Skravsta Mariero

Eskilstuna 2 830 000 kr

En vacker röd pärla redo för inflytt!

Nu finns möjligheten att förvärva denna röda pärla till bostad. Ett hem med bevarad charm, vackra detaljer och härliga ytor. Bostaden erbjuder 4 sovrum, kontor, vedspis, öppen spis, bastu och en stor veranda. På den lättskötta tomten står en gäststuga samt växthus. Ett hem för den stora familjen eller helt enkelt för dig som vill flytta ut och känna lugnet. I närområdet finns skola med förskoleklass fram till åk 6 samt Fritids. En härlig naturmiljö, ca 15 km från Eskilstuna centrum. Bra bussförbindelser i närhet. Fiber är indraget. Välkommen till ett hem med det lilla extra!

Planlösning

Antal rum: 8 varav 4-5 sovrum
Boarea: 224 kvm. taxeringsinformation

Hall: Välkommen in i den vackra hallen! En generös yta med klinker närmast ytterdörr och möjlighet att inreda med hallmöbler efter eget önskemål. Härifrån får du en direkt överblick över det fantastiska vardagsrummet.

Vardagsrum: Vardagsrummet- ett av husets unika ytor. Centrerad i rummet står en vedspis och öppen spis med vackra detaljer. Med denna kan du hjälpa till att värma upp bostaden alternativt elda för att få den perfekta stämningen under hösten kyligare kvällar. Här har du möjlighet att möblera för både läshörna och TV-yta. Ytan är inredd med vackert trägolv i större delen av rummet samt laminatgolv intill kök och utgång mot verandan. Fönster i tre väderstreck ger vardagsrummet ett naturligt ljusinsläpp.

Matsal: Angränsande till vardagsrummet finner du bostadens matsal med plats för det stora sällskapet. Här finns det möjlighet att möblera med matsalsbord, vitrinskåp, avlastningsbord eller annan önskad förvaring. Matsalen ligger i närhet till kök samt blickar ut över bostadens vardagsrum och vedspis.

Kök: Köket som är från 2005 är ljust, laminat på golv och fönster med utsikt mot fastighetens trädgård. Här finns gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, Electrolux från-13, ugn, diskmaskin Bosch från -17, spis och fläkt.

Sovrum nedre plan: Sovrummet på nedre plan är rymligt. Här finns plats för dubbelsäng, garderober och annan önskad förvaring. Rummet är inrett med smakfullt laminatgolv, ljusa väggar och fönster med markis.

Kontor: Kontoret ligger avskilt från de övriga sociala ytorna varpå du kan sitta hemma och arbeta ostört. Här finns plats att placera ett skrivbord, hyllor, garderober och övrig förvaring som kan behövas inför en kontorsinredning. Alternativt kan detta nyttjas som ett sovrum, gästrum eller mindre TV-hörna.

Toalett: Toaletten, som angränsar till nedervåningens dusch, samt bastu och tvättstuga, är inredd med handfat, spegelskåp och toalett.

Dusch/Bastu: En välskött bastu med nytt bastuaggregat, -18, som värmer upp ytan snabbt. Perfekt inför höstens kallare klimat. I närhet av bastun finns en takdusch samt utrymme som ger möjlighet att skapa din egen hemma-spa känsla.

Tvättstuga/Groventré: Tvättstugan erbjuder generösa ytor för förvaring och upphängningslösningar. Här finns tvättmaskin, Bosch installerad 2018 och torktumlare. Gott om garderober samt möjlighet att möblera med ytterligare förvaring/möblering anpassat för tvättstuga. Från tvättstugan/groventré finns dels utgång till garage samt utgång till husets framsida.

Sällskapsrum övre plan: Välkommen upp på övervåningen med det vackra breda fönsterpartiet som erbjuder utsikt över fastighetens trädgård. Denna yta kan inredas som bibliotek, läshörna, ateljé, spelrum alternativt ett extra tv-rum. Rummet är ljust, laminat på golv, fönstren ger ett behagligt ljusinsläpp och ytan knyter an till övervåningens övriga rum. Härifrån når vi även dörrar till klädkammaren. Vid trappan kan grindar för barns säkerhet lätt installeras både på nedervåning och övervåning.

Sovrum ett övre plan: Bostadens största sovrum erbjuder plats för dubbelsäng, sängbord och övrig önskad möblering. Här finns fasta garderober med skjutdörrar och gott om plats invändigt. Fönstret är utrustat med markis. Från detta sovrum har du även möjlighet att bygga en balkong, idag förberett med en balkongdörr.

Sovrum två övre plan: Övervåningens andra sovrum har plats för dubbelsäng samt övrig möblering. Inrett med laminat på golv, smakfull tapet och fönster med markis.

Sovrum tre övre plan: Övervåningens tredje sovrum har även det plats för dubbelsäng, annan önskad möblering och fönster med markis. Ljust rum med laminat på golv och tapet på vägg.

Badrum: Kliv in i bostadens smakfulla badrum inrett med ny kommod, nytt handfat och blandare -19. Här finns badkar med dusch, vädringsfönster, spegel och generöst med yta för önskad möblering.

Garage: Garaget har plats för en bil, längre in finns förråd och placering av pelletspannan.

Gäststuga: Den vackra gäststugan står längst ner på tomten. Här finns det rum för fler sovplatser alternativt ett stort matbord och använda ytan som festlokal.

Tomt: En otroligt vacker tomt med utsikt över äng och åker. En lättskött trädgård med plats för lek. På tomten står även två växthus. Här får du möjlighet att förverkliga drömmen om att odla eget, alternativt placera ett café set därinne och använda som ett uterum.

Renoveringar: Fler renoveringar gjorda de senaste 3 åren. Bl.a. nymålat i vardagsrum, nymålat i större sovrummet, nytapetserat i de mindre sovrummen på övre plan. Nytt golv inlagt i sovrum nedre plan. Badrum övre plan är utrustat med ny kommod, nya handfat samt nya blandare -19. Nymålad fasad och nytt takpapp på garage -19.

Övrigt: En vacker villa med unika detaljer i en naturskön miljö- här finner du/ni lugnet bara ca 15 km utanför Eskilstuna centrum. En möjlighet för dig och din familj att skapa något eget och speciellt eller en chans att bara flytta in och bo. En lättskött trädgård där det mesta rår om sig själv och stor veranda med vacker utsikt. Fiber är indraget. Detta är huset med det lilla extra, redo för inflytt, varmt välkommen!

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla
Boarea: 224 kvm
Byggnadsår: 1975
Vatten & avlopp: Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor på huvudbyggnad. På garage papp.
Grundläggning: Torpargrund
Uppvärmning: Pellets, vedspis, öppen spis.
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Renoveringar: Fler renoveringar gjorda de senaste 3 åren. Bl.a. nymålat i vardagsrum, nymålat i större sovrummet, nytapetserat i de mindre sovrummen på övre plan. Nytt golv inlagt i sovrum nedre plan. Badrum övre plan är utrustat med ny kommod, nya handfat samt nya blandare -19. Nymålad fasad på huvudbyggnad och nytt takpapp på garage -19.
Övriga byggnader: Gäststuga, oisolerad, ca 15kvm.
Två växthus/uterum.
Renoveringar: Renoveringar: Fler renoveringar gjorda de senaste 3 åren. Bl.a. nymålat i vardagsrum, nymålat i större sovrummet, nytapetserat i de mindre sovrummen på övre plan. Nytt golv inlagt i sovrum nedre plan. Badrum övre plan är utrustat med ny kommod, nya handfat samt nya blandare -19. Nymålad fasad på huvudbyggnad och nytt takpapp på garage -19.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2017-03-24
Primärenergital: 225

Ekonomi

Pris: 2 830 000 kr
Taxeringsvärde: 1 891 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 550 000 kr
Värdeår: 1975
Summa inteckningar/pantbrev: 1 570 000 kr
Driftkostnad: 68440 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 29560 kr
  • Vatten/avlopp: 2158 kr
  • Försäkring: 8016 kr
  • Renhållning: 4898 kr
  • Hushållsström: 21578 kr
  • Sotning: 1430 kr
  • Vägsamfällighetsavgift: 800 kr

Enligt beräkning av ägare.

Tomt

Tomtarea: 2194 kvm
Övrigt: Friköpt
Parkering: Garage. Även plats att parkera fler bilar på tomten.

Närområde

Allmänt: Lantlig miljö nära naturen. Här finns skola från förskola till åk 6 samt fritids. Ridskola i närheten och många härliga promenadstråk. Ca 15 km från Eskilstuna centrum, bra bussförbindelser.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Norrnäs GA:1
Förmån: Officialservitut Väg, 04-GIL-492.1

Bilder

Sovrum 1 Sovrum 2 Sovrum 3 Sovrum 4 Badrum övre plan. Toalett nedre plan. Gäststuga Gäststuga Nedre våning. Övre våning.

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR