Mått Johanssons väg 10A

Eskilstuna 3 245 000 kr utgångspris

Välskött villa med centralt läge!

Välkommen till denna trevliga villa i omtyckta och barnvänliga Valhalla! Här hittar du en bostad i gott skick där flera stora renoveringar är gjorda under senare år så som bland annat nytt tak inklusive takfönster (2019). I entréplanet erbjuder bostaden ett rymligt, välutrustat kök. Här finns även ett stort och luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp. Från vardagsrummet finns utgång till bostadens nya uterum med stora skjutbara glaspartier som öppnar upp mot trädgården och en plan, lekvänlig gräsmatta. Vidare finns ett modernt renoverat och helkaklat badrum, tvättstuga samt två rymliga sovrum på detta plan. Övervåningen är en perfekt avdelning för barnen med två väl tilltagna sovrum, wc och ett stort allrum med gott om plats för soffhörna. Möjlighet finns här till fler sovrum, se bifogad planlösning. Bostaden är besiktigad!

Här bor du i ett perfekt läge i omtyckta och barnvänliga Valhalla. I närområdet finns goda kommunikationer. Flertalet förskolor och grundskola finns inom cykelavstånd. En kort promenad bort ligger Munktellstaden som erbjuder Munktellbadet, gym, restauranger och en vacker å-promenad. Dessutom har du härifrån endast dryga 5 minuters cykelväg till tågcentralen.
Varmt välkommen på visning i Valhalla!

Planlösning

Antal rum: 7 varav 4-5 sovrum
Boarea: 167 kvm. taxeringsinformation

Hall: Stig in i den ljusa välkomnande hallen. Här ligger en praktisk mörk klinker innanför dörren och utrymme finns för skoställ, klädavhängning samt ytterligare möblemang. Väggarna är ljusa och i taket sitter spotlights.

Kök: Bostaden har ett rymligt kök med träluckor i profil, vitt kakel och mörk bänkskiva. Här är utrustat med vitvaror i rostfritt så som ugn med häll, fläkt, diskmaskin samt hel kyl och frys. Stora fönsterpartier skänker ljus till rummet, här ligger en mörk laminat på golvet med klinkerimitation och väggarna är vita med en mönstrad fondvägg. Utrymme finns för matplats för 6 personer.

Vardagsrum: Stort och luftigt vardagsrum med gott om ljusinsläpp från flertalet fönster. Här finns gott om utrymme att inreda med både matplats för många och soffgrupp med mediamöbel. På golvet ligger parkett och väggarna är ljust målade med ett dekorativt inslag av sten och en mönstrad fondvägg. Från vardagsrummet finns utgång till uterummet och en trappa leder upp till övre våningen.

Altan: Bostaden har ett fint uterum med skjutpartier som öppnar upp mot trädgården. Påkostade glaspartier och rejäl skjutbar dörr samt nytt tak. Vidare finns en skön textilmatta på golv. Här finns möjlighet till möblemang efter smak och tycke. Exempelvis inryms matbord och loungegrupp. En plats att trivas på!

Badrum: Bostaden erbjuder ett modernt och helkaklat badrum. Här sitter ett vitt kakel på väggarna med ett mönstrat inslag som går ton i ton med golvets klinker. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasväggar, wc, kommod med handfat, överhängande spegelskåp och spotlights i taket.

Sovrum 1: Stort sovrum där det utöver dubbelsängen finns gott om utrymme att inreda efter önskemål, goda förvaringsmöjligheter finns i garderober. Dubbla fönster ger ett fint ljusinsläpp i rummet, på golvet ligger en parkett och väggarna går i ljus kulör med en mönstrad fondvägg.

Sovrum 2: Detta rum används idag som arbetsrum men kan likväl inredas till sovrum. Ett generöst fönster ger fint ljusinsläpp och väggarna är vitmålade med en parkett på golvet.

Tvättstuga: Bostaden har en tvättstuga inredd med tvättmaskin, torktumlare samt tvättställ. Här finns även förvaringsmöjligheter i vägghängda skåp samt garderob och en bänkskiva skapar yta där tvätten kan tas omhand.

Övre plan
Allrum: När du kommer upp till övervåningen når du ett allrum där det finns plats för en stor soffgrupp och mediamöbel samt ytterligare möblemang. Här ligger en parkett på golvet och en mönstrad tapet pryder väggarna.

Sovrum 3: Väl tilltaget sovrum där två fönster ger rummet gott om ljusinsläpp. Här finns plats att inreda med säng och ytterligare möblemang så som exempelvis skrivbord och byrå. Parkett ligger på golvet och väggarna är ljust målade med en mönstrad fondvägg.

Sovrum 4: Sovrum där gott om plats finns att inreda med säng och skrivbord samt övrigt möblemang. Här är väggarna ljust målade med en mönstrad fondvägg, parkett ligger på golvet och ett fönster skänker ljus till rummet. Rummet har två fönster och fin utsikt mot ån. Vidare finns möjlighet att dela in rummet till förmån för ett extra sovrum.

Wc: På övre plan finns toalett med klinker på golvet och målade väggar. Här är utrustat med wc, kommod med handfat, överhängande spegels samt vägghängt skåp.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla
Boarea: 167 kvm
Biarea: 51 kvm
Byggnadsår: 1972
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Mexitegel/Trä
Fönster: 2&3-glas
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Grundmur: Betong
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Betongplatta
Uppvärmning: Direkt el, luft/luft värmepump
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Garage (19kvm) med plats för en bil och sammanhängande förrådsdel (11kvm).
Papptaket på garageutbyggnaden lades om 2008 och panelen målades 2010.
Stor takad och inglasad altan i väst med eftermiddags/kvällssol (15kvm).
Mellan förråd och altan finns nyrenoverat förråd (6kvm).

Renoveringar:

2020
Målning av tvättstuga dörr och golv.
Målning av fönster i vardagsrum.

2019
Nytt yttertak.
Nya takfönster.
Nya hängrännor.
Nya vindskivor.
Ny fasad belysning.

2018
Ny tvättmaskin.

2017
Ny rostfri diskmaskin.
Ny rostfri kyl.
Ny rostfri frys.

2016
Ny inglasad altan.
Ny redskapsrum/förråd.
Ny garageuppfart.
Ny stentrappa vid entré.
Ny sten väg till entré.
Ny tegelstens beläggning för 2 bilar.
Nytt larmsystem.

2015
Ny luftvärmepump installerats
Ny jordad el-central och omdragning av kablar i hela huset
Nya eluttag och lysknappar i hela huset
Nytt badrum med golvvärme och spotlights i bottenvåningen
Ny mekaniskt frånluftssystem anslutet till badrum
Nytt wc i övervåningen
Nya fönster i hela huset förutom vardagsrummet som ligger mot altan
Nytt golv i hela huset förutom kök och tvättstuga
Målning/tapetsering av väggar, innertak och trappa
Nya golv- och taklister
Nya innerdörrar i bottenvåningen

Övrig info:
All renovering/omdragning som rör el- och rörinstallationer samt badrum har utförts av fackman. Kvalitetsdokumentation för badrum finns och överlämnas till köpare.
Ägarna har haft trygghetsavtal med Anticimex för besiktning av huset för att säkerställa skicket.
Löpande serviceavtal finns på luftvärmepumpen för att säkerställa skicket och funktionen.
Luftvärmepumpen har använts som AC sommartid.
Larm via Alert Alarm. Utrustat med skalskydd, rörelsedetektor, rökdetektor som får tas över av köpare utan extra kostnad.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2014-11-24
Primärenergital: 93

Ekonomi

Pris: 3 245 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 249 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 512 000 kr
Värdeår: 1972
Summa inteckningar/pantbrev: 1 555 500 kr
Driftkostnad: 35800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 6630 kr
  • Försäkring: 5470 kr
  • Renhållning: 2900 kr
  • Hushållsström: 20800 kr

Tomt

Tomtarea: 744 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt
Övrigt: På tomten finns äppelträd, plommonträd, körsbärsträd och rabarber. Bra odlingsytor på fastighetens baksida för den med gröna fingrar!

Närområde

Allmänt: Här bor du i ett perfekt läge i omtyckta och barnvänliga Valhalla. I närområdet finns goda kommunikationer, flertalet förskolor och grundskola. En kort promenad bort ligger Munktellstaden som erbjuder Munktellbadet, gym, restauranger och en vacker å-promenad. Dessutom har du endast dryga 5 minuters cykelväg till tågcentralen.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Bilder

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR