Valhallagatan 21

Eskilstuna 3 650 000 kr utgångspris

Rejäl 30-talsvilla med centralt läge!

Välkommen till denna trevliga bostad som erbjuder härliga sällskapsytor, två fungerade eldstäder, tre sovrum, stort badrum och kök samt en fantastisk takad altan för det stora sällskapet. Här möts du av en stilren och hemtrevlig interiör. Fina ytor både inne som ute och en lättskött tomt fri från insyn perfekt för egna odlingar och lek. Bra parkeringsmöjligheter med stor stenlagt uppfart samt i garage med vidbyggd köksdel. Högsta bekvämlighet med kommunalt VA, fjärrvärme och friköpt tomt. Fiber är indraget. Besiktning utförd.

Bostaden är belägen i Valhallas attraktiva villakvartér! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. För familjens yngre medlemmar finns fler lekplatser såväl som populära Leos lekland inom kort gångavstånd. Närområdet präglas just nu av spännande förändringar. Eskilstunas nya badhus är beläget intill Munktellstaden likaså den nya multiarenan. Mälardalens högskolas nya kampus finns också inom gångavstånd från villan likväl som Willys välsorterade livsmedelsbutik, centralstationen såväl som centrumkärnan.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3 sovrum
Boarea: 160 kvm. säljarens information

Entréplan

Hall mot gården:
Rymlig hall med plats för avhängning och skor. Tåligt klinkergolv enhetligt med kök och matrum med vattenburen golvvärme, ljusa ytskikt på väggar. Härifrån finns trapp som leder till övre våningsplanet.

Kök/matplats:
Kök med ekskåpsluckor i profil, stenskivor ovan arbetsytorna samt vitvaror i rostfritt utförande. Den maskinella utrustningen består av ugn, mikro, induktionshäll hel kyl och frys, diskmaskin, fläktkåpa samt skena med spotlightsbelysning ovan kökets arbetsyta. Diskmaskin och mikro har bristfällig funktion/ är ej fungerande.
Med öppen planlösning nås väl tilltagen matplats med utrymme för 8 personer. Här finns utgång via pardörrar till stor altan under tak.

Vardagsrum
Vardagsrum med plats för stora soffgruppen samt mediamöbel. I rummet finns även en av hemmets eldstäder som både sprider värme och bidrar till en härlig mysfaktor. Fina parkettgolv, ljusa ytskikt på väggar och tak samt vackert blyinfattat fönster är några av detaljerna i rummet. Luftvärmepump är installerad i utrymmet.

Huvudentré/toalett
Rejäl entréhall som nås från husets framsida. Här finns platsbyggda garderober med glasskjutdörrar. Ljusa ytskikt på väggar och tak samt parkettgolv enhetligt med vardagsrummet.
Gäst-toalett utrustad med wc-stol, kommod med handfat och överhängande skåp med spotlightsbelysning, kaklade väggar och våtrumsmatta på golv.

Övre plan

Hall/balkong
Hall med parkettgolv ljusa väggar luft/luftvärmepump och utgång till balkong.

Badrum
Stort badrum utrustat med wc-stol, handdukstork, kommod med handfat, överhängande spegelskåp, badrumsskåp, duschplats med takdusch, bubbelbadkar, kaklade väggar och våtrumsmatta på golv. Vidare finns här vädringsfönster, spotlightsbelysning i tak och paxfläkt.

Allrum/sovrum 1
Allrum med parkettgolv, vitmålade väggar och fungerande öppen spis. Rummet kan med fördel användas som sovrum. Härifrån nås även ett av övre våningsplanets sovrum.

Sovrum 2
Sovrum med parkettgolv, tre platsbyggda garderober, blommigt mönstrad tapet och fönster för ljusinsläpp.

Sovrum 3
Rymligt sovrum med två platsbyggda garderober, parkettgolv, ljusa ytskikt på väggar och tak samt gott om ljusinsläpp från två stora fönster. Smakfull fondtapet utmed ett av rummets väggar.

Källare

Hemmets källarplan har kakel på golv och vävtapet på väggar. Här finns ingång från husets gavelsidan i anslutning till garaget.
El-rum som vidare leder till matkällare/vinkällare. Vidare finns här pannrum med fjärrvärmeväxlare och platsbyggd bänka. Längre in nås stort förrådsrum. Längre in i källarvåningen nås tvättstuga med ny tvättmaskin, tvättho och ingång till mindre förrådsrum.
Relaxavdelning med plats för loungegrupp, ingång till bastu samt duschutrymme med handfat.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med källare
Boarea: 160 kvm
Biarea: 80 kvm
Byggnadsår: 1932
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme: Betong/trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Fjärrvärme, luft/luft värmepumpar, öppen spis
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Fristående garagebyggnad om ca 30kvm med fjärrstyrd garageport samt utrymme för en bil och förvaring.
Vidbyggd köksdel med ingång från byggnadens baksida.
Husets fönster är utrustade med markiser.
Fina murar samt en stensatt framsida vid parkeringsplatsplatser framför garage såväl som partier mellan hus och garage.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2021-09-29
Primärenergital: 122

Ekonomi

Pris: 3 650 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 057 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 272 000 kr
Värdeår: 1932
Summa inteckningar/pantbrev: 1 823 500 kr
Driftkostnad: 30903 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 10460 kr
 • Vatten/avlopp: 4956 kr
 • Försäkring: 5274 kr
 • Renhållning: 2894 kr
 • Hushållsström: 6819 kr
 • Sotning: 500 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 272 000 kr
 • Smahusmark: 785 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 953 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Övrigt: Fastigheten har en rektangulärt utformand tomt med vacker stensättning på framsida och parallellt med garage. Vidare finns här växtlighet såsom blomster, buskar och fruktträd. Den stora ytan möjliggör kubbspel och andra aktiviteter. För dig med gröna fingrar finns goda ytor för att anlägga land och odlingar.
  Parkering: Framsida med plats för två bilar på stensatt parkering. Garage med utrymme för en bil.

  Närområde

  Allmänt: Bostaden är belägen i Valhallas attraktiva villakvartér! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. För familjens yngre medlemmar finns fler lekplatser såväl som populära Leos lekland inom kort gångavstånd. Närområdet präglas just nu av spännande förändringar. Eskilstunas nya badhus är beläget intill Munktellstaden likaså den nya multiarenan. Mälardalens högskolas nya kampus kommer att ha sin bas här. Med gångastånd nås även Willys välsorterade livsmedelsbutik, centralstationen såväl som centrumkärnan.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning Stadsplan

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR