Odengatan 8

Eskilstuna 2 595 000 kr utgångspris

Charmig villa med stora renoveringar utförda!

Varmt välkommen till denna fina villa med centralt läge på Odengatan! Bostaden har genomgått större renoveringar under året som nya stammar, renoverade badrum, nytt kök och ytskikt som golv och väggar. Här finns gott om förvaringsmöjligheter, trivsamt uterum och en härlig lättskött trädgård. Populärt och lugnt läge med närhet till förskola/skola, centrum, högskola och tågstation. Välkommen på visning!

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3 sovrum
Boarea: 106 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Hall
Inbjudande hall med unika detaljer. Utrymmets golv är belagt med en vacker Marrakech inspirerad klinker, vita väggar med panel i samstämd kulör. Möblera hallen med hatthylla, skoställ och övrig inredning. I anknytning till utrymmet finns den vackert trärena trapp som leder väg upp till bostadens övre plan. Här finns även dörr ner till källaren.

Kök
Ljust och luftigt kök med ljuslätt inredning och vackert ljusinsläpp från fler väderstreck. Köksskåp i vitt och rektangelformat kakel i matchande färg som tillsammans skapar en nutida känsla. Här erbjuds god förvaring i både lådor och skåp. Gott om bänkutrymme för köksbestyr och annat. Rummets golv är belagt med en klassisk trestavsparkett. Den maskinella utrustningen är enhetlig i rostfritt, bestående av kylskåp, frys, spis, diskmaskin samt diskho och blandare. Här finns snygg och mycket praktisk belysning under överskåpen. Möblera rummet med köksbord och fyra stolar. Från köket nås bostadens trivsamma inglasade uterum.

Matsal/Allrum
Direkt innanför bostadens entré ligger detta rum med hög mysfaktor och stämningsfull eldstad. Rummet har vitmålade väggar och en unik fiskbensparkett. Möblera utrymmet med sittmöbel eller matsalsgrupp och övrig inredning. Fönster finns

Vardagsrum
Omfångsrik yta med oöverträffat ljusflöde. Det samlade intrycket är ljust och luftigt, även här är golvet belagt med praktfull fiskbensparkett. Möblera ytan med den större soffgruppen, soffbord, tv-möbel och övrigt möblemang.

Sovrum (entréplan)
Innanför vardagsrummet, via skjutdörr nås detta rum. Inredning är ljuslätt med klassisk parkett på golvet. Möblera med säng, sängbord och möbel. Här erbjuds mycket praktiskt förvaring i tre tilltagna garderober. Rummet har ett brett fönsterparti som släpper in gott om dagsljus.

WC/duschrum
Helkaklad yta med vita väggar och mönstrat golv. Inredning som toalett, kommod, spegel, dusch med vikvägg i glas. Badrummet har ett mindre fönster.

Övre plan
Sovrum 1
Omfångsrikt sovrum med ljusa väggar och parkettgolv. Här finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord och övrig inredning som exempelvis förvaringsmöbel. Rummets fönster släpper in gott om dagsljus. Här finns utmärkta möjligheter för att bygga garderober.

Sovrum 2
Sovrum med plats för säng, sängbord och möbel. Rummets inredning går i sobra toner och golvet är belagt med parkett. Rummet har fönster.

Badrum
Här finns även ett renoverat och mycket fräscht badrum. Ytan är helkakalt med vita väggar och brokigt golv. Inredning som badkar, takdusch, toalett, kommod, spegelskåp med ledbelysning.

Källarplan
Praktiskt plan med separat tvättstuga innehållandes både tvättmaskin och torktumlare av årets modell. I övrigt finns här ett tilltaget rum med separat ingång. Denna yta är lämpar sig väl till att inredas som lägenhet till uthyrning eller varför till familjens tonåring. Det finns oändliga möjligheter att sätta egen prägel på källarplanet och låta det formas efter unika önskemål. Vatten är framdraget och två golvbrunnar finns. Källarplanet har mindre fönster åt flera väderstreck.

Övrigt
Bostaden har en vackert planerad och grönskande trädgård. Här finns träd, buskar och planteringar. Trädgården är vackert inramad med staket.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med källare
Boarea: 106 kvm
Biarea: 62 kvm
Byggnadsår: 1943 /1960
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Plåt
Fönster: 2-/-3 glas
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Tegel
Grundläggning: Källare
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Köket -19
Dusch/WC samt badrum av fackmän -19
Stående rörstammar -19
Eldstad är ej sotad eller besiktigad.
Renoveringar: Köket -19
Dusch/WC samt badrum av fackmän -19
Stående rörstammar -19
Eldstad är ej sotad eller besiktigad.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2017-05-23
Primärenergital: 160

Ekonomi

Pris: 2 595 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 685 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 985 000 kr
Värdeår: 1943
Summa inteckningar/pantbrev: 1 607 000 kr
Driftkostnad: 39888 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 20812 kr
  • Vatten/avlopp: 6110 kr
  • Renhållning: 2782 kr
  • Hushållsström: 10184 kr

Enligt tidigare ägare som varit bosatta före nuvarande säljare.

Tomt

Tomtarea: 405 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Närområde

Allmänt: Attraktivt läge nära till förskola/skola, centrum, högskola, och ett stenkast från Djurgårdens grönområden och sjukhuset. Gångavstånd till fler stora livsmedelsbutiker.
Kommunikation: Nära till busshållplats. Gång/cykelavstånd till Resecentrum och centralstation med goda förbindelser med Stockholm och Västerås.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1941-11-29) Stadsplan (1934-05-11)

Bilder

Fastighetskarta

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR