Ekvallsgatan 26

Eskilstuna 4 795 000 kr utgångspris

Välvårdad fastighet med stora möjligheter!

Pampig villa i ett attraktivt centralt läge!
1,5-plansvilla med källare, dubbelgarage och separat uthyrningsbostad. Här finns chansen att förvärva en väl tilltagen bostad för en stor familj eller för dig som vill nyttja entréplanet för egen del och hyra ut övervåningen, med separat entré, för möjligheten till en egen låg boendekostnad. Möjligheten finns även för dig som har en egen verksamhet eller vill hyra ut kontorsutrymme. På fastigheten finns dessutom en fristående vinterbonad gäststuga/tonårsrum eller uthyrningsbostad med pentry och badrum - möjligheterna är många!

Välvårdad fastighet om ca 203 + 84 kvm med putsad fasad, 3-glasfönster, fjärrvärme, kameraövervakning och bredband via fiber. Friköpt tomt om 684 kvm.

Varmt välkommen via en rymlig uppfart framför det rymliga dubbelgaraget med el-port och ett vidbyggt förråd. Den stenlagda gången leder till entrén och in en smakfull hall med fina originaldetaljer bevarade. Planlösningen bjuder på generösa umgängesytor med ett öppet kök, stort matrum med utgång till ett inglasat uterum, dessutom vardagsrum och bibliotek i fil. Stort sovrum med gott om förvaring och ett fräscht badrum.
Övervåningen kan disponeras som egen bostad, kontor eller egen lägenhet med separat ingång via en stor altan med utmärkt solläge. Här finns kök, 1-2 sovrum samt ett genomgångsrum som kan nyttjas som exempelvis kontor samt ett rymligt badrum med dusch, wc och tvättmaskin. Trappa upp till hel vind som kan nyttjas som mycket bra förvaring eller för dig som kanske vill inreda utrymmet till boyta.
Källarplan med klinkergolv och putsade vita väggar som bjuder på fina utrymmen. Dels ett separat badrum, stort allrum, gästrum, tvättstuga och stort förråd. Till källaren finns separat ingång utifrån.

Trivsamt centralt område med bekvämt gångavstånd till centrum med högskolan, shopping, restauranger och nöjesliv. Ett stenkast bort ligger tågstationen med täta avgångar mot bla Stockholm. Närhet till skog och friluftsliv med Kronskogen och dess fina elljusspår som tar dig genom skog, fält och fårhagar på ett avkopplande vis. I området har man tillgång till flera skolor och förskola.

Länk till film:
https://www.youtube.com/watch?v=UQqfx7ICT24

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 9 varav 3-5 sovrum
Boarea: 203 kvm. säljarens information


ENTRÈPLAN, ca 119 kvm
Hall
Här möts man upp av en trivsam hall där originaldetaljerna har bevarats och lyfts fram på ett smakfullt sätt. Rutigt originalklinker på golvet och vitmålad träpanel på väggarna. Smidig förvaring i garderobsmöbel med spegeldörrar. Här finns trappa till både övervåningen och till källarplan.

Kök
Luftigt och öppet kök med bra arbetsytor i slitstark laminat med kakel ovan. Gott om förvaring bakom grå profilerade köksluckor. Diskho intill ett fönster som skänker ett naturligt ljus till köket. Parkettgolv och målade vita väggar med bård. Utrustningen består av inbyggnadsugn (Siemens), induktionshäll (AEG), fläktkåpa (Thermex), diskmaskin (Miele) och kyl och frys i fullhöjd (Miele).

Matrum
Mycket stort matrum i direkt anslutning till köket vilket gör umgänge med familjemedlemmar och gäster enkelt under tiden middagen tillreds. Fint ljusinsläpp från stora fönster och gott om plats för matgrupp för många personer samt övrig möblering. Laminatgolv, tapet och utgång till ett härligt inglasat uterum. Här ligger ett snyggt stengolv och glaspartierna är skjutbara.

Badrum
Fräscht och modernt helkaklat badrum med klinkergolv i neutrala färger. Wc, duschhörna, handfat i kommod och förvaring.

Vardagsrum och bibliotek
Mycket vackert rum i fil med ett gediget såpat trägolv och ljusa väggar. Fint ljusinsläpp genom stora fönster. Här finns möjlighet till stor variation gällande möblering efter tycke och smak. Förvaring finns i platsbyggd garderob.

Sovrum
Utrymme för dubbelsäng samt sängbord. Bra förvaring i platsbyggda garderober med 5 garderobsdörrar. Ekparkett och målade vita väggar. Även här har originaldetaljerna bevarats med skjutdörr in till sovrummet.

ÖVRE PLAN, ca 84 kvm
Kan disponeras för den egna familjen, som en fristående uthyrningsbostad eller som ett väl utrustat kontor för den egna verksamheten. Egen entré utifrån och möjlighet finns att med små medel uppföra en låsbar dörr mot entréplanet.

Hall
Entré utifrån via en stor altan där man får plats med både matgrupp, loungemöbler och solsängar. Högt fint läge i utmärkt solläge.
Liten välkomnande hall med trägolv och plats för avhängning av ytterkläderna.

Kök
Rymligt kök med utrymme för matplats intill ett fönster. Köksinredning med gröna släta luckor som täcker både under- och överskåp. Arbetsytor i laminat. Laminatgolv, vita väggar och utrusning i form av spis med plattor, köksfläkt och kyl/frys.

Badrum
Snyggt helkaklat badrum med klinkergolv, duschhörna, wc, handfat i kommod och tvättmaskin (Electrolux).

Sovrum
Här finns utrymme för en dubbelsäng, förvaring finns i 2 platsbyggda garderober. Trägolv och målade väggar i en vacker grön nyans.

Genomgångsrum
Trägolv, målade ljusa väggar och 2 separata klädkammare.

Sovrum/vardagsrum
Utrymme för dubbelsäng eller soffgrupp och mediamöbel. Trägolv och målade väggar.

KÄLLARPLAN, ca 84 kvm
I hallen som gränsar till källarplanets olika rum ligger ett snyggt klinkergolv och väggarna är putsade och vitmålade.

Badrum
Direkt nedanför trappan till vänster har man tillgång till ett separat badrum med klinkergolv, behaglig golvvärme, vita väggar, massagedusch, wc och handfat.

Allrum/gym/förråd
Stort rum med målat betonggolv och vita putsade väggar samt ljusinsläpp via källarfönster. Här sitter även fjärrvärmeväxlaren.

Gästrum/tonårsrum
Gott om plats för dubbelsäng eller 2-3 enkelsängar. Laminatgolv, vita putsade väggar och ljusinsläpp genom källarfönster.

Tvättstuga
Väl utrustad tvättstuga med arbetsbänk, förvaring, tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare (Miele). Målat betonggolv och vita putsade väggar.

Förråd
Stort förråd med separat ingång utifrån som kan assistera som entré för tonåringen som fortfarande bor hemma. Målat betonggolv och putsade väggar.

Uthyrningsbostad/gästhus/tonårsboende
Separat vinterbonat boende med egen ingång. Kan med fördel hyras ut eller nyttjas som tonårsrum eller gästhus. Enhetligt laminatgolv och mönstrad tapet. Allrum med utrymme för liten matplats och soffa. Pentry med förvaring, diskho och spisplatta. Smidig sovalkov. Badrum med lättstädad våtrumsmatta, kakel, dusch, handfat och wc.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med källare
Boarea: 203 kvm
Biarea: 84 kvm
Byggnadsår: 1929
Kommentar till byggnadsår: Ombyggt 2000
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Grundmur: Betong
Tak: Tegel
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader:
Boarea: 203 kvm, Biarea: 84 kvm (Enligt säljarens information).
Boarea: 186 kvm, Biarea: 80 kvm (Enligt taxeringsinformationen).
Uppvärmd yta Atemp enligt energideklarationen: 296 kvm.

ÖVRIGA BYGGNADER
Isolerat och uppvärmt 2-bilsgarage med el-port, betonggolv och vidbyggt förråd. Här sitter även varmvattenberedaren till gästhuset.
Vinterbonat gästhus/tonårsboende eller uthyrningsbostad. Allrum med utrymme för en soffgrupp och litet matbord. Pentry med spisplatta och diskho. Sovalkov med enhetligt laminatgolv och mönstrad tapet. Badrum med praktisk våtrumsmatta, kaklade väggar, dusch, wc och handfat.

RENOVERINGAR
2008 Badrum entréplan: renovering kakel, klinker, inredning
2008 Markarbete vid entrén, ny stenläggning, ny gräsmatta, ny rabatt och kryddträdgård
2008 Framtagning av originaltrappa mellan entréplan och övervåning
2009 Byte av fönster: vardagsrum, bibliotek, kök, hall
2010 Uterum: byte av tak
2011 Sovrum: Byte av fönster, isolering av yttervägg
2012 Entréhall: Framtagning av original rutigt stengolv
2013 Övre våning: byte av spis, diskmaskin, klinker utanför entrén.
2015 Badrum övre våning: Renovering av badrum, klinker, kakel, inredning, tvättmaskin
2015 Anläggning av upphöjt trädgårdsland med torg vid gästhuset. Borttag av gamla träd
mellan tomterna och bygg av träplank
2016 Lilla hallen entrévåning: Målning av vägg, nytt golv, dörr till bibliotek
2017 Ommålning tak och väggar övre plan
2018 Vardagsrum och bibliotek: tapetsering, framtagning av originalgolv i trä.
2018 Öppning mellan matrum och kök, målning och tapetsering.
2018 Gästrum: tapetsering och målning
2018 Montering av vattenutkastare vid trädgårdsland
2020 Montering av markiser
2020 Plåtarbeten
2020 Sanering och impregnering mot påväxt på vinden

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Ja
Datum: 2020-11-25
Energikonsumtion: 138 kWh/m2 år.
Primärenergital: 98

Ekonomi

Pris: 4 795 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 753 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 900 000 kr
Värdeår: 1934
Summa inteckningar/pantbrev: 2 900 000 kr
Driftkostnad: 42363 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 22500 kr
  • Vatten/avlopp: 3810 kr
  • Försäkring: 6527 kr
  • Renhållning: 2900 kr
  • Hushållsström: 6626 kr

Personer i hushållet: 2 st (4 st under dagtid, kontorstid)

Tomt

Tomtarea: 684 kvm
Tomttyp: Trädgådstomt
Övrigt: Trädgårdstomt fint insynsskyddad av buskar. Fin entré med stenlagda gångar och planteringar. Upphöjt trädgårdsland och vattenutkast för bevattning finns. Förvaring av trädgårdsredskap i en praktisk trädgårdsbod.
Uteplats: Flera uteplatser finns för att alltid kunna leta upp en plats i den värmande solen eller om man hellre söker sig till svalkande skugga. Två rymliga trädäck - ett i anslutning till gästhuset och ett i ett högt fint läge intill entrén till det övre planet.
Parkering: Rymlig uppfart med plats för 2 bilar framför dubbelgaraget samt en asfalterad yta med plats för 2-3 bilar på husets gavel.

Närområde

Allmänt: Trivsamt centralt område ett stenkast från tågstationen. Bekvämt gångavstånd till centrum med högskola, restauranger och nöjesliv. Flera mataffärer i närheten samt kort avstånd till barnomsorg och skolor. I området har man även nära tillgång till elljusspår i vackra Kronskogen.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Bilder

Södra Knoopgatan 5 Vardagsrum Vardagsrum och bibliotek i fil Master bedroom Klädkammare intill sovrummet Vackra trägolv Bibliotek Badrum entréplan Rymligt kök Stort matrum Inglasat uterum Välkomnande hall Trappa till övervåning och källardörr Övre hall Egen entré till övre våningen Stor altan i anslutning till entrén till övre plan Praktiskt kök med matplats Sovrum Badrum övre plan Kontor/genomgångsrum Vardagsrum övre plan Källarplan med klinkergolv och putsade väggar Badrum källarplan Tvättstuga Altan utanför gästhuset Gästhus Badrum gästhus Rymlig uppfart och dubbelgarage Fastighetskarta

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR