Stallgatan 8

Västerås 3 145 000 kr utgångspris

Välplanerad villa med stora renoveringar utförda!

Varmt välkommen till denna friköpta villa med perfket läge nära centrum och motorväg. Fastigheten erbjuder lättskött trädgårdstomt, underhållsfri fasad och delvis nya fönster. Huset har genomgått stora renoveringar där de flesta ytskikt är renoverade. Påkostat badrum, stilrent kök samt härliga sällskapsytor. Fjärrvärme. Fiber finns indraget i huset. Välkommen på visning!

Planlösning

Antal rum: 4 varav 3 sovrum
Boarea: 104 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Entréplan
Hall
Stig in i en omfångsrik och öppen hall. Ytan präglas av god förvaring och ljuslätt färgsättning. Golvet är belagt med ett lättskött och tålig klinkergolv med golvvärme. Inred med både hatthylla och skoställ om önskas, i övrigt erbjuds mycket god förvaring i den befintliga garderoben med skjutdörrar. Från hallen nås bostadens övre plan.

Badrum
Till höger om hallen finns detta lyxiga och välinredda badrum som nyligen renoverades. Ytan är helkaklad i vitt tillsammans med vackert mönstrat klinkergolv i marrakech stil. Badrummet är inrett med takdusch och vikväggar i glas, rejäl kommod med god förvaring, spegel med led-belysning, toalett samt handdukatork. Badrummet har fönster.

Kök
Renoverat kök med modern känsla. För den som gillar matlagning och köksbestyr finns här utomordentliga möjligheter och gott om plats. Kökets väggar är ljusa och golvet är belagt med ett mycket praktiskt klinkergolv. Skåpluckor i trä samt exklusiva bänkskivor i granit. Den maskinella utrustningen är enhetlig i rostfritt och består av kyl/frys, ugn, häll, fläkt, diskmaskin, diskho och blandare. Rummet har fantastiskt ljusflöde tack vare stora fönsterpartier samt öppen planlösning in till vardagsrum. Här finns även dörr ut till bostadens trivsamma altan.

Vardagsrum
Till vänster om bostadens hall och med direkt access från köket nås detta vidsträckta vardagsrum. Rummet präglas av stora fönsterpartier och därmed rikligt ljusinsläpp. Rummets väggar är ljusa tillsammans med ett stilfullt parkettgolv. Möblera ytan med soffgrupp, soffbord och media-möbel. Här finns även plats för matsalsbord och sex stolar.

Sovrum 1
Trivsamt sovrum med ljuslätt färgton på väggarna samt parkettgolv. Möblera med större säng, sängbord och övrig möbel. Rummets fönster skänker ytan gott om dagsljus. Bra förvaring i inbyggda garderober.
Övre plan

Sovrum 2
Tilltaget sovrum med harmonisk känsla. Ytans väggar är målade i svagt rosa kulör och golvet är belagt med parkett. Möblera med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Rummets fönster släpper in gott om dagsljus.

Sovrum 3
Stort sovrum som erbjuder mycket bra förvaring i hel garderobsvägg med skjutdörrar i grått. Rummet har ljusa väggar och trägolv. Möblera med dubbelsäng, sängbord och övrig inredning. Rikligt ljusinsläpp från rummets fönster. Härifrån nås även det övre planets mysiga, möblerbara balkong.

WC
Funktionell yta med ljus färgsättning. Inredd med WC, handfat och blandare.

Källarplan
Här finns oändliga möjligheter att skapa något individuellt utefter sina egna behov. Källarplanet innefattas bland annat att en tilltagen gillestuga med gott om plats för den större soffgruppen och varför inte en bioduk. Gillestugan har en mysig öppenspis som ger både värme och hög mysfaktor (ej besiktigad). I övrigt finns det tvättstuga inredd med både tvättmaskin och torktumlare, samt tvättho och förvaringsskåp. Källarplanet erbjuder även ett hobbyrum som kan inredas efter tycke och smak. Ytan lämpar sig för såväl gym som gästrum. Planet inrymmer också förråd, pannrum samt praktisk matkällare.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med källare
Boarea: 104 kvm
Biarea: 75 kvm
Byggnadsår: 1964
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong/trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas / 3-glas
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Utförda renoveringar:
1998 - Taket omlagt av tidigare ägare 1998. Ny papp, läkt och betongpannor samt plåtdetaljer och takavvattning.
2007 - Köket renoverades.
2014 - Utvändig grund, källaren omdränerad och isolerad, dock ej baksidan pga altan, arbetet utfört av firma. Nya dräneringsrör, brunnar och dräneringsskivor. Arbetet utfört av firma.
2014 - Källaren renoverades efter vattenskada. Utom gillestuga och förrådsutrymmen.
2014 - Avloppsrör ut i gatan byttes i samband med omdränering. - Ny elcentral med snabbsäkringar. - Eldstad inte använd, behöver kontrolleras av sotare innan användning.
2017 - Våtutrymme i badrum är renoverat av fackman - Våtrumsintyg finns.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2020-01-13
Primärenergital: 143

Ekonomi

Pris: 3 145 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 050 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 496 000 kr
Värdeår: 1964
Summa inteckningar/pantbrev: 1 289 000 kr
Driftkostnad: 39084 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 20515 kr
  • Vatten/avlopp: 4925 kr
  • Försäkring: 4000 kr
  • Renhållning: 2260 kr
  • Hushållsström: 7344 kr

Försäkringen är beräknad enligt schablon. Under övrigt ingår fast kostnad för fiber.

Tomt

Tomtarea: 930 kvm
Tomttyp: Trädgådstomt

Närområde

Allmänt: Bostaden är belägen i västra Västerås ungefär 2,5 km från citykärnan. Med bussen tar du sig enkelt till city på ca 10-15 minuter. Hammarby har ett eget litet centrum och i närheter finns även större köpcentrum som Bäckby och populära Erikslund. I Hammarby finns närhet till motionsspår, grönområden och idrottsanläggningar. Hammarby har flera skolor och förskolor. I bostadens närområde finns både ICA butik samt Lidl båda med brett utbud av matvaror och andra förnödenheter.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Avtalsservitut Immission Buller Mm
Last: Avtalsservitut: Immission Buller Mm, 19-IM1-20/950.2
Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Bilder

Källarplan Entréplan Övreplan Fastighetskarta

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR