Schröderstiernas väg 13

Eskilstuna 2 300 000 kr utgångspris

Snygg vitputsad villa i eftertraktade Valhalla!

Charmig 1,5-plansvilla med fina detaljer som framtagna tegelväggar och trägolv. Välplanerade umgängesytor samt 3 sovrum och gästrum/ungdomsrum med golvvärme i källarplanen. Huset har genomgått stora renoveringar som nytt tak, omdränerat, nyputsad/tilläggsisolerad fasad (-15) och nyare badrum. Fjärrvärme. Fiber finns. Huset är besiktigat. Varmt välkommen på visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 4 varav 2-3 sovrum
Boarea: 97 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Hall
En attraktiv inglasad förstukvist bjuder in till bostadens hall. Utrymmet har mönstrad tapet och mörkt golv. Här finns gott om plats för hatthylla, skoställ och övrig inredning. Den inre hallen är försedd med en stämningsfull och vacker öppen spis. Den inre hallen har vitmålade väggar och mörkt parkettgolv. Från detta utrymme nås bostadens övre plan, samt källarplan.

WC
Gästtoalett i anslutning till hallen. Ljus inredning tillsammans med mörkt golv. Inredning som toalett, handfat och vägghyllor. Fönster finns.

Kök
Bostadens kök är genomtänkt och lämpar sig mycket väl för dess ändamål. Här erbjuds nämligen goda förvaringsutrymmen samt arbetsytor för det som gillar att syssla med köksbestyr. Köksinredningen går i vitt, bänkytan likaså. Även här är golvet belagt med en mörk parkett, enhetlig med den inre hallen. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, häll, diskmaskin, diskho och blandare. Möblera rummet med köksbord och fyra stolar. Köket har två fönster i olika väderstreck vilket bidrar till härligt ljusinsläpp.

Vardagsrum
Till höger om bostadens hall nås detta trivsamma vardagsrum. Ytan är delvis försedd med vågrät väggpanel i vitt vilket ger om ombonad och lantlig känsla. De övriga väggytorna är målade i vitt. Rummets golv är belagt med mörk parkett. Möblera vardagsrummet med soffgrupp, soffbord, media-möbel och övrig inredning. Rummet har ett vackert burspråk som skapar extra rymd och skänker rummet en särpräglas karaktär. Flera fönster i olika väderstreck vilken bidrar till behagligt ljusinsläpp.

Övre plan
En vacker trappa med äldre känsla leder väg upp till bostadens övre plan. Väl uppe möter en nätt hall med stilfullt vitmålat golv. I anslutning till detta utrymme finns en ändamålsenlig och rymlig klädkammare.

Badrum
Till höger om trappen finns detta badrum. Ytans väggar är kaklade i beige ton mot en mörkare golv. Här finns inredning som badkar, dusch, toalett, kommod, blandare, spegel och handukstork. Badrummet har fönster med frostat glas.

Sovrum 1
Omfångsrikt sovrum med riktigt snygga detaljer. Här finns bland annat en tegelvägg framtagen vilken skapar en unik känsla till rummet. Möblera sovrummet med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Här finns gott om plats för förvaringsmöbel såsom byrå eller garderob. Sovrummet har fönster in två väderstreck.

Sovrum 2
Detta sovrum är inrett med ett mysigt och funktionellt sovloft. Rummet är målat i härliga pastellfärger tillsammans med ett mörkt parkettgolv. Ytan lämpar sig som barnrum alternativt gästrum med plats för kontor. Möblera med exempelvis skrivbord, förvaringsmöbel och dylikt. Sovrummets fönster släpper in gott om dagsljus.

Källarplan
Från bostadens inre hall nås denna praktiska och rymliga källare. Här finns ett omfångsrikt allrum som lämpar som umgängesyta alternativt tonårsrum. Rummet har golvvärme. Utrymmet har plats för exempelvis soffgrupp, soffbord och övrigt möblemang. Källarplanet har även en välinredd tvättstuga med klinkerbelagt golv i mörk ton och helkaklade väggar i vitt. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och blandare. Fönster finns.

Övrigt
Bostaden är omgiven av en härligt grönskade tomt med en friliggande altan med plats för sittmöbel och grill. Intill denna altan finns ett stenbelagt parti med plats för ytterligare sittmöbel. Den vackra trädgården har flertalet fruktträd, stor gräsmatta och ger stora möjligheter för den som är förtjust i trädgårdsarbete. Under fruktträden är trädgården inredd med sittbänkar inramade med vitt staket. Avnjut eftermiddagskaffet i skuggan av fruktträden. Här finns även en praktisk redskapsbod med plats för trädgårdsverktyg och liknande.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med källare
Boarea: 97 kvm
Biarea: 46 kvm
Byggnadsår: 1926
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Murad stomme. Trä i byggnaden
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Fjärrvärme-11
Dränering-15
Nya fönster -15
Tilläggsisolerad och putsad fasad -15
Nytt tak -15
Tvättstuga -15
Allrum källarplan med golvvärme -15
Övriga byggnader: Praktisk trädgårdsbod.
Härlig friliggande altan
Uppfart med plats för flera bilar
Fiber finns indraget i huset.
Renoveringar: Fjärrvärme-11
Dränering-15
Nya fönster -15
Tilläggsisolerad och putsad fasad -15
Nytt tak -15
Tvättstuga -15
Allrum källarplan med golvvärme -15

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd: Ja
Datum: 2020-06-25
Energikonsumtion: 171 kWh/m2 år.
Primärenergital: 171

Ekonomi

Pris: 2 300 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 431 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 667 000 kr
Värdeår: 1929
Summa inteckningar/pantbrev: 2 173 500 kr
Driftkostnad: 43455 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 18761 kr
 • Vatten/avlopp: 6651 kr
 • Försäkring: 4500 kr
 • Renhållning: 2894 kr
 • Hushållsström: 10149 kr
 • Sotning: 500 kr

Försäkringen är schablonberäknad.


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 764 000 kr
 • Smahusbyggnad: 667 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 864 kvm
  Tomttyp: Trädgådstomt

  Närområde

  Allmänt: Bostaden är belägen i Valhallas attraktiva villakvartér! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Närområdet präglas just nu av spännande förändringar. Eskilstunas nya badhus är beläget intill Munktellstaden likaså den nya multiarenan. Mälardalens högskolas nya campus kommer att ha sin bas här. Med gångastånd nås även Willys välsorterade livsmedelsbutik, centralstationen såväl som centrumkärnan.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning Stadsplan

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR