Stora Nyby gård 1

Eskilstuna 4 400 000 kr utgångspris

Nu ges tillfälle att förvärva Stora Nyby 1. Här finner du en vacker bostad fördelat över 12 rum och kök varav 8 sovrum. Bland annat kan du njuta av en underbar trädgård med stora gräsytor, fina fruktträd och stor pool med intilliggande uterum under tak för sommarens bästa dagar. I huset har du stora umgängesytor med klassisk planlösning där tre rum är placerade i fil varav ett är den fantastiska salen i mitten. I bostaden finns flertalet originaldetaljer bevarade så som kakelugnar, takmålning och plankgolv i original. Huset har i stort ljusa färgval och ett rymligt modernt badrum på övervåningen. Vidare finns också balkong med utsikt över omkringliggande naturlandskap. På tomten finns även gårdshus med bl a konferensrum, garage samt utrymme för ytterligare förvaring.
Välkommen på visning av representativ fastighet med fantastiskt många kvalitéer!

Planlösning

Antal rum: 12 varav 5-8 sovrum
Boarea: 360 kvm. taxeringsinformation

Hall
Välkommen hem till en underbar hall. Här har du vackra ljusinsläpp på båda sidor om entrédörren samt två fönster. Detta skapar en behaglig ljusatmosfär i hallen. Närmast dörren finns vackert marmorgolv med golvvärme, praktiskt och slitstarkt. I den inre delen av hallen ligger vackert trägolv och här finner du också trappen med svarvat räcke upp till övervåningen. Genom vackra pardörrar ser du rakt in till den ljuvliga salongen/vardagsrummet. På vänster sida i hallen finns ett inrett utrymme för goda förvaringsmöjligheter. Här har du både garderober och plats för byrå samt avhängningshylla. Hela våningsplanet har en generös takhöjd om ca 3 m.

Kök
Stort kök från Schmidt renoverat -09 i ljusa varma toner. Här finns gott om arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. Här är inbyggd spishäll, ugn och mikro. Kyl och frys i vitt utförande. Mitt i rummet har du möjlighet att möblera med ett stort matbord. Här finns ett fönster vilket är placerat vid kökets vattenho. Vidare finns även rejält skafferi.

Vardagsrum
Fantastiskt vardagsrum/salong placerat mitt i huset. Här finns takmålning, takrosett och en stilfull kakelugn (ej i bruk). Möjlighet finns att möblera med vacker matsalsgrupp mitt i rummet eller dela upp rummet för flera möbelgrupper. Här sätter bara fantasin stopp för vilka möbleringar som kan göras. Ljusbeige väggar och vitt tak. Två stora vackra fönster ger rummet rikligt med ljus. Vackert plankgolv tillför till den härliga atmosfären. Mitt i rummet finner du dörren ut till trädgården.

Sovrum 1
Stort rum med plats för dubbelsäng samt två sängbord. Här finns två platsbyggda garderober och ett stort fönster. Träplank på golvet och vitt tak. Delvis tapetserade väggar med en tapet med ett ljust grått mönster. Övriga väggar är vitmålade.

Sovrum 2 / tv-rum
Stort vackert hörnrum med mörkgrå väggar. Vitt tak och brädgolv. Här finns två stora fönster och en vacker kakelugn. Här kan du möblera med stor soffa och media-möbel, eller alternativt skapa ett mysigt kontor eller bibliotek. Perfekt med lite mörkare väggar som ger karaktär till rummet.

Sovrum 3
Rum med ljusa väggar, vitt tak och parkett på golvet. Här finns ett fönster och även här en kakelugn (ej i bruk). Här finns plats för en säng, skrivbord eller annan kompletterande möbel.

Sovrum 4 (rum med skinnsoffa)
Hörnrum med två fönster, vita väggar vitt tak och plank på golvet. Här kan du möblera för sovrum eller annat möblemang efter önskemål.

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här finns tre skåp för bra förvaring och ett stort fönster.

Toalett/duschrum
I dessa utrymmen har moderniseringsarbeten påbörjats. Stambyte utfört. Ytskikt är dock inte återställda. En möjlighet för dig att sätta egen prägel!


Övre plan

Hall / Allrum
Stor möblerbar hall. Här är stilfull randig tapet på väggen, vackert plankgolv och vackert ljus i hela rummet. Här är ett stort fönster och här finns dörrarna ut till balkongen.

Balkong
På balkongen finns plats för loungemöblemang. Här kan du blicka ut över grönskande åkrar och skogar flera kilometer bort. En fantastisk plats att njuta av kvällens solstrålar.

Allrum / Vardagsrum
Rymligt allrum med plats för stor soffgrupp, mediamöbel plus flera andra kompletterande möbler. Ljusa väggar och tak och vackert plankgolv. Här finns två fönster och en öppen eldstad vilken förhöjer mysfaktorn!

Sovrum 5
Vackert sovrum i blå toner med en mönstrad tapet på väggen med blommigt motiv. Här finns plats för stor säng, sängbord och ytterligare en möbel. Även här plankgolv.

Badrum
Via stora sovrummet på planet nås topprenoverat badrum -17 med mörkt kakel på väggar och mörkt klinkerbelagt golv med golvvärme. Här finns duschplats med duschväggar, dubbla handfat nedfällda i kommod med stor badrumsspegel, vägghängd wc, två badrumsskåp, handdukstork samt platsbyggd tvättbänk med utrymme för TM och TT. El och avlopp förberett.

Sovrum 6
Mysigt rum med ljuvlig tapet i rosa och blå toner. Här finns plats för säng, byrå och skrivbord. Även detta rum erbjuder ljusinsläpp från två fönster. Vitt tak och plankgolv.

Sovrum 7
Fint rum med plats för en säng samt kompletterande möbel. Här är en vägg tapetserad med tapet i svartvitt motiv. Vidare finns fönster.

Sovrum 8
Sovrum med plats för säng, sängbord, skrivbord samt byrå. Beige väggar, vitt tak och parkett på golvet.

Dusch / toalett

Hallen på övre planet leder vidare till ytterligare våtrum med dusch och toalett under ytskiktsrenoverng (stambyte utfört i båda utrymmen). Vidare finns våningsplanets nya el-central här.


Källarplan

Fastigheten har även källarplan med delvis krypgrund. I källare finns förrådsrum / hobbyrum samt stor jordkällare där poolpump, värmeväxlare, samt bergvärme är installerade.

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plansvilla med källare
Boarea: 360 kvm
Biarea: 67 kvm
Byggnadsår: 1909
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Betongplatta / delvis krypgrund
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Balkong med västläge.
Stenlagd uteplats i sydöst.
Övriga byggnader: Ekonomibyggnad/konferensanläggning om ca 90 kvm:
Garage med intilliggande förrådsdel och säkerhetsskåp på nedre plan.
Konferenssal, kök/matrum, dusch och toalett på övre plan.
Indragen el och VA. (Har ej använts vintertid.)

Pool
Stor pool som lämpar sig för motionssimning och lek. Precis intill poolen finns en uteplats under tak och även poolhus / förråd. Praktiskt för förvaring av badleksaker och solstolar.
Renoveringar: Balkong med västläge.
Stenlagd uteplats i sydöst.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Ja
Datum: 2017-03-21
Energikonsumtion: 56 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 4 400 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 352 000 kr (fastställt avseende år 2017)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 787 000 kr
Värdeår: 1929
Summa inteckningar/pantbrev: 3 117 500 kr
Driftkostnad: 57651 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 36751 kr
  • Vatten/avlopp: 3500 kr
  • Försäkring: 12900 kr
  • Renhållning: 4500 kr

Tomt

Tomtarea: 11795 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Övrigt: Stor grönskande trädgård med fruktträd, bärbuskar och blomster. Stora gräsytor att trivas på. På baksidan av huset finns även stenlagd uteplats. Här kan du möblera med flera utegrupper.
Parkering: Gott om parkeringsmöjligheter på fastighetens framsida samt i anslutning till röda huskroppen.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Stora Nyby GA:1, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Stora Nyby GA:2
Last: Officialservitut Väg, 0484-99/67.1

Bilder

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR