Drejargatan 22

Eskilstuna 3 020 000 kr utgångspris

En sekelskiftsvilla med vackra detaljer och bevarad charm!

Välkommen till denna unika villa som erbjuder ett hem med vackra detaljer, trivsamma sällskapsytor och smakfull inredning. Ett magnifikt hem med insynsskyddad tomt, täljstenskamin i vardagsrum, vedeldad spis i kök och kakelugn i sovrum. På baksidan kan du njuta av den härliga altanen med utsikt över fastighetens trädgård med fruktträd, bärbuskar och gott om lekyta. Varmt välkommen på visning!

Planlösning

Antal rum: 6 varav 2-3 sovrum
Boarea: 145 kvm. taxeringsinformation

Hall: Kliv in i denna inbjudande sekelskiftsvilla som har genomgående ljusa ytskikt. Hallen har vita väggar och trägolv. Förvaringsmöjligheter genom upphängningslösningar, plats för skoställ, garderob och önskad övrig inredning. Här ifrån tar du trappan upp till övervåningen, under trappan finns plats för ytterligare förvaring. På golvet intill den finner du ett smakfullt klinker som skapar en fin kontrast mot det i övrigt ljusa trägolvet.

Tvättstuga/Grovkök: Tvättstugan, -18, är smakfullt inredd med genomtänkta detaljer. Här finns tvättmaskin och torktumlare stilfullt gömda bakom skåpsdörrar samt ett handfat. Bra med förvaringsmöjlighet, ljusa väggar, grå nyans på golv och en dörr som leder ut till fastighetens trädgård.

Sovrum/Kontor: Rummet är tillbyggt 2018 och har vackra fönster mot fastighetens trädgård. Ett ljust rum med fantastiskt ljusinsläpp. Inrett med vita väggar, vitt trägolv och plats för säng, sängbord och förvaring. Alternativt kan ytan användas som kontor.

Kök: Välkommen in i detta trivsamma kök som har inretts med känsla. Här finns en vacker vedspis, bra med förvaringsmöjligheter, det är kaklat vid arbetsytor, en dubbel diskho och ovan den ett fönster med utsikt över tomten. Den maskinella utrustningen består av ugn, spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. I anslutning till köket finns plats för ett matbord, tillbyggd -08, och en dörr som leder ut på fastighetens härliga altan.

Vardagsrum/Matsal: Ett vackert vardagsrum som kan möbleras med soffa, soffbord, media-möbel och eventuellt andra möblemang. Fint ljusinsläpp från fönsterpartier, en kamin placerad mitt mellan vardagsrum och matutrymme samt en snygg lösning för vedförvaringen. I matsalen finns plats för stora sällskapet, här kan du njuta av härliga middagar med familj och vänner. Ytan har vita väggar och vitt trägolv.

Badrum nedervåning: Nedervåningens badrum är renoverat -18 och har kaklad del vid dusch, träpanel övriga väggar och med stilren inredning och fina detaljer. Här finns en takdusch, toalett, handfat och spegel.

Sovrum ett: På övervåningen finner vi det stora sovrummet med den vackra kakelugnen som en unik detalj i rummet. Ytan är ljust inrett med vita väggar, vitt trägolv och ett fönster som ger ett behagligt ljusinsläpp. Här finns det platts för dubbelsäng, sängbord och övrig förvaring.

Badrum: Intill det stora sovrummet ligger övervåningens eleganta badrum som är renoverat ca -14 med badkar, handfat med ett vackert skåp undertill, spegel, matta på golv och kaklade väggar. Allt inrett i smakfulla kulörer och ett fönster insatt som en avskiljare mellan denna yta och sovrum. Ett unikt badrum som skiljer sig ifrån mängden.

Sovrum två: Övervåningens andra sovrum är inrett i ljusa kulörer, vitmålat trägolv, fönster mot tomten och har plats för säng, sängbord och förvaring efter eget tycke.

Toalett: Toaletten inredd med vit träpanel och klinker på golv, toalett, handfat och spegel.

Klädkammare: På övervåningen finner du den praktiska klädkammaren med upphängningsmöjligheter, hyllor, plats för byrå och ytterligare inredning efter eget önskemål.

Ytan ovan trappa knyter an till övervåningens samtliga rum. Här har du plats att skapa en trevlig läshörna eller varför inte placera möbler för förvaring.

Garage: Fastigheten har ett garage och i anslutning till det ett varmbonat gästrum. Vid garageuppfarten finns plats för två bilar.

Övrigt: En moderniserad sekelskiftsvilla med inbjudande ytor och unika detaljer så som spegeldörrar, kakelugn och vackra trägolv. Smakfull inredning och genomgående ljusa ytskikt. Tvättstuga och gästrum är tillbyggt -18, badrum på nedervåning renoverat -18 och insynsskyddande plank på tomt uppsatt -18.Tomten har en robotgräsklippare som underlättar skötseln av trädgården. Fiber finns i området. Välkommen till ett hem att trivas i!

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plansvilla
Boarea: 145 kvm
Biarea: 4 kvm
Byggnadsår: 1909
Kommentar till byggnadsår: Ombyggt 2017
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Timmer
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Uppvärmning: Direkt El, luftvärmepump, täljstenskamin, vedspis, kakelugn.
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Tvättstuga och gästrum är tillbyggt -18.
Badrum på nedervåning renoverat -18.
Insynsskyddande plank på tomt uppsatt -18.
Fasad målad och delvis utbytt -18.
Övriga byggnader: Garage: Fastigheten har ett garage och i anslutning till det ett varmbonat gästrum samt förråd. Vid garageuppfarten finns plats för två bilar.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2010-05-31
Primärenergital: 90

Ekonomi

Pris: 3 020 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1755000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1192000 kr
Värdeår: 1954
Summa inteckningar/pantbrev: 1 786 000 kr
Driftkostnad: 37140 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 24452 kr
  • Vatten/avlopp: 5521 kr
  • Försäkring: 4000 kr
  • Renhållning: 2667 kr
  • Sotning: 500 kr

I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Försäkringskostnaden är schablonberäknad.

Tomt

Tomtarea: 993 kvm
Övrigt: Trädgård med fruktträd och välskött gräsmatta.
Uteplats: Altan.
Parkering: garage samt parkering på garageuppfart. kvm

Närområde

Allmänt: Varmt välkommen till Torshälla! Här finner du ett pittoreskt samhälle med gamla anor, beläget endast några kilometer från Eskilstunas centrala delar. I bostadens närhet finns ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Här finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och flera matvarubutiker förskolor och grundskolor inom gångavstånd från bostaden. Närområdet är mycket barnvänligt och flera lekplatser finns att tillgå. Bra bussförbindelser med täta avgångar mot Eskilstuna. I Torshälla finns en rad återkommande händelser under året som bland annat Torshälla marknad med traditionella hantverk i unik gammeldags miljö.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1944-12-15) Stadsplan (1936-03-13)

Bilder

Planritning entréplan Planritning övre plan Fastighetskarta

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR