Tessingatan 10

Eskilstuna 2 095 000 kr utgångspris

Rejäl villa nära centrum! Renoveringsbehov föreligger.

Välkommen till denna charmiga villa på friköpt tomt i ett centrumnära men barnvänligt läge. Fastigheten har en vacker och lättskött tegelfasad samt fina detaljer så som spröjs och rundade fönster. Moderniseringsbehov föreligger, perfekt möjlighet för dig som önskar ha möjligheten att sätta egen prägel och skapa drömhemmet!
På bottenvåningen erbjuder bostaden ett rymligt kök och ett luftigt vardagsrum med fönster i tre väderstreck där fantastiska möjligheter finns att skapa ett rum för social samvaro. På bottenvåningen finns även ett badrum samt gästtoalett. På övervåningen finner du tre ljusa, rymliga sovrum som alla är i fint skick. Här finns även en wc och en möblerbar hall med utgång till balkong från vilken du har utsikt över trädgården och omgivande takåsar. I bostadens källarplan hittar du goda förvaringsmöjligheter med fler förråd. Här finns även tvättstuga, pannrum, bastu, dusch och hobbyrum. Uppvärmning sker med fjärrvärme. Fastigheten har en uppvuxen, lummig tomt med träd och planteringar samt takad uteplats. Till fastigheten hör även ett stort dubbelgarage.

På Västermalm bor du i ett centralt men barnvänligt område med goda kommunikationer. Du har gång- och cykelavstånd till skolor, förskolor, butiker samt in till de mer centrala delarna av Eskilstuna och dess utbud av restauranger, shopping, tågstation och högskola. För den som vill njuta av naturen finns både Kronskogen och Vilsta friluftsområde inom nära avstånd med vackra promenadstråk, elljusspår, bad och skidbacke.

Fastigheten säljes för dödsbos räkning med friskrivningsklausul!

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
Boarea: 140 kvm. taxeringsinformation

Hall: Välkommen in i detta hus fullt av möjligheter! Här hittar du en hall med vitmålade väggar och parkett på golvet. I hallen finns kapprum med avhängningsmöjligheter och från hallen leder en trapp ner till källarplan och en till bostadens övervåning. Till höger från hallen når du badrummet och rakt fram ligger bostadens kök.

Kök: Bostaden har ett rymligt kök med fint ljusinsläpp från ett centralt placerat fönster. Den generösa köksdelen har vita luckor i profil, vitt kakel och bänkskiva i sten. Här är utrustat med ugn med häll, fläkt, diskmaskin samt hel kyl och frys. Köket har vitmålade väggar med en bröstpanel och på golvet ligger en plastmatta.

Badrum: Badrum med våtrumsmatta på golv och mönstrad våtrumstapet. Här inryms duschhörna, wc, kommod med handfat, överhängande spegelskåp och vägghängt skåp för ytterligare förvaring.

Vardagsrum: Stort och luftigt vardagsrum med gott om ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Här finns goda möjligheter att sätta din egen prägel och skapa ett fantastiskt vardagsrum. De stora ytorna ger utrymme att inreda med både matplats och soffgrupp. På golvet ligger parkett och på väggarna sitter en grön tapet. Möjlighet finns att dela av rummet till förmån för ytterligare ett rum.

Gästtoalett: Mindre gästtoalett med wc-stol och handfat.

Övre plan

Hall: I trappen upp till övre plan finner du ett charmigt runt fönster med utsikt mot trädgården. Väl uppe i den övre hallen tar du dig sedan vidare till en vitmålad, möblerbar inre hall med utgång till balkong.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med fint ljusinsläpp från centralt placerat fönster. Här finns gott om utrymme att inreda efter önskemål och goda förvaringsmöjligheter finns i platsbyggda garderober. Väggarna är ljust målade. Sammanhängande ljust golv.

Sovrum 2: Ljust sovrum med en mysig heltäckningsmatta på golvet i grå ton och väggar målade i ljus kulör. Förvaring finns i platsbyggd garderob.

Sovrum 3: Sovrum med vacker bröstpanel och klickgolv.

Wc: Mindre wc utrustad med wc-stol, handfat och överhängande skåp.

Källarplan: I bostadens källarplan hittar du goda förvaringsmöjligheter i förråd. Här finns även tvättstuga, pannrum, bastu, dusch och hobbyrum.

Allmänt moderniseringsbehov föreligger i fastigheten.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med källare
Boarea: 140 kvm
Biarea: 45 kvm
Byggnadsår: 1930
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong/Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas isolerrutor & 1- och 2-glas i källare
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Fin uppvuxen trädgårdstomt med takad uteplats.
Till fastigheten hör ett dubbelgarage.

RENOVERINGAR:
Dränering -86
Fjärrvärmeväxlare -12
Fönster entréplan/övre plan- 13
Renovering av tak ovan balkong -15

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd: Ja
Datum: 2020-05-15
Primärenergital: 169

Ekonomi

Pris: 2 095 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 843 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 107 000 kr
Värdeår: 1930
Summa inteckningar/pantbrev: 343 400 kr
Driftkostnad: 32530 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 9900 kr
  • Vatten/avlopp: 4825 kr
  • Försäkring: 3488 kr
  • Renhållning: 2894 kr
  • Hushållsström: 11423 kr

Tomt

Tomtarea: 659 kvm
Tomttyp: Trädgådstomt
Parkering: Dubbelgarage, plats för fler bilar på uppfart.

Närområde

Allmänt: Här bor du i ett centralt men barnvänligt område med goda kommunikationer. Du har gång- och cykelavstånd till skolor, förskolor, butiker samt in till de mer centrala delarna av Eskilstuna och dess utbud av restauranger, shopping, tågstation och högskola. För den som vill njuta av naturen finns både Kronskogen och Vilsta friluftsområde inom nära avstånd med vackra promenadstråk, elljusspår, bad och skidbacke.
Parkering: Dubbelgarage, plats för fler bilar på uppfart.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Bilder

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR