och inne med ett stort inglasat uterum med tillhörande utekök, stort altandäck och en mysig paviljong. Huvudbyggnad om 42 m² med rymligt allrum, ett sovrum och kök. Dessutom 2 gästhus som erbjuder sängplats för ytterligare 4-6 personer. Friköpt, mycket välskött trädgårdstomt om 1241 kvm, här finns fina planteringar, perenna växter, träd, buskar och utmärkta gräsytor för mycket spring och lek. Sjövatten för bevattning! Ett charmigt fritidshus i gott skick som måste upplevas!

Dalhagsvägen 25 erbjuder livskvalitet! När du kliver in över tröskeln och går in i allrummet öppnar ytorna upp sig och gränsen mellan ute och inne suddas ut på ett effektivt sätt. Från allrummet tar man sig vidare ut i det stora inglasade uterummet med utekök och vidare ut till ett stort altandäck med uppvärmd pool. De två gästhusen som omgärdar poolområdet bidrar till en mysig gårdskaraktär. Här lever man det enkla livet på landet med separett i en separat byggnad och med ett modernt badrum i ett av gästhusen där dusch och tvättmaskin finns. Två praktiska bodar för förvaring och redskap. Borrad brunn som delas mellan flera fastigheter.

DALHAGEN - NÄRSJÖ
Naturen som omger Närsjö och Dalhagsägen är helt sagolik! Här erbjuds en underbar kombination av skog, vatten och öppna landskap som gör det lätt att trivas! Ta en promenad i svampskogen, till badplatsen eller en fisketur i det gösrika vattnet strax utanför. Bad finns vid Närsjöfjärden eller i Borsöknasjön en promenad eller cykeltur bort. Båtplats ingår vid föreningens båt- och badbrygga.
Med känslan av att bo på landet men ändå med busshållplats runt knuten och bra bilväg till centrum, bor du lugnt och tryggt i charmigt området med en blandning av fritidshus och permanentbostäder. Lantligt läge 10 min till Eskilstuna centrum eller shopping i Tuna Park, eller 1,5 h till Stockholm.

Området Dalhagen ligger under kommunens omvandlingsområden. Kommunalt vatten och avlopp planeras i området. Läs mer här: https://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/utbyggnad-av-va/hyndevad/
https://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/priser/anlaggningsavgift2021/berakna-din-anlaggningsavgift/

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 2 varav 1 sovrum
Boarea: 42 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad: Fritidshus 1-plan
Boarea: 42 kvm
Byggnadsår: 1963
Vatten & avlopp: Borrad brunns som delas mellan flera fastigheter (sommarvatten april-oktober). Avlopp saknas. Kommunalt V/A planeras, läs mer på: https://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/utbyggnad-av-va/hyndevad/
https://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/priser/anlaggningsavgift2021/berakna-din-anlaggningsavgift/
Stomme: Timmer
Fasad: Timmer
Fönster: Enkla fönster
Tak: Taktegel
Grundläggning: Krypgrund
Uppvärmning: El-radiatorer och öppen spis med insats
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader:
Fiber beställt men inte betalt (kostnad 19.900 kr) - planeras att dras in samtidigt som kommunalt VA.

RENOVERINGAR
2009 Installation av separett
2012 Ny altan med tak
Pool och pooldäck byggdes
2013 Pooldäcket byggdes ut
2014 Uteköket byggdes
2015 Inglasning av verandan
Nytt tak och nya vindskivor på stugan samt gästhusen
Samtliga fönster och ytterdörrar målades
2016 Avloppspump utbytt
Värmepump, vattenpump samt sandfilter till pool utbytt
2017 Pooltak installerades, pooldäcket byggs ut
2018 Pooldäck utbytt
2020 Poolram och poolduk utbytt.
Paviljongen byggdes

ÖVRIGA BYGGNADER
Gäststuga 1 om ca 15 kvm med bra utrymme för dubbelsäng. Laminatgolv, tapet och lite förvaring.
Gäststuga 2 är isolerad med platsbyggd våningssäng, laminatgolv, tapet och helkaklat badrum med våtrumsmatta, tvättmaskin, handfat och dusch.
Uthus 1 med separett och vidbyggd redskapsförvaring.
Uthus 2 med dass och vidbyggd redskapsbod.

POOL
Rund pool om 4,60 meter i diameter och 1,20 meter djup. Renas via sandfilter och värms av en luftvärmepump. Poolram och poolduk nytt från 2020. Pooltak från 2017.

Rum

Hall

Trägolv, målat trätak, tapet och 2 inbyggda garderober

Allrum

Trägolv, tapet och målad panel, målat trätak och öppen spis med insats. Fint ljusinsläpp med fönster mot både framsida och baksida. Utgång till det stora inglasade uterummet.

Sovrum

Halvvägg mot allrummet skärmar av sovrummet med trägolv, målat trätak, tapet och målad panel. Gott om utrymme för en dubbelsäng.

Kök

Bra arbetskök med förvaring i både över- och underskåp, diskbänk, tapet, laminatgolv, trätak, spis och kyl/frys.

Ekonomi

Pris: 1 195 000 kr
Taxeringsvärde: 469 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 194 000 kr
Värdeår: 1963
Summa inteckningar/pantbrev: 699 000 kr
Driftkostnad: 11493 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 2800 kr
 • Renhållning: 2000 kr
 • Hushållsström: 5470 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 1223 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 275 000 kr
 • Smahusbyggnad: 194 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 1241 kvm
  Övrigt: Mycket välvårdad trädgårdstomt med fina plana gräsytor för umgänge, spring och lek. För den odlingsintresserade finns det utmärkta möjligheter och tomten erbjuder redan idag planteringar, perenna växter, träd och buskar. Sjövatten för bevattning.
  Uteplats: Flera uteplatser erbjuds. Dels det stora inglasade uterummet med utekök, bra utrymmen runt poolen där man kan hitta en plats i solen eller skuggan under nästan hela dagen. Dessutom en fin umgängesplats i paviljongen där man får plats med ett matbord för 4-8 personer. Poolen är 1,20 m djup, den renas med sandfilter och värms upp via värmepump. Praktiskt och snyggt pooltak som bidrar till att värmen bevaras och badsäsongen förlängs.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Albro GA:1 ändamål: Vägar
  Planbestämmelser: Byggnadsplan Vattenskyddsområde

  Bilder

  Planritning

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR