Lenngrensgatan 17

Eskilstuna 3 350 000 kr utgångspris

Välskött villa med lugnt centrumnära läge nära förskola och skola!

Välkommen till en mycket välplanerad villa med centralt läge. Här finns många fina ursprungsdetaljer såsom stora fönster, fina parkettgolv, öppen spis och generös takhöjd. Bostaden har fina sociala ytor på entréplanet med nytt kök, matrum, två vardagsrum och utgång till stor altan med söderläge. Övre plan erbjuder tre sovrum, badrum och inredningsbar hall såväl som balkong. I källare finns tvättstuga, gästrum, hobbyrum och duschrum. Fastigheten erbjuder vidare en lummig och mycket välskött tomt med fruktträd, blomster och fler uteplatser. En riktig oas! Stora renoveringar genomförda under senare år såsom nytt kök och takbyte. Varmt välkomna till visning!

Planlösning

Antal rum: 8 varav 3-5 sovrum
Boarea: 113 kvm. taxeringsinformation

Hall
Inbjudande hall med vackert trägolv. Väggar och tak är vita, liksom hatthyllan. Utrymme för kläd- och skoförvaring finns.

Innerhall
Efter hallen finns ytterligare utrymme med plats för exempelvis extern förvaringsmöbel eller skrivbord.

Vardagsrum
Vardagsrummet är stort och ljust. Trivsam atmosfär med fungerande öppen spis i rummet. Den väl tilltagna ytan rymmer möblemang för ett större sällskap. I dagsläget står två soffor placerade i vardagsrummet. Fiskbensparketten är ljus, väggar och tak vita.

Sällskapsrum/TV-rum
Ytterligare ett mindre allrum finns att tillgå, i anslutning till det stora vardagsrummet. Låt det förvandlas till lekrum, TV-rum eller arbetsrum. Eller unna dig lyxen att ha två vardagsrum att välja mellan. Även här ligger vacker fiskbensparkett på golv, väggar och tak är vita med undantag för en lila fondvägg. Vackra fönster ger rummet generöst ljusinsläpp.

Kök/Matrum
Välkommen till ett kök som har mycket att erbjuda! Här finns stora arbetsytor, goda förvaringsutrymmen, charmig matplats framför rummets fönster samt rymlig matsalsdel. Skåpsluckor och maskinell utrustning är vita, det mönstrade kaklet utgör en läcker kontrast mot kökets klassiska luckor i profil. Köket är genomgående påkostat och välplanerat. Kyl- och frys är diskret inbyggda, både kyl och frys har heldörrar. Flera av kökets detaljer förhöjer känslan ytterligare, såsom det platsbyggda vinstället, massiv bänkskiva i ek, den vita porslindiskhon, vita hällen, samt de upplysta vitrinskåpen. Ugn och mikro placerade i ergonomisk arbetshöjd.
Mellan kök och matrum är planlösningen öppen. Närheten gör det trivsamt och enkelt vid middagsbjudningar, samtidigt som ett alldeles eget utrymme finns vid matbordet, med disken utom synhåll. I anslutning till matsalsdelen finns även utgång till altanen. I såväl kök som matsalsdel finns ljust trägolv, ljusa väggar och tak. Fönster på bostadens södra sida är renoverade. Markis är också installerad vid altanfönster och dörr.

Altan
Den stora altanen med bästa söderläge rymmer flera möbelgrupper. Idag har altanen möblerats med både matbord och loungegrupp. Diverse attribut och dekorationer får också plats på den stora ytan. Njut av solen hela dagen! Här passar utmärkt för middagar och gott sällskap. Altanen erbjuder även god platsbyggd förvaring samt trapp ner till den oasliknande trädgården!

Övervåning
En ljus trapp med kreativt inslag leder upp till bostadens övervåning.
Väl uppe finns en inredningsbar hall med platsbyggd soffa och trapp till vindsplan.

Sovrum 1
Hemmets största sovrum ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Från sovrummet finns utgång till balkong. Genom en dörr i sovrummet nås även den klädförvaring som omnämns i sovrum två, ett stort garderobsutrymme.

Sovrum 2
En kattvind har används för att skapa en stor garderob med skjutdörrar, vilket ger generösa förvaringsmöjligheter. Idag står här en soffa, men rummet kan likväl användas som sovrum. Ljusa ytskikt och två fönster skapar en ljust intryck i rummet.

Sovrum 3/Kontor
Sovrum som idag används som kontor. Ljusa ytskikt på väggar och golv samt fönster som ger rummet gott om ljusinsläpp.

Badrum
Väl tilltaget badrum som erbjuder lyxig duschplats med påkostad dusch. Badrummet är även utrustat med handfat och kommod med överhängande skåp (spegeldörrar) samt toalett. Vädringsfönster finns!

Källare

Gästrum
Här finns trevligt gästrum med plats för både säng, soffa och soffbord. Vidare har rummet egen hall och separat entré som passar utmärkt för familj med tonårsbarn.

Hobbyrum / spelrum
Vidare finns hobbyrum som idag används som musikrum. Även här skulle ett bekvämt sovrum eller kontor anornas i anslutning till bostadens andra badrum. En annan möjlig lösning för utrymmet skulle även kunna vara att göra spa och relaxavdelning.

Badrum
Källaren har utrustats med dusch och toalett. Ljusa ytskikt.

Tvättstuga/Pannrum
I tvättstugan finns tvättmaskin samt torktumlare. Genom hyllor finns plats för förvaring och i rummet finns ytterligare utrymme att möblera efter behov.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med källare
Boarea: 113 kvm
Biarea: 56 kvm
Byggnadsår: 1939
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong, trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas kopplade i fönsterbågar
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Betongplatta / källare
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Altan tillbyggd. Förråd i anslutning till groventré på husets baksida. Låsbart förvaringsutrymme under altan. Bod för trädgårdsredskap på husets gavel.

Rum

8

3-5

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2019-10-29
Primärenergital: 90

Ekonomi

Pris: 3 350 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 890 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 139 000 kr
Värdeår: 1939
Summa inteckningar/pantbrev: 2 125 000 kr
Driftkostnad: 43827 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 20191 kr
  • Vatten/avlopp: 4954 kr
  • Försäkring: 4954 kr
  • Renhållning: 2898 kr
  • Hushållsström: 10468 kr
  • Sotning: 362 kr

Tomt

Tomtarea: 430 kvm
Tomttyp: Trädgådstomt
Övrigt: De gamla äppelträden ger härlig bladskugga under varma sommardagar och på kvällarna ger ljusslingorna i träden känslan av en stjärnhimmel.

Det finns en stenträdgård med sjösten och ett stenparti som omges av bland annat lavendel och olika rosor. Från stenträdgården leder en rosklädd portal av armeringsjärn in till perennaträdgården med slingrande grusgång och en stenlagd sittplats under äppelträden.

I trädgården finns dessutom klängrosor, klätterrosor, marktäckande rosor, buskrosor, kaprifol, olika sorters klematis, syrener, schersmin, funkia, höstanemoner, buxbom, päronträd och röda vinbär mm.
Parkering: Uppfart med plats för två bilar, 43

Närområde

Allmänt: I Övre Nyfors finns ett av Eskilstunas mer centrumnära villaområden. Med 10 minuters gångavstånd så nås centrumkärnan med bland annat högskola och tåg. Vidare finns flertalet skolor och förskola i området. Fina rekreations och motionsspår med Kronskogen och dess elupplysta stråk finns på andra sidan vägen. Tuna Park nås på behagligt cykelavstånd och erbjuder ett fint utbud av välsorterade livsmedelsbutiker, affärer, gym och apotek. Även Parken Zoo finns på gångavstånd från fastigheten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1935-10-18) Stadsplan (1931-03-06)

Bilder

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR