Nybyvägen 2C

Eskilstuna 5 700 000 kr utgångspris

Unikt tillfälle att förvärva denna herrgårdsliknande villa med historiska anor tillhörande de pittoreska delarna av Torshälla! Välkommen till denna vackra, putsade villa med en totalyta om 191 kvm från omkring år 1830. Bostaden ligger i det område som en gång i tiden var ett brukssamhälle uppförd av silversmeden Adolf Zethelius som var tongivande och central för utvecklingen av den gustavianska stilen i Sverige. Huset har en storslagen atmosfär och är belägen alldeles invid nybyån. Omfattande renoveringar har genomförts med husets tidsålder i åtanke och med bevarande av tidstypiska detaljer såsom speglade dörrar och trägolv i original. Material har valts med tanke på estetik in i minsta detalj och bostaden har varit med i olika interiörmagasin. I bostaden finns kanske Sörmlands vackraste badrum som är omtalat och måste upplevas på plats. Välkommen på visning!

Utförda renoveringar:
2015 - NIBE bergvärme
2016/2017- Bygglov samt omtaxering från kontor till småhus.
2016/2017- WC omgjort till badrum på entréplanet. Klinkergolv i hallen. Renovering av ytskikt som golv, tak, väggar. Badrum på det övre planet. Tvättstuga. Nytt kök med vitvaror. Kattvindar omgjorda till "walk in closets" med nya radiatorer. Trapprenovering samt skapat bröstpanel längsmed räcket.

Utvändigt:
2014/2015- Målning av tak och fasad.
2016/2017- Kompletterat med hängrännor. Nytt glasräcke och LED-belysning på uteplatsen. Installerat spabad. .

Larm finns installerat i huset och ingår i försäljningen.

Planlösning

Antal rum: 5 varav 4 sovrum
Boarea: 191 kvm. taxeringsinformation

Hall
Genom pampiga, speglade dubbeldörrar nås entrén med nylagd, praktisk klinker och golvvärme. De två höga fönstren i varsin ände av hallen gör rummet ljust och tilltalande. Här finns en platsbyggd bokhylla med plats för förvaring och även garderob med plats för ytterkläder och skor. Från hallen skymtar du trappen med den pampiga och påkostade panelen i grått med guldfärgade detaljer. Rummen på nedervåningen har en genomgående generös och ovanlig takhöjd om 3,3 m samt en färgsättning som går ton-i-ton.

Vardagsrum
Via hallen nås det pampiga vardagsrummet som har en salongsliknande karaktär med å-utsikt samt sju höga fönster i tre väderstreck och djupa fönsternischer. Det stora ljusinsläppet ger rummet en alldeles särskild känsla. Rummets storlek möjliggör olika möbleringar efter tycke och smak. Här finns plats för stora sällskap! De höga golvlisterna i original liksom takrosett och dörröverstycke påminner om en svunnen tid. Här finns också gedigna original golv med breda golvtiljor nyslipade med Osmo hårdvaxolja som bidrar till hela atmosfären och den tidsenliga charmen.

Kök
I anslutning till vardagsrummet ligger det topprenoverade och välplanerade köket i sober, grå färgskala med mässingdetaljer på blandare och handtag. De stora bänkytorna av lyxig carraramarmor ger gott om plats för den genuint matlagningsinstresserade! Väggarna har målats i samma färg som köksluckorna för en enhetlig känsla. Spisen med glaskeramikhäll från SMEG i serien Colonial påminner om dåtidens smakfulla kök. Kylskåpet har ismaskin. Överskåpen som når upp i tak skapar gott om utrymme för förvaring och markerar den höga takhöjden. Köket har renoverats i linje med husets tidsålder. Två sittplatser finns framför ett utav fönstren, här kan du avnjuta en måltid medan du ser änderna simma förbi.

Arbetsrum/matsal/sovrum
Rymligt rum i fil som kan göras om till matsal eller sovrum. Rummet har tre höga fönster som ger rummet gott om ljusinsläpp och utsikt mot ån. Fiskbensparkett och höga golvlister samt taklister i original. Glasade dubbeldörrar leder in till det intilliggande biorummet.

Biorum/möjligt sovrum
Genom de glasade dubbeldörrarna nås ett påkostat biorum med full utrustning! Biorummet har dubbla rader med stolar varav den bakre raden står på ett podium för att möjliggöra god sikt vart än du väljer att sitta. Här finns lyxiga reclinerstolar som kan fällas bakåt och som har utfällningsbara fotstöd. Heltäckningsmatta samt mörkläggande gardiner av lyxig sammet. Bioduk, heltäckningsmatta, gardiner och reclinerfåtöljer - allt detta ingår i husköpet!

Badrum 1
Nyrenoverat, helkaklat badrum med vitt fasat kakel på väggar och vackert klinkergolv med golvvärme. Duschväggar med frostat glas. Spottar i tak med dimmerfunktion.

ÖVERVÅNINGEN

Övre hall
Upp för trappan, som i sig binder samman de båda våningarna på ett smakfullt sätt, nås du av den övre hallen med ett stort, vackert fönster som ger gott om ljusinsläpp. Rummet har en lyxig heltäckningsmatta.

Badrum
Via hallen når du det spektakulära och topprenoverade badrummet om hela 19 kvm som platsar i interiörmagasinen! Badrummet har golvvärme och är helkaklat med högkvalitativ granitkeramik på väggar och golv. Materialet är lika lyxigt och högkvalitativt som marmor, men utan marmorns skötselbehov. Det exklusiva badkaret av vit gjutmarmor med sina höga kanter från Noro Sand har placerats på ett platsbyggt helkaklat podium som ger dig möjlighet att avnjuta å-utsikten medan du tar ett bad. Förutom å-utsikt kan du även från badkaret ofta få syn på rådjuren betandes vid herrgården. Duschväggen av kristallmosaik har en glasvägg framför som inte stör synintrycket. Platsbyggd glashylla för möjlighet att disponera vackra ting. Rummet har gott om förvaring med högskåp och kommod i högblankt material. Ovanför kommoden finns en stor spegel med bred guldram i antik finish som speglar hela rummet. Kristallkronan i taket är anpassad för badrum och ingår i köpet. Rummet har även spottar med dimmerfunktion som möjliggör olika ljussättningar efter behag.

Walk in closet 1
Från badrummet når du en Art deco-inspirerad walk in closet i lyxigt mörka färgtoner. Här finns gott om plats för kläder och accessoarer! Träbalkar i original målade i matchande färg, mörkmålat tak samt infällda spotlights med dimmerfunktion.

Sovrum
Sovrum i sober färgsättning i enlighet med resten av huset. Här finns en vacker fiskbensparkett och andra detaljer som är återkommande i huset såsom höga golvsocklar i original och speglade originaldörrar. Garderober med gott om plats för förvaring. Här finns även en stilig, platsbyggd bokhylla. Genom det stora fönstret har du en slående utsikt med ån framför dig.

Gästrum/sovrum
Stort sovrum med intilliggande kattvind. Fiskbensparkett, brett fönster med djup fönsternisch, höga golvsocklar och speglade originaldörrar även här.

Walk in closet 2
Intill gästrummet finns en långsmal walk in closet uppdelade i två mindre rum. Väggarna har tapetserats med tapeter vars mönster är från sent 1800-tal och designat av den mångsysslande mönsterkonstnären William Morris. Rummet har mörkmålat tak, träbalkarna i original är målade i matchande färg och även här finns gott om plats för klädförvaring. Infällda spotlights med dimmerfunktion skapar en sällsam stämning.

Tvättrum
Tvättrummet har placerats strategiskt nära husets walk in closets och garderobsutrymmen. Det är topprenoverat och helkaklat med ett grått fasettslipat kakel. Tvättrummet har bänkskåp med gott om dold förvaring och bänkskivor av granit med ho och blandare. Tvättrummet går i samma stil som köket på nedre plan. Tvättrummet är utrustat med tvättmaskin och torkskåp. Rummet har infällda spotlights med dimmerfunktion samt golvvärme.

Altan
Den stora altanen sträcker sig längs ena husets kortsida i söderläge. Altanen rymmer med lätthet både matgrupp och lounge. Här kan du sitta ned alldeles intill vattnet och njuta av djur och natur. Denna del av altanen har försetts med nytt glasräcke och egendesignade pelare som flirtar med den klassiska stilen. Intill står ett spabad för fyra platser som är särskilt trevlig att nyttja under en krispig höst- eller vinterdag. Det högkvalitativa spabadet är fullisolerat, har LED-belysning och olika massagefunktioner.

Övrigt Exteriört
Det finns gott om parkeringsplatser på husets andra kortsida. Ett högt trästaket omsluter resten av trädgården och skapar en innegårdskänsla. Trädgården består av naturtomt och har bra insynsskydd. Här finns två bodar för förvaring, ett mindre trädäck utöver altanen, med platsbyggd äldre grill och även plats för ytterligare grill eller utomhuskök för den som behagar.

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plans hus
Boarea: 191 kvm
Byggnadsår: 1830
Vatten & avlopp: Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-1 glas isolerrutor
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Plåt
Grundläggning: Torpargrund
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Självdrag

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2010-04-15
Primärenergital: 274

Ekonomi

Pris: 5 700 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 436 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 434 000 kr
Värdeår: 1929
Summa inteckningar/pantbrev: 2 325 000 kr
Driftkostnad: 29153 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 20146 kr
  • Försäkring: 6109 kr
  • Renhållning: 2898 kr

Hushållsel ingår under uppvärmningskostnaden. V/A går via grannfastigheten och enligt överenskommelse debiteras inte fastighetsägaren av Nybyvägen 2C.

Tomt

Tomtarea: 808 kvm

Närområde

Allmänt: Torshälla erbjuder ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger, affärer och fina promenadstråk. Vidare finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och fler välsorterade matvarubutiker, förskolor och grundskolor upp till årskurs 9. Några kilometer bort finns både Roxnäs och Mälarbaden med bad och båtplatser. Vidare finns välrenommerade Mälarbadens golfklubb samt restaurangen Mälarbadens Sjökrog.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Förmån: Officialservitut Väg, 04-79/269.2
Förmån: Officialservitut Väg, 04-84/328.1

Bilder

Utsikten Foto - DSC 2705 kopiera Utsikten Foto - DSC 2524 kopiera Utsikten Foto - DSC 2531 kopiera Utsikten Foto - DSC 2539 kopiera Utsikten Foto - DSC 2561 kopiera Utsikten Foto - Sammanslagna 05 Utsikten Foto - DSC 2599 kopiera Utsikten Foto - DSC 2633 kopiera Utsikten Foto - DSC 2615 kopiera Utsikten Foto - DSC 2630 kopiera Utsikten Foto - DSC 2618 kopiera Utsikten Foto - Sammanslagna 04 Utsikten Foto - DSC 2360 kopiera Utsikten Foto - DSC 2373 kopiera Utsikten Foto - DSC 2379 kopiera Gästrum Utsikten Foto - DSC 2677 kopiera Utsikten Foto - DSC 2681 kopiera Utsikten Foto - DSC 2417 kopiera Utsikten Foto - DSC 2450 kopiera Utsikten Foto - Sammanslagna 07 Utsikten Foto - DSC 2481 kopiera Utsikten Foto - Sammanslagna 08 Utsikten Foto - Sammanslagna 01 Utsikten Foto - DSC 2495 kopiera Utsikten Foto - DSC 2653 kopiera Utsikten Foto - Sammanslagna 02 Utsikten Foto - DSC 2651 kopiera Utsikten Foto - DSC 2697 kopiera Utsikten Foto - DSC 2703 kopiera Utsikten Foto - DSC 2702 kopiera Entréplan Övre plan Fastighetskarta

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR