Kungsgatan 7 Kung Karl

Kungsör 1 595 000 kr utgångspris

Charmig villa med friköpt tomt och tilltagen carport!

Varmt välkommen till denna välplanerade villa som erbjuder tilltagna sovrum, stort badrum och magnifika sällskapsytor. Gott om förvaring i källaren. Uterum samt altan och lättskött trädgård. Stora renoveringar är utförda! Fiber finns! Varmt välkommen på visning!

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2-3 sovrum
Boarea: 96 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Entréplan
Hall
Välkommen in i denna trivsamma villa med lantlig känsla. Hallen erbjuder gott om plats för såväl hatthylla som skoställ. Här finns även utrymme för övrig inredning. Rummets väggar består av vitmålad panel i rustik karaktär, golvet är belagt med furu som är oljad i en mörkare ton.

Kök
I riktning med hallen finns detta välinredda kök med gott om förvaringsmöjligheter. Utrymmet har köksluckor i ljus ton, delvis glasförsedda. Den mörkare köksbänken erbjuder gott om arbetsyta för den som gillar matlagning och andra köksbestyr. Rummet är belagt med ett slitstarkt och lättskött laminatgolv. Den maskinella utrustningen är enhetlig i rostfritt och består av kyl, frys, diskmaskin, ugn, häll, fläkt, diskho och blandare. Köket renoverades år 2010, då man även bytte ut samtliga vitvaror. Här finns också en tongivande vedspis (ej ansluten till rökkanal) av äldre karaktär vilket bidrar till kökets lantliga prägel. Köket har fönster i två väderstreck vilket bidrar till maximalt ljusinsläpp. Möblera rummet med köksbord och sex stolar samt övrigt möblemang. Strax innan köket finns utgång via mindre hall till bostadens angenäma uterum med glasförsedda skjutdörrar. Här avnjuts många härliga grillkvällar med ett större umgänge. Tillhörande soldäck med stort omfång i bästa söderläge!

Vardagsrum
Innanför hallen möter detta mysiga vardagsrum med omfångsrik yta och ljuslätta toner. Även här återfinns det oljade furugolvet. Möblera med soffa, soffbord, media-möbel och övrigt möblemang och inredning. Rummets flera fönster skapar ett härligt ljusflöde till ytan.

Badrum
Voluminöst badrum (renoverat 2008) med klinkerbelagt golv och delvis kaklade vägar i vitt. Ytan har vattenburen golvvärme. Inredning som rejäl kommod med bra förvaring, spegel samt överskåp. Badrummet är även utrustat med hörnbadkar med bubbelfunktion samt toalett. Fönster i två väderstreck. Ytan är försett med spott-belysning i tak.

Övre plan
Från bostadens andra entré, via trapp nås bostadens övre plan. Från det övre planet nås balkong i nordligt läge.

Sovrum 1
Omfångsrikt sovrum med bra förvaring i ändamålsenlig kattvind. Rummet har tapetserade väggar i beige ton tillsammans med unik fondvägg i stormönstrat. Rummet har gott om plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang såsom sittmöbel eller större byrå. Sovrummets fönster släpper in gott om dagsljus.

Sovrum 2
Harmoniskt sovrum med ljus färgsättning och heltäckningsmatta på golvet. God förvaring i befintlig garderob. Möblera med säng, sängbord och övrig inredning. Fönster finns.

Källarplan
Här finns en praktisk och tilltagen tvättstuga. Utrustad med både tvättmaskin och torktumlare från 2010. Här finns även tvättho, blandare samt arbetsbänk. Tvättstugan har väggfast upphängningsanordning för tvätt. Källarplanet har även en gäststuga med ljuslätt färgsättning. Denna lämpar sig som hobbyrum såväl som gästrum. Här finns unik möjlighet att koppla in en tongivande eldstad. Fönster finns.

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plansvilla
Boarea: 96 kvm
Biarea: 55 kvm
Byggnadsår: 1939
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Tegel
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Pelletspanna med elpatron samt vedspis
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader:
2000: Källaren omdränerad med utvändigt fuktskydd av källareytterväggarna med platonmatta
2005: Taket är omlagt med nya tegelpannor, underlagspapp och läkt.
2005: Tilläggsisolerad fasad samt fönster.
2010: Bad/dusch/WC utrymme renoverat på entréplanet
2011: Radonmätning utförd, 80bq.
2011/2014: Carport + uterum
2017: Växthus
2020: Fallskydd trapp övreplan.

Övrigt: Tidigare kom det ut vatten på golvytan i badrummet vid tömmning av badkaret. Detta resulterade i att det droppade vatten från innertaket i källaren. Friläggning av innertaket i utrymmet under våtrummet med åtkomst till bjälklaget är utförd.

V/A ovan källargolv är utbytt.
El omdragningen i fastigheten, ny elcentral installerad.

Fiber finns.
Centraldamsugare.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd: Ja
Datum: 2018-01-30
Primärenergital: 295

Ekonomi

Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 871 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 617 000 kr
Värdeår: 1939
Summa inteckningar/pantbrev: 1 126 000 kr
Driftkostnad: 33125 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 13500 kr
  • Vatten/avlopp: 4825 kr
  • Försäkring: 3600 kr
  • Renhållning: 2000 kr
  • Hushållsström: 8800 kr
  • Sotning: 400 kr

Uppvärmningen avser 6,5 pallar pellets/år.

Tomt

Tomtarea: 1068 kvm
Tomttyp: Trädgådstomt

Närområde

Allmänt: Denna bostad är belägen i Kungsör, Västmanlands tryggaste kommun! Orten är vackert liggande där Arbogaån mynnar ut i Mälaren. Kungsörs kommun har flertalet skolor och förskolor, även vuxenutbildningar finns tillgängligt. I bostadens närhet finns bland annat bageri, bensinmack och flertalet matvarubutiker. På behagligt avstånd finns även Runevallen, Kungsörs bollklubbs hemmaarena. I övrigt erbjuder Kungsörs kommun även ridhus, badhus, bibliotek, ishall och mycket mer.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Bilder

Entreplan Övreplan Källarplan Fastighetskarta

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR